Elektronsko ubrizgavanje Alfa 164 Super, 1995 2.0TS
- mikica1
- Garaža: ?
Elektronsko ubrizgavanje Alfa 164 Super, 1995 2.0TS
Na instrument tabli se nalazi upozoravajuća crvena sijalica koja, prema mom slobodnom tumačenju, pretstavlja diznu. U nekom user manual-u piše:
Electronic injection and ignition system warning lamp.
The warning lamp illuminates when any malfunction of the electronic injection and ignition system detected.
Vozim i na plin i na benzin, i ova se sijalica palila s vremena na vreme, i to uglavnom kada se auto vozi preko sat u kontinuitetu. Dodavanjem gasa sijalica se ugasi. Na benzinu redje, na plinu češće.
Od juče, ova sijalica radi non stop. Auto radi kako treba i na benzinu i na plinu i ne osećam nikakvu razliku ni u zvuku motora, ni u performansama. Ipak....
Da li postoje i gde senzori koji aktiviraju ovu sijalicu? Šta se od parametara meri, gde i kako? Da li neko zna uopšte, kako ovaj ceo sistem funkcioniše, i kojim redom da krenem provere, da bih eventualno otklonio kvar?
The warning lamp illuminates when any malfunction of the electronic injection and ignition system detected.
Vozim i na plin i na benzin, i ova se sijalica palila s vremena na vreme, i to uglavnom kada se auto vozi preko sat u kontinuitetu. Dodavanjem gasa sijalica se ugasi. Na benzinu redje, na plinu češće.
Od juče, ova sijalica radi non stop. Auto radi kako treba i na benzinu i na plinu i ne osećam nikakvu razliku ni u zvuku motora, ni u performansama. Ipak....
Da li postoje i gde senzori koji aktiviraju ovu sijalicu? Šta se od parametara meri, gde i kako? Da li neko zna uopšte, kako ovaj ceo sistem funkcioniše, i kojim redom da krenem provere, da bih eventualno otklonio kvar?
- CokiTCA
- Garaža: Alfa 164 2.0 V6 TB
Re: Elektronsko ubrizgavanje Alfa 164 Super, 1995 2.0TS
I ja isto imam i na svojoj 2.0 V6 TB , svetli lampica non stop , al' iskreno ne opterecujem se , inace su pune takvih bagova . Moze nesto biti u problemu a i ne mora.
Recimo ja sam kod mene oprao motor i lampica se ugasila . Znaci negde u motornom prostoru je los kontakt na nekom od dzekova . Inace mesta i nema bas nesto posebno pa se sada ne opterecujem da trazim . Kad je budem farbao videcu.
Recimo ja sam kod mene oprao motor i lampica se ugasila . Znaci negde u motornom prostoru je los kontakt na nekom od dzekova . Inace mesta i nema bas nesto posebno pa se sada ne opterecujem da trazim . Kad je budem farbao videcu.
Alfa Romeo - It needs nervs of steel and balls from hell.
- mikica1
Možda ti je crkla sijalica! 
Mod edit: Nema potrebe za citiranjem predhonog posta
Mod edit: Nema potrebe za citiranjem predhonog posta
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
@mikica
Oteraj ti to kod nekog krstenog majstora na dijagnostiku pa neka on utvrdi sta je problem. Ako stvarno nema razlike u radu motora onda je verovatno zaprkjan kontakt u pitanju i u tom slucaju uzmi kontakt sprej pa kreni redom gde god vidis neki dzek u motornom prostoru... Ja bi ipak konsultovao dobrog majstora da utvrdi sta nije u redu.
Oteraj ti to kod nekog krstenog majstora na dijagnostiku pa neka on utvrdi sta je problem. Ako stvarno nema razlike u radu motora onda je verovatno zaprkjan kontakt u pitanju i u tom slucaju uzmi kontakt sprej pa kreni redom gde god vidis neki dzek u motornom prostoru... Ja bi ipak konsultovao dobrog majstora da utvrdi sta nije u redu.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Kada se upali ta lampica znači da komp očitava neku grešku
lako može da se desi da je u pitanju lambda sonda i da očitava ne korektno sagorevanje
bez dijagnostike ništa nećeš znati
lako može da se desi da je u pitanju lambda sonda i da očitava ne korektno sagorevanje
bez dijagnostike ništa nećeš znati

