AR 33 '90 1.5 zuta lampica na instrument tabli & karburatori

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
DebeliLav
Garaža: Alfa Romeo 33 1.5
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 9:01 pm

AR 33 '90 1.5 zuta lampica na instrument tabli & karburatori

Pet Jan 04, 2013 6:41 pm

Pali mi se ta nesrecna lampica kada cim malo oslobodim saug, a moram jer mi se gasi u leru po ovoj zimi, pa samo da li neko zna sta je to, nalazi se u donjem desnom uglu, kao neke strelice sa krugom u sredini?? Da li da brinem uopste o tome?

Drugi problem je sa karburatorima:
Problem je u tome sto ne rade sinhronizovano ako sam dobro razumeo majstora.... Da li neko zna nekoga ko ima tu neku vakum masinu sa kojom se moze srediti ovo, da li je neko ovo vec radio i koliko to zadovoljstvo otprilike kosta?

Hvala unapred ljudi :)
Korisnikov avatar
borkoZR
Garaža: alfa 156 1.8 ts
Pridružio se: Pon Jun 04, 2012 6:26 pm

Re: AR 33 '90 1.5 zuta lampica na instrument tabli & karbura

Pet Jan 04, 2013 8:32 pm

to ti je lampica da ne zaboravis da spustis saug :grin:
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Pet Jan 04, 2013 9:22 pm

DebeliLav napisao:Pali mi se ta nesrecna lampica kada cim malo oslobodim saug, a moram jer mi se gasi u leru po ovoj zimi, pa samo da li neko zna sta je to, nalazi se u donjem desnom uglu, kao neke strelice sa krugom u sredini?? Da li da brinem uopste o tome?

Drugi problem je sa karburatorima:
Problem je u tome sto ne rade sinhronizovano ako sam dobro razumeo majstora.... Da li neko zna nekoga ko ima tu neku vakum masinu sa kojom se moze srediti ovo, da li je neko ovo vec radio i koliko to zadovoljstvo otprilike kosta?

Hvala unapred ljudi :)
Uff za lampicu se ne secam al znam da je neka bila, cak mi se neka i palila kad je bilo napolju vlazno..al ubi me sad :/

Za karburatore, posto sam imao 33ku u subotici pre 2-3god (ne verujem da se ista promenilo) za karburatore radi samo dva servisa i to iz Novog Sada,a cene se ne secam, nisam nikad radio sinhronizaciju karbova al je neko sa foruma isao u jedan taj servis pa nije bio zadovoljan... Ne bih da javno prozivam/hvalim servise
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Pet Jan 04, 2013 10:24 pm

nađi nekog majstora koji radi motocikle, on mora imat vakuummetre jer drugačije ne može da ušteluje 4 karburatora. jedino je pitanje da li hoće da se zeza oko auta.

ne znam kako je to rešeno na alfi ali ta sinhronizacija nije nikakva nauka.
DebeliLav
Garaža: Alfa Romeo 33 1.5
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 9:01 pm

Sub Jan 05, 2013 6:12 pm

hvala svima :)

nasao sam lika koji sprema sagermajstera za pariz-dakar, rekao je da zna i da ce odraditi, ali otisli na pripreme... :)

tako da cu morati da cekam

Povratak na “Area Servizio”