S tim u vidu ja sam skoro nabavio ABS/ASR/ESP modul isto iz 156 Giuggiaro i kada sam pokusao da ga ugradim ispostavilo se da je konektor neodgovarajuci, tj konektor na tom modulu je siri i sa drugacijim pinovima nego onaj sto je kod mene u autu. Tada sam se dao u potragu za ABS/ASR/ESP modulom koji pasuje na moj konektor ali sam posle nekog vremena zakljucio da to ne postoji tj da kod mene pasuje samo ovaj obican ABS modul.
To me sve baca u rebus jer je moj auto Giuggiaro restyle, imam taster za gasenje ASR-a pored menjaca a opet je konektor takav da prima samo ABS modul. Koje je neko racionalno objasnjenje za sve to? Ovo je ono sto meni za sada pada na pamet
1. Nekada se pokvario ABS/ASR/ESP modul, i neko je ubacio obican ABS modul i pritom zamenio ceo konektor i pratecu instalaciju. To mi je malo cudno jer tu ima toliko posla da se vise isplati kupiti ceo ABS/ASR/ESP modul nego raditi ovu budzevinu.
2. Auto je fabricki dosao samo sa ABS-om a onda je neko promenio panel kod menjaca i ubacio onaj sa ASR dugmetom. I ovo mi nekako ne pije vodu jer sam ubedjen da je 156 u to vreme dolazila sa ABS/ASR/ESP modulom kao standardnom opremom
Da li ima jos neka ideja? Meni je krajnji cilj da opremim svoj auto tako da ima ABS/ASR/ESP ali bih voleo i da razjasnim ovu misteriju usput