- CokiTCA
@mikica1
Ma jok , to mi je sve ispravno , neko je doduse nazad uvalio 24v sijalice
Kazem , ja se mnogo ne opterecujem ako radi normalno auto , ne trosi previse , pali normalno , radi normalno a i citao sam gomilu americkih i engleskih foruma u kojima se masovno ljudi zale na tu lampicu i u dobrom delu slucajeva ih vade napolje.
Ma jok , to mi je sve ispravno , neko je doduse nazad uvalio 24v sijalice
Kazem , ja se mnogo ne opterecujem ako radi normalno auto , ne trosi previse , pali normalno , radi normalno a i citao sam gomilu americkih i engleskih foruma u kojima se masovno ljudi zale na tu lampicu i u dobrom delu slucajeva ih vade napolje.
- Dora
- honorable

- Garaža: FIAT :(
Tihomirče, povuci se tiho i ponesi psa sa sobom
Štrčiš bre u ovoj temi...
Ja znam to sve ali neću da ti kažem....Da li postoje i gde senzori koji aktiviraju ovu sijalicu? Šta se od parametara meri, gde i kako? Da li neko zna uopšte, kako ovaj ceo sistem funkcioniše, i kojim redom da krenem provere, da bih eventualno otklonio kvar?
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Tihomirce je nekad bio enciklopedija koja hoda, e sta ucini savremeniji auto od coveka, a i Serdjo nije daleko
Ja tu lampicu nemam, sto znaci i da ne treba! Imam lampicu "merac ulja" koja mi svetli 3-4 godine, ima ulja i ispravan je merac sto znaci da je to slican gremlin kao i kod tebe...
inace sonda hoce da zeza zbog plina

Ja tu lampicu nemam, sto znaci i da ne treba! Imam lampicu "merac ulja" koja mi svetli 3-4 godine, ima ulja i ispravan je merac sto znaci da je to slican gremlin kao i kod tebe...
inace sonda hoce da zeza zbog plina
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- sErGiO
Ja nisam nikad ni bio hodajuća enciklopedija tako da to teško može da važi za meneDarkoni napisao:Tihomirce je nekad bio enciklopedija koja hoda, e sta ucini savremeniji auto od coveka, a i Serdjo nije daleko![]()
- Dora
- honorable

Mi smo nezgrapno pokušali da vas pohvalimo da ste jedini napisali valjano u temi koja je nesmem kasti i ovu će da zaključate
Ali smo pucali iz krive puške 
Uglavnom svak idan naučiš nešto novo, danas smo naučili da su lampicu stavili zli proizvodjači naočara da ti kvari vid pa moraš kupovati cvike a pametnjakovići iz amerike im doakaju pa povade te sijalice i neke svetle njihovoj mami kad su bezobrazne, sijalice naravno.....
Sad kad počnu optičari da dobijaju otkaze ima opet da nas proglase za teroriste i bombaju nas...
Uglavnom svak idan naučiš nešto novo, danas smo naučili da su lampicu stavili zli proizvodjači naočara da ti kvari vid pa moraš kupovati cvike a pametnjakovići iz amerike im doakaju pa povade te sijalice i neke svetle njihovoj mami kad su bezobrazne, sijalice naravno.....
Sad kad počnu optičari da dobijaju otkaze ima opet da nas proglase za teroriste i bombaju nas...
- CokiTCA
Zamisli koincidenciju , nosim naocare , mora da sam jedan od onih zlih i naopakih ljudi 
- Dora
- honorable

Ma ne, obrnuto, to sam odokazuje da sam u pravu, lampica je već učinila svoje, treba je umlatiti što pre...
- CokiTCA
Posto je tablu skidati posao koji oduzima previse vremena moram primeniti tehniku koju kolega ima , uzeti burgiju od 1mm i direktno ubiti sijalicu , nema druge 
- Dora
- honorable

