Lamela 147 1.9jtd 85kw
- darkobb
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd
Pre par dana sam primetio da mi je lamela pocela da "proslajfava", trazio sam set kvacila i ima raznih cena od 14000 do 40000 din. pri tom je isti proizvodjac u pitanju valeo. E sad da li je pametno staviti samo novu lamelu ili da repariram staru a da se ne menja korpa i druk ili uzeti ceo set? Kvacilo je malo tvrdje, druk se ne cuje i korpa je dobra, nikad se nije desilo da se auto strese kad krecem.
- dejca
- Garaža: alfa147jtd 16v
druze ceo set je najpametnije, to sto je tvrdje kvacilo je zbog korpe koja je vec prekaljena.
tako da je i korpa i lamela u .... ostaje lezaj koji ako je dobar prosvirace cim stavis novo lamelu i korpu ne mora da znaci a li je moguce!
moj savet ceo set pa makar i najeftiniji makar znas da je sve novo ,ali ti sam odluci kako mislis da ti je najbezbolnije i seti se samo ko ne plati na mostu plati na cupriji!

tako da je i korpa i lamela u .... ostaje lezaj koji ako je dobar prosvirace cim stavis novo lamelu i korpu ne mora da znaci a li je moguce!
moj savet ceo set pa makar i najeftiniji makar znas da je sve novo ,ali ti sam odluci kako mislis da ti je najbezbolnije i seti se samo ko ne plati na mostu plati na cupriji!
- nidza
- Garaža: ex 159
Tvrđa papuča često bude od cilindra u kabini. Ne mora biti u vezi sa korpom.
Tapatalk
Tapatalk
- dejca
nema logike da bude do cilindra on ili radi ili neradi (procuri ,propadne pedala)neznam?
- darkobb
pa da najpametnije je staviti nov set, vec je i vreme auto je presao 210000km, to je jos uvek fabricki set na njemu. a pre mene ga je vozila devojka, verovatno ga je drzala na kvacilu stalno. moze li ne ko da mi preporuci neki set i gde?
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Moj ti je savet, izreparija sve sto mozes, a sto ne mozes nadji na polovno na otpadi, i naravnoizrepariraj onda to, a druk lezaj kupuje naravno nov, jer je pitanje sta dolazi to od tih nasih "novih" delova, to jest kakav je to (ne)kvalitet 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
bilo je vec price o repariranju setova kvacila i zamajca i da to nije to... svi su skoro stavljali nov set i jos se niko nije javio da prijavi da ne valja... nista nece izdrzati 200 hiljada ko fabricki, ali ja se ne bih zezao sa reparacijom, nije to tako jednostavno kao sa viljuskama...
- Spooky
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9JTD
ja sam na Puntu JTD radio reparaciju seta kvacila,pokazalo se skroz ok...

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ne znam zašto ljudi iznova i iznova otvaraju nove teme o pitanjima koja su prežvakana 100 puta. Ima već najmanje jedna tema o setu kvačila viewtopic.php?f=13&t=53655&hilit=set+kva%C4%8Dila 
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Da li bi neko od pristalica reparacije seta kvačila mogao da objasni kako se to radi reparacija: šta se u setu reparira, kako se to zapravo izvodi (kratak opis bitnih detalja) i zašto je rezultat bolji u odnosu na nov fabrički set... Prednost imaju tehnička objašnjenja u odnosu na pretpostavke o zaveri, prevari, tursko-kineskom nivou kvaliteta novih delova i slično...
Nepotpuni odgovor na neko od ovih pitanja ostaviće utisak da je pozitivno mišljenje o reparaciji dato olako...
Nepotpuni odgovor na neko od ovih pitanja ostaviće utisak da je pozitivno mišljenje o reparaciji dato olako...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Spooky
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9JTD
na lameli se menjaju obloge i opruge(samo ako nije set za plivajuci zamajac),posto kad je plivajuci onda nema opruga,takozvana sinter lamela a na korpi se menja lisnata opruga (ako je potrebno) i potisna ploca koja potiskuje lamelu se obradjuje,posto se uglavnom deformise
dakle kao i kod delova trapa repariraju se delovi koji se i trose,ostali ne 
ja licno ne mislim da je bolje,jednostavno je jeftinije dosta,i ko u datom trenutku nema dovoljno novcanih sredstava a potreban mu je funkcionalan auto,skroz ok resenje
ja licno ne mislim da je bolje,jednostavno je jeftinije dosta,i ko u datom trenutku nema dovoljno novcanih sredstava a potreban mu je funkcionalan auto,skroz ok resenje

