imam alfu 159 19 16v, prilicno je niska napred i mozda meksa nego sto bi trebalo.
i na vrlo niskim ivicnjacima nemogu da se parkiram, a da ne zakacim.
razmisljao sa da stavim opruge od 2.4 (valjda su zbog tezine motora jace).
pa bi hteo da cujem iskusnijih clanova.
Alfa 159 1.9 16v prednje opruge
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Verovatno je bolje da prvo utvrdiš dali je tvoj auto niži nego što je predviđeno i identifikuješ razlog tome.
Ako je nešto neispravno, verovatno je bolje to popraviti nego budžiti opruge koje nisu predviđene za tvoj model, tako čitav niz drugih stvari izbacuješ iz ravnoteže.
Ako je na tvom autu nešto budženo, menjano i eksperimentisano, vraćanje na fabrički predviđene opruge takođe nije loše rešenje.
Možda je opet i s tvojim autom sve savršeno u redu, 159 je poznat kao nizak auto, kao uostalom i većina Alfi. U svakom slučaju stavljanje opruga za 2.4 na 1.9 je jedna od poslednjih stvari koje treba da probaš...
Ako je nešto neispravno, verovatno je bolje to popraviti nego budžiti opruge koje nisu predviđene za tvoj model, tako čitav niz drugih stvari izbacuješ iz ravnoteže.
Ako je na tvom autu nešto budženo, menjano i eksperimentisano, vraćanje na fabrički predviđene opruge takođe nije loše rešenje.
Možda je opet i s tvojim autom sve savršeno u redu, 159 je poznat kao nizak auto, kao uostalom i većina Alfi. U svakom slučaju stavljanje opruga za 2.4 na 1.9 je jedna od poslednjih stvari koje treba da probaš...
- nidza
- Garaža: ex 159
Prvo proveri da li je vešanje potpuno ispravno. Ja vozim 3cm spuštenu 159tku, pa se fino nosim sa tim. Da je niska - jeste, da je nepodnošljivo niska nije. Zahteva malo veštine kada su ivičnjaci u pitanju, ali Alfa i nije auto za svakoga, iako je 159tka jako blizu prišla toj priči da svako može da je vozi.
Nemam problema, a sva da komplikacija u vožnji me ne deranžira, nego me zabavlja - meni je Alfa više od prevoznog sredstva. Svakako treba voditi računa pri vožnji i biti oprezan jer ima gadnih oštećenja na putevima, bez obzira koji auto se vozi.
Nemam problema, a sva da komplikacija u vožnji me ne deranžira, nego me zabavlja - meni je Alfa više od prevoznog sredstva. Svakako treba voditi računa pri vožnji i biti oprezan jer ima gadnih oštećenja na putevima, bez obzira koji auto se vozi.
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”