pozz svim alfistima!
e ovako,imam 147-cu 1,6ts motor 120ps,..hteo bih da ugradim 2,0 motor,..zanima me da li mora menjac da se menja,posto ima tiptronik ili moze da ostane stari? i bord-kompjuter da li mora da se menja? kakvi su 2,0 motori?
Menjac bi bilo pozeljno da promenis , tj da uzmes od 2.0 , zbog prenosnih odnosa jer su pretpostavljam drugaciji od 1.6 . Takodje treba ti i ECU za taj motor jer nece raditi na tvom postojecem , na dalje pitanje su i poluosovine , ne znam da li su iste na 1.6 i 2.0 , mozda ima razlike izmedju homokinetickih zglobova itd itd. Moram da dodam da nisam siguran da li ima razlike izmedju svih ovih delova koje sam naveo , ovo su cisto moje neke pretpostavke.Neko iskusniji ce me ispraviti ako gresim .
Doduse za ECU sam siguran da nisu isti , tu nema greske.
Po nekom mom licnom misljenju , prostije je da jednostavno kupis 147 sa 2.0 motorom , ustedeces sebi mnogo vremena , zivaca i para. Sasvim sigurno je manja razlika u novcima da ti ugradjujes 2.0 u svoju ili da kupujes drugu. Pogotovo ako ti to sve radi neki majstor.
Alfa Romeo - It needs nervs of steel and balls from hell.
Nista ne moras da menjas. U ECU bi trebalo da ubacis drugu mapu, zbog pravilnog rada motora i to je to. Svi TS 16v motori su isti sa sitnim internim razlikama, tako da za 2.0 odgovoraju svi agregati od 1.6.
trebalo bi da bude dosta istih delova. blok je isti tako da ide sraf na sraf. a sto se tice 2.0 ide opipljivo bolje nego 1.6 to je neka prava mera za taj auto.
1.6 nema varijator pa samim tim ni instalaciju za njega
dakle motor menjac,instalacija ecu,sve je drugacije...
a kakav ti to tiptronic menjac spominjes jel ti hoces motor iz audi-ja u alfu da ubacis?
But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
ECU mora da se menja pod obavezno, a za ostalo ne zanam zasigurno, a razlog zamena je taj sto su ECU za TS adaptibilni, i pri savkom ocitavanju na dijagnustici se resetuju i vrate na fabriku mapu, samim tim je svako remapovanje bespotrebno
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Ne postoji takav ECU. Tacno je da on prati sve parametre i adaptira se uslovima, ali mora da ima mapu po kojoj se vodi. Svi TS motori u 147ici imaju isti ECU Me7.3.1.
Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts ex Alfa Romeo GT 2.0jts ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm ex Alfa Romeo Mito 1.4tb ex Alfa Romeo Giulietta QV -Megane 3 RS CUP
hvala svima na savetima i misljenjima,ako vecina delova pase,najverovatnije da cu ugraditi,...auto sam sredio i enterijer i eksterijer tako da mi se ne isplati prodaja,..a sto se tice 1,6ts 120ps...mala kubikaza,velika snaga,..ide lepo,kida asvalt,ali cim naidje na veci uspon nije to,to,...
Menjac ti ne odgovara od 1.6 na 2.0 doduse ubrzavace bolje ali ce krajnja brzina biti manja 1.6 ima kracu petu brzinu i nije isti prenos u diferencijalu 1.6 120 ks 61/15
2.0 150ks 56/15 ostalo bi trebalo da pasuje sraf na sraf i trebalo bi da se u ECU ubaci mapa iz 2.0 motora verovatno