- nidza
- Garaža: ex 159
Imaju nekad opruge i sa plivajućim. Recimo JTD na Stilu nema opruge, ali JTDm na mojoj Alfi imaju. Oba seta je potpisao Valeo.
Tapatalk
Tapatalk
- darkobb
Ipak sam narucio nov set, posle praznika cu u servis na ugradnju pa javljam rezultate, uzeo sam Valeo.
- dusanGT
I to je najbolje rešenje, jer reparacija obično ne obuhvata balansiranje (nije isto što i centriranje) zbog drugačije mase (i položaja) novougrađenih elemenata, kao što ne može da reši problem zamora materijala korpe (zbog stalnog naprezanja i povećane temperature).
Da bi se razlika u ceni (reparirano-novo) procenila kao opravdana, najbolje je da se uporedi sa troškovima mesečnog održavanja i vožnje (gorivo)...
... pa je obično utisak da razlika u ceni ne opravdava moguće probleme zbog ugrađivanja važnog sklopa koji je nedovoljnog kvaliteta. Uzgred, ne razumem insitiranje na "originalnim" nebitnim delovima (limarija, na primer), a rizikovanje sa "repariranim" ključnim sklopovima...
Da bi se razlika u ceni (reparirano-novo) procenila kao opravdana, najbolje je da se uporedi sa troškovima mesečnog održavanja i vožnje (gorivo)...
... pa je obično utisak da razlika u ceni ne opravdava moguće probleme zbog ugrađivanja važnog sklopa koji je nedovoljnog kvaliteta. Uzgred, ne razumem insitiranje na "originalnim" nebitnim delovima (limarija, na primer), a rizikovanje sa "repariranim" ključnim sklopovima...
Alfa je stil... ostalo je status...
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Moj cale je radio na fiat marei jtd reparaciju, presao 70.000km i pocela da ga zeza a inace je taksista sto znaci svih 70.000 predjeno u gradskoj voznji. Reparacija ga je kostala oko 130e. Mislim da je to sasvim ok.
Lepota je u ocima posmatraca.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
pa nov set za JTD kosta 120E... znaci ni cjenovno nije povoljnije...
- dejca
pisao sam vec negde o ovoj temi !sta su meni reparirali na korpi i zamajcu
nisam pristalica remontovanja seta kvacila radio sam remont na A klasi i nisam bio zadovoljan. igrala pedala kvacila posle nekih 15 do 20 hiljada pocela tresti ustedeo 150 e koje sam posle morao da dam, tako da je bolje i uzajmiti se makar uradis kako treba .
poz...
nisam pristalica remontovanja seta kvacila radio sam remont na A klasi i nisam bio zadovoljan. igrala pedala kvacila posle nekih 15 do 20 hiljada pocela tresti ustedeo 150 e koje sam posle morao da dam, tako da je bolje i uzajmiti se makar uradis kako treba .
tako da pozdravljam tvoju odluku i srecno!darkobb napisao:Ipak sam narucio nov set, posle praznika cu u servis na ugradnju pa javljam rezultate, uzeo sam Valeo.
poz...
- darkobb
Evo da javim rezultate. Auto je bio u servisu, nov set je stavljen, sve lepo radi a kvacilo je sada dosta mekse 
- dusanGT