Nece da upali cudno se ponasa
- Spooky
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9JTD
dakle,u pitanju je 147 1.9jtd,115ks,desava se sledece,kontakt ima,zavergla i kao da se upali tj ceo auto se trese i drzi na nekih da kazemo 400 obrtaja ali ustvari motor ne radi,ne prima gas itd.. ima li neko ideju sta moze da bude?

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Dizne? Imas li kakvu gresku da svetli?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Spooky
svetli greska za grejac,ali njih sam zamenio,a crkao je valjda i relej pa zato prijavljuje,inace ovo mi se vec desilo jednom,dva puta tako i iz treceg je upalio normalno i vozio sam se par dana,i danas evo opet ista stvar samo sada nece uopste da upali 

- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
pumpa, pritisak u railu? mora dijagnostika videce se sta je...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Jbg, ne znam kako da ti pomognem sem da kad upališ doteraš do bloka 70 na NBG pa da pročitamo greške i vidimo parametre...Javi se na PM ako se odlučiš.
- Spooky
dakle upalio je,uvece kad je drugar dosao do mene da ga odslepamo,upalio je iz prve... oterao kod drugara u servis,prikacili na dijagnostiku,nista... sve je u redu... ideje?

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Da nije gremlin? 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Spooky
pa odprilike,ako se desi jos koji put snimicu prilikom paljenja,u principu ovo se desilo drugi put,oba puta je bilo jako hladno i auto nije paljen neko vreme(jedan ili vise dana)

- Spooky
i naravno da se desilo ne moze to mene da zaobidje
http://s263.photobucket.com/albums/ii13 ... EO0046.mp4
naravno opet ista prica....

http://s263.photobucket.com/albums/ii13 ... EO0046.mp4
naravno opet ista prica....

- Djo83
mirise na neki problem sa dovodom goriva, bar iz onog iskustva koje imam do sada 5god sa alfom... da li mu fali pritiska, ili imas negdje neko zacepljenje- tipa da je povukao prljavstinu iz rezervoara i sl...
ja bih isao na skidanje rezervorara da se dobro ocisti, zamjenio filter goriva, provjerio pumpu i crevca od rezervorara do filtera, pa onda ako i dalje bude problema gledao dizne...
nisam vidio do sada da neki problem sa usisom ili nekim senzorom moze ovo da izaziva...
ja bih isao na skidanje rezervorara da se dobro ocisti, zamjenio filter goriva, provjerio pumpu i crevca od rezervorara do filtera, pa onda ako i dalje bude problema gledao dizne...
nisam vidio do sada da neki problem sa usisom ili nekim senzorom moze ovo da izaziva...
- Spooky
- Djo83
bilo je slucajeva da povuce prljavstinu iz rezervoara, a mozda ima i vode... koliko se sjecam ima neka mrezica na pumpi (koja je potapajuca u rezervoaru) i da su ljudi otvarali to sve i cistili, svasta zna da se nakupi kod malo starijih vozila... ako je neko ranije sipao losije gorivo mozda se vremenom nakupilo i vode malo pa zaledi ako ti se javlja samo na hladnom... razmisljam samo
... ali ovo sa ciscenjem rezervoara sam sigurno citao da su imali ljude probleme zbog prljavstine...

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pokusaj jos nekoliko puta. Mozda upali, a onda pravac kod majstora.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Spooky
pa vec mi se ovo desilo napisah par postova gore i kad je upalio oterao sam ga ali je sve bilo normalno... na dijagnostici nista ne prijavljuje... i ostavio sam ga kod njega da prenoci i sutra je upalio kod njega bez problema....

- Djo83
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Zeznuto je to...a cuveni senzor radilice?
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Spooky
uh ne znam,znam da sa njim nece uopste da sastavi,a moj sastavi na 400 obrtaja i onda se ugasi

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
u jee, ovo je baš čudno. Baš me zanima šta će krajnji ishod biti...
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
cek, jel ti se ovo desi kad odstoji malo duze?
ostavis kod majstora preko noci ujutro nek ga upali...
ostavis kod majstora preko noci ujutro nek ga upali...
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Meni je slican problem bravila moja 147, ali 2.0 TS. Posle ciscenja dizni, pali ko mina.
- tempo
- Garaža: 147 JTDM
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Spooky...
a) da li samo prvi put u toku dana (i kad je hladno) teško pali?
b) da li pali normalno posle vožnje od nekoliko kilometara?
c) da li se problem pojavio kad su počele niske temperature?
d) da li snažno vergla?
a) da li samo prvi put u toku dana (i kad je hladno) teško pali?
b) da li pali normalno posle vožnje od nekoliko kilometara?
c) da li se problem pojavio kad su počele niske temperature?
d) da li snažno vergla?
Alfa je stil... ostalo je status...
- Spooky
@tempo
ne,menjao sam dva koja nisu radila,Eyquem sam uzeo,Francuski neki,kazu da su dobri
@Bug
da,otprilike kad prenoci,i vec sam ga oterao ko majstora,pre par dana,prenocio i naravno kod njega odma upalio...
@dusanGT
da prvi put u toku dana,pali normalno posle kad prvi put sastavi,problem se pojavio pre par dana ,a auto imam vec mesec dana,bilo je i dosta hladnije i na minusu sam ga palio cak i bez ova dva grejaca koja nisu radila,to sam skoro zamenio,da snazno vergla,nije slab aku...
ne,menjao sam dva koja nisu radila,Eyquem sam uzeo,Francuski neki,kazu da su dobri
@Bug
da,otprilike kad prenoci,i vec sam ga oterao ko majstora,pre par dana,prenocio i naravno kod njega odma upalio...
@dusanGT
da prvi put u toku dana,pali normalno posle kad prvi put sastavi,problem se pojavio pre par dana ,a auto imam vec mesec dana,bilo je i dosta hladnije i na minusu sam ga palio cak i bez ova dva grejaca koja nisu radila,to sam skoro zamenio,da snazno vergla,nije slab aku...

- tempo
- Garaža: 147 JTDM
Isti problem je bio kod mene , meni nisu 2 grejaca valjala
i sijala je lampa da je greska sa grejacima
, ja sam uzeo 4 NGK oni su ovde oko 15 eur komad
i sijala je lampa da je greska sa grejacima
, ja sam uzeo 4 NGK oni su ovde oko 15 eur komad
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Bilo bi dobro da se uradi dijagnostika (Toma Sauriann je ponudio...) i da se vidi da li je grejač u kratkom spoju ili u prekidu ili je problem u releju. Ponekad se realni problem sa grejačima dijagnostikuje u softveru kao problem sa relejom.
Re: Nece da upali cudno se ponasa
Iz ovoga se zaključuje da možda ona preostala dva grejača (koja nisu zamenjena) prave problem ili su problem ovi "Eyquem" (bolje nabaviti NGK ili "Bosch") ili se problem pojavio u releju.Spooky napisao:... Eyquem sam uzeo...
... i naravno kod njega odma' upalio...
... da prvi put u toku dana, pali normalno posle kad prvi put sastavi, problem se pojavio pre par dana , a auto imam vec mesec dana, bilo je i dosta hladnije i na minusu sam ga palio cak i bez ova dva grejaca koja nisu radila, to sam skoro zamenio, da snazno vergla, nije slab aku...
Bilo bi dobro da se uradi dijagnostika (Toma Sauriann je ponudio...) i da se vidi da li je grejač u kratkom spoju ili u prekidu ili je problem u releju. Ponekad se realni problem sa grejačima dijagnostikuje u softveru kao problem sa relejom.
Alfa je stil... ostalo je status...