Ne budi siledžija, uzmi manju burgiju, ili prelepi žvaku ili nacrtaj boostmetar ili jednostavno čekaj da crkne, kad dugo sija crkne...
Eventualno nositi fotogrej cvike... 
Možda će nekom izgledati da se sprdam pa se izvinjavam ali ja jenostavno ne mogu ovo trpeti
Možda će nekom izgledati da se sprdam pa se izvinjavam ali ja jenostavno ne mogu ovo trpeti
- mikica1
Lelemudi! Samo se zajebavate! Sve moram sam!
Skinuo + klemu, sačekao minut, dva, vratio, kresnuo makinu, ugasila se sijalica.
Reset je pomogao. Videćemo kako će se dalje ponašati.
Pozz!
Skinuo + klemu, sačekao minut, dva, vratio, kresnuo makinu, ugasila se sijalica.
Reset je pomogao. Videćemo kako će se dalje ponašati.
Pozz!
- Dora
- honorable

Ako se opet upali, ti skini klemnu i vozi tako... 
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- sErGiO
Posle kažu moderatori ovakvi i onakvi a u temi sve osim teme

- Dora
- honorable

A gde je tema??? 
Malo se šegačimo.. Krenuo sam da pišem ozbiljan odgovor a onda se razmislim kad on mene zeki ,moja ljudska i moralna obaveza je da uzvratim makar istom merom.. Posle za dan spamera ako me se sete, sete a ako ne, to je bila moja dužnost...
Uglavnom, pitanje u temi je karikiram, kako se pravi auto, objasnite mi, pa da polako počenem i za dan dva oko sneg ne padne eto auta.....
Malo se šegačimo.. Krenuo sam da pišem ozbiljan odgovor a onda se razmislim kad on mene zeki ,moja ljudska i moralna obaveza je da uzvratim makar istom merom.. Posle za dan spamera ako me se sete, sete a ako ne, to je bila moja dužnost...
Uglavnom, pitanje u temi je karikiram, kako se pravi auto, objasnite mi, pa da polako počenem i za dan dva oko sneg ne padne eto auta.....
- mikica1
- Dora
- honorable

Sijalica je indikator nekog kvara i režima rada izvan zadatih vrednosti od strane fabrike. Može biti bilo šta, stvarno treba roman da se napiše šta sve pali lampicu a tebi neće značiti pošto vidim da neznaš a nemaš ni čime. U tvom primeru je loša smeša koju pravi loše podešen ili neispravan plin (pretpostavljam na osnovu iskustva).
Odgovor je da moraš ići kod nekog ko ima bar skener (čitač kodova) da pročita šta je upisala ta lampica što sija.
Zove se check engine (čekira engine iliti motor a ne samo dizne a noviji i ostalo do abs. espa i svih tih ružnih skraćenica) ili Mill lampica malfunkcion blabla kako se već piše sa istm značenjem.
mikica1 napisao:Na instrument tabli se nalazi upozoravajuća crvena sijalica koja, prema mom slobodnom tumačenju, pretstavlja diznu. U nekom user manual-u piše:
Ukratko ne može kraće....
Sijalica je indikator nekog kvara i režima rada izvan zadatih vrednosti od strane fabrike. Može biti bilo šta, stvarno treba roman da se napiše šta sve pali lampicu a tebi neće značiti pošto vidim da neznaš a nemaš ni čime. U tvom primeru je loša smeša koju pravi loše podešen ili neispravan plin (pretpostavljam na osnovu iskustva).
Odgovor je da moraš ići kod nekog ko ima bar skener (čitač kodova) da pročita šta je upisala ta lampica što sija.
Zove se check engine (čekira engine iliti motor a ne samo dizne a noviji i ostalo do abs. espa i svih tih ružnih skraćenica) ili Mill lampica malfunkcion blabla kako se već piše sa istm značenjem.