Crevo Turbine
- Zeka91
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9jtd
Primetio sam da auto kada izadje na cistinu,pri visokim obrtajima i pri velikim brzinama,tipa do 160-70 na 5 000 obrtaja odjednom mi nestane gas,i pocne da spusta iako ja drzim gas spusti do 130-40,i onda opet prima...sumnjam da mi je to crevo turbine,iako turbina radi,grize,ali kazem na velikim brzinama i obrtajima se desava taj slucaj...da ne zaboravim da napomenem..pisne mi nesto na kompjuteru neki error ,ali nisam stigao da ga procitam..p.s. crevo je svo izlepljeno kojekakvim trakama,ali nikako da se nakanim da odem kod nekog majstora da mi to pregleda...Iskreno malo sam se uplasio.. 
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
vjerovatno proboj na crevu pa gubi vazduh... pregledaj oba creva usisa do i od interkulera kao i mala vakuum crevca na aktuatoru turbine...
- milan-marko
- Garaža: 156 mjet 2005
Ako pise motor engine failure pri velikim brzinama onda je elektro ventil turbine,imas osecaj kao da propadne gas..tako je bar meni bilo
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Provericu crevo,pre par dana sam sredio ventil turbine...ali ga nisam testirao,ali bio je los ventil,zatvori,ali gumica je bila losa i nije otvarala...moram to crevo da sredim...samo da nije nesto skuplje varijante...ubi me nova godina...uzgred srecna nova godina drugari...
zivele sve alfe ovog' sveta
p.s. Pisem sa drugarovog username-a,mrzi me da se logujem...
zivele sve alfe ovog' sveta
p.s. Pisem sa drugarovog username-a,mrzi me da se logujem...
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Hoce ponekad turbina da prepumpava, da nisi radio neko korekcije na mapi, itd 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Zeka91
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9jtd
- Djo83
ako crevo ima proboj to ces lako naci, na usisnim crevima obicno proboj bude poveliki 4-5cm min,a na malim vakuum se vidi golim okom lako...
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Svejedno bih preporucio da se preventivno crijevo obmota nekakvom dobrom ljepljivom trakom. (ja sam to uradio iako do sada nisam imao problema sa istim).
Zasto?
Pa kada dajes gas, raste pritisak u crijevu i ono se siri. Time sto ces ga obmotati smanjujes rizik da uslijed sirenja dodje do naprsnuca na samom crijevu.
Zasto?
Pa kada dajes gas, raste pritisak u crijevu i ono se siri. Time sto ces ga obmotati smanjujes rizik da uslijed sirenja dodje do naprsnuca na samom crijevu.
- Djo83
crevu najvise rok trajanja smanjuje ulje u njemu jer ga omeksava... e sad normalno je da uljne pare putuju ka motoru i taloze se citavim usisom, ali svakako je najbolja pomoc da se ocisti interkuler jer ce manja ulja stici u gornje crevo... takodje pomoc je i da se armiranom trakom obmota crevo...