Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo MiTo forum | Alfa Romeo Giulietta forum | 4C | GIULIA | Prototipi
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Re: Alfa Romeo Giulietta

Uto Dec 18, 2012 1:11 am

Aha ha ha, vidi odgovor - kao sto se i moglo pretpostaviti hahaha
Dobar dan,
Žao mi je zbog mog pokojnog odgovor na svoju e-mail, ali sam bio jako zauzet s mojim radom u
zadnja dva tjedna.
Imam e-mail sa svojim interesom u autu, Jeste li još uvijek zainteresirani?
Automobil je još uvijek na prodaju!
Molimo odgovorite na engleskom jeziku jer je moj Hrvatski nije savršen, a mi cemo i dalje. Imajuci ovu raspravu
Pricekajte za svoj odgovor!
Srdacan pozdrav.
Jeste li zainteresirani?
Iskreno vaš
Markos Weber

Missim, shta reci...
:club:
Korisnikov avatar
DejanGT
Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 12:09 am

Uto Dec 18, 2012 1:33 am

Čovek je dugo u inostranstvu pa je malo zaboravio jezik... nije ništa strašno, dešava se...

Ako već juriš povoljnu priliku, ova je podjednako realna i zanimljiva kao i ta

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... lio_verde/

Ušteda je neverovatnih 3375 eura... stvarno je vrlo povoljno... :grin:

Mali Đokica Alfista će se sigurno zaleteti na izuzetnu priliku...
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Uto Dec 18, 2012 2:09 pm

Pa dobro ovo je ok cena za ovu najjacu verziju Giuliette. Npr Renalt Megane RS sa ovim nivoom opreme sigurno kosta nesto vise, doduse ne znam kako stoji ostatak konkurencije.
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 3:23 pm

Druže nije to poenta mog posta, poenta je da je ”redovna” cena ovog automobila 32.175 eura, a ja bih voleo da upoznam onoga ko bi za taj auto dao te pare (a da ih pri tom i ima, ne računam sve nas teoretičare romantičare bez novčanika).

Ne verujem da na nivou evropske unije možeš da navataš 20 - 30 ljudi koji bi dali te pare za taj auto, a tvrditi u Srbiji da mu je to redovna cena je totalni gubitak veze sa realnošću. Koja je poenta da na njega nalepiš 49.999 kad će on teško i na mišiće izaći iz salona i za 26.500? I to sa sve svojim tom tom-om od 2000 eura.

Eto o tome ja pričam... a u kontekstu sveopšte diskusije ovde gde je i šta je AR danas.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 18, 2012 3:24 pm

:podrzava

Uf.....da dam Milicu na procenu i cenim da bi mi zafalilo još 18 somića evra.....QQ kume :write:
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 3:35 pm

Nelle, veliki si optimista, zafalilo bi ti 21-22.000... probaj rekreacije radi ako ti je dosadno...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Uto Dec 18, 2012 3:41 pm

DejanGT napisao:a ja bih voleo da upoznam onoga ko bi za taj auto dao te pare
Znam ja jednog ;) nije toretičar ali zbog neozbiljnosti ništa...
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 3:48 pm

E šteta što ostasmo bez prodaje zbog tvoje stidljivosti... da si ipak izvadio 32,175 ceo Stojanov bi išao na more, iako je decembar... :grin:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 18, 2012 3:53 pm

DejanGT napisao:Nelle, veliki si optimista, zafalilo bi ti 21-22.000... probaj rekreacije radi ako ti