problem na alfi 155
- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
100% je do njega,jer sam odmah video da ne radi lepo,otkljucao je jedva vrata,a nije upalio migavce,i jedva je zapistao.I onda je umro.Svetli lampica na daljinskom kad pritisnem dugme,ali se nista ne desava.Kada sam kupio auto,baterija je bila prazna u daljincu,i ja je zamenio,ali opet nije radilo nista,ni alarm,ni centralna,a lampica na daljincu svetli.Onda mi je slucajno ispao kljuc,i daljinac se raspao u komadice,ja ga sastavio,i slucajno stisnuo dugme,i sve je proradilo,i daljinsko zakljucavanje i alarm.I tako je radilo evo,vec 2 meseca,i opet problem,s'tim sto sada ni auto ne mogu da upalim.Verovatno je aktivirao imobilajzer ili sta vec,i zbog toga imam problem.Videcu sutra,da pogledam da nadjem tu sirenu,da vidim sta mogu da uradim.Ako nista ne napravim,kako da uzmem i sve to lepo da otkacim i bacim.
- speedhunter
- Garaža: 155 Q4
Ok,verovatno je sam alarm crkao,daljinski je jos u funkcijicim svetli led dioda...
Ne pali jerbo ima prekid struje tj neka zica od nekog releja je prekinuta alarmom,ako ga skines sa auta,tj samu sirenu,ako ima dve zice na sireni onda je centrala alarma negde unutra,a ako ima vise zica onda je u samoj sireni centrala,treba samo prevezeti dve zice posla...
Koje zice,e to sad napamet ne znam...
Sad sam gledao manual,ima door locks with remote control,ali nemam sheme,tj nije bilo u vreme stampe
Ne pali jerbo ima prekid struje tj neka zica od nekog releja je prekinuta alarmom,ako ga skines sa auta,tj samu sirenu,ako ima dve zice na sireni onda je centrala alarma negde unutra,a ako ima vise zica onda je u samoj sireni centrala,treba samo prevezeti dve zice posla...
Koje zice,e to sad napamet ne znam...
Sad sam gledao manual,ima door locks with remote control,ali nemam sheme,tj nije bilo u vreme stampe
Poslednja izmena od speedhunter u Sre Jan 09, 2013 11:12 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
- zipa13
- Drug Član
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2021 Kawasaki Z900
Hvala na savetu Speedhunter,videcu ujutru sta mogu da uradim,i sta mu je uopste.Mozda se taj Gremlin i odseli ujutru iz moje Alfe,kao prosli put.Ako se ne odseli,igracemo se malo Ghostbusters-a 

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
- zipa13
- Drug Član
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2021 Kawasaki Z900
Resen problem sto se tice alarma.Masa nije bila dobra,cim sam pomerio sirenu da stavim kljuc u nju,momentalno je proradio alarm,i auto je normalno upalio.Dakle,samo je masa zezala.Dobro je.
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
Ako mislis da li fizicki pasuju? Da, kod 8 ventila su svi isti i kod 16v su svi isti, razlika je samo u prenosnim odnosima...alfa&omega napisao:Koliko su slicni/isti menjaci na Alfama 155 TS?

- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
da li neko zna koji ležajevi idu u alternator na 8v TS (verujem da su svi isti)?
i koji je model anlasera ugrađivan? gde god tražim set za reparaciju ili nemaju ili moram da im kažem sam model anlasera...

i koji je model anlasera ugrađivan? gde god tražim set za reparaciju ili nemaju ili moram da im kažem sam model anlasera...

- Santino
- potenziato
Za lezajeve ne znam koji su, najbolje skini i rasturi to sa burazerom i kupi nesto kvalitetnije.
Jednom sam odneo na reparaciju i nikad vise.
Alnaser takodje, s tim da tu nije lose uraditi biksnovanje ako je popio luft u postojecoj biksni. Cetkice kupis sam i smenis. Nikad nisam video setove za reparaciju.
Jednom sam odneo na reparaciju i nikad vise.
Alnaser takodje, s tim da tu nije lose uraditi biksnovanje ako je popio luft u postojecoj biksni. Cetkice kupis sam i smenis. Nikad nisam video setove za reparaciju.

- mali radojica
sad kad sam zagrizao nema nazad, zato bih uradio sve što može da mi pravi problem u nekoj bližoj budućnosti. sam ću menjati ležajeve i uzeću nešto kvalitetnije, znam da je bila prodavnica japanskih ležajeva tamo negde kod centa S pa ću proburgijati. i ovo za alnaser je korisna informacija, da ne smaram ljude po prodavnicama. naravno i biksne i četkice idu nove.
znači ključu u ruke udri!
kad sam skidao usisnu granu otkinuo sam vakuum crevo od serva. gde to da pojurim? i gde da pojurim neke kvalitetnije šrafove tipa inox i sl, kao i šelne? ove sa pijace mi ne igraju ulogu, ne bih da gubim vreme na eksperimentisanje.
znači ključu u ruke udri!

kad sam skidao usisnu granu otkinuo sam vakuum crevo od serva. gde to da pojurim? i gde da pojurim neke kvalitetnije šrafove tipa inox i sl, kao i šelne? ove sa pijace mi ne igraju ulogu, ne bih da gubim vreme na eksperimentisanje.
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ja sam radio pre par meseci alnaser:cetkice,biksne,planetarac i bendiks=35 evra.Alnaser je Bosch,ako ti treba radnja gde sam uzimao delove posalji mi pp da ne pravimo reklamu.
- Santino
- potenziato
Nema sta da pravis reklamu, napisi gde ima komplet delova, bice svakako korisna informacija za sve...

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Autostart,Vladimira Tomanovica,kod Plavog most-a.Rade po principu kataloskih brojeva sa delova.Ako nemaju u toj radnji,mogu da poruce iz NS-a pa stize sledeci dan.
http://www.autostart.co.rs/
http://www.autostart.co.rs/
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Ljudi imam problem sa autom,ostao sam u kvaru a sutra neradi niko.U Toku voznje pocinje da mi blinka sijalica dizne a pod haubom nesto pucketa i auto pocne da se trese i nece da ide.Na leru se isto desava samo sto mu i obrtaji skacu gore dole.Ja sam u Ljigu majstor radi tek u ponedeljak a moram za Bg.Zna li neo sta je u pitanju da li je nesto ozbiljno i mora kod majstora ili moze nesto da se uradi u sopstvenoj reziji.Usput mi otpadne auspuh i crkne desni brisac totalni haos.Pomagajte. 

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
vidi ako imas gas, desi se da varalica za brizgaljke crkne i onda par brizgaljki pusta benzin a radi na plinu, odnosno nece ni na benzinu da radi kako treba. ako je to u pitanju, skini dzekove od nje i vezi brizgaljke kako je bilo fabricki i sve ce proraditi a tu crnu kutijicu mozes da zamenis u svakom servisu za gas. 

- Sule
Imam sekvent plin,moram probati ujutru da nesto napravim pa da dodjem do Bg.pa cu lako.Hvala na odgovoru,veliki pozdrav. 

- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Vuce fals vazduh-garant!
Meni se to skoro desilo i auto je nacisto poludeo. I trokira, nece da primi gas, varira ler gas, detonacije i na benzinu, ma haos. I bila je izgorela guma na usisnoj grani.
PS. i da, cuje se da sisti kad se priblizis motoru.
Meni se to skoro desilo i auto je nacisto poludeo. I trokira, nece da primi gas, varira ler gas, detonacije i na benzinu, ma haos. I bila je izgorela guma na usisnoj grani.
PS. i da, cuje se da sisti kad se priblizis motoru.

- Sule
Nista nisam uspeo da uradim,samo sam poludeo.Morace sutra kod majstora a ja busom u Beograd.Jutros sam ga provozao i super je radio dok nije prebacio na plin od tog momenta nece ni na benzin kako dam gas tako se gusi i gasi.Javljam ako nesto napravim. 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Koliki je problem zameniti sajlu gasa kod 155-ice?8v je u pitanju,zeza me sajla,upalim normalno i pocne da dize obrtaje,nije bas svejedno kad ostanu na leru na 3000 obrtaji,mrdam sajlu ali ne smanjuje,kako skinem sa onog dela kod usisne grane(cetvrtka sa oprugom) onda bude normala.
- tarquini
- Garaža: NZM
Pedala kocnice propada do dna i slabo hvata ,a ponekad i pedala kvacila ostane nisko???
1.8 8v je u pitanju ,neko je pominjao neki ventil na vakuumu?
1.8 8v je u pitanju ,neko je pominjao neki ventil na vakuumu?
- tarquini
- Garaža: NZM
Takodje autu nekada treba malo vise da vergla,upali kada dodam gas,a nekada upali "na pola kljuca"???
- OMP
- Garaža: GP TJet
jel imas ulja u cantri , mozda procureo neki cilindar kvacila mada onda vise zeza kvacilo nego kocnica ali kod mene je i kocnica pocela da zeza tj slabije koci kad je riknuo cilindar kvacila
moze biti i ventil na servu ali sto bi onda zezalo i kvacilo 
to za paljenje ne znam, jel kad je hladan ili vruc tako zeza?

to za paljenje ne znam, jel kad je hladan ili vruc tako zeza?
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
drugovi sa iskustvom, bacite pogled ovde. treba mi pomoć.
viewtopic.php?f=6&t=52215&p=1427288#p1427288
viewtopic.php?f=6&t=52215&p=1427288#p1427288
- speedhunter
- Garaža: 155 Q4
Za vadjenje hilzni treba alat,nekada izadju lako,nekada patnja.
Dakle oslonac na gornjrm delu bloka,brezoni nisu dovoljno jaki,i ploca koja udje u hilznu knap sa donje strane,s tim sto je hilzna tanka dole kao zilet,mislim da nema ni 3mm zida,+sto su mostovi uzi od hilzni pa treba bas precizno nemastiti alat.
I naravno odgovarajuci navoj kroz sve to
Inace bolje ne diraj sve to,te gumice retko kada crkavaju, sad ako si vec voljan ,zameni ih...sto nisi kupio drugi motor,bilo ih je i za 50e...nema ni za yuga za te pare...
Dakle oslonac na gornjrm delu bloka,brezoni nisu dovoljno jaki,i ploca koja udje u hilznu knap sa donje strane,s tim sto je hilzna tanka dole kao zilet,mislim da nema ni 3mm zida,+sto su mostovi uzi od hilzni pa treba bas precizno nemastiti alat.
I naravno odgovarajuci navoj kroz sve to
Inace bolje ne diraj sve to,te gumice retko kada crkavaju, sad ako si vec voljan ,zameni ih...sto nisi kupio drugi motor,bilo ih je i za 50e...nema ni za yuga za te pare...
But once you get locked in to a serious drug collection,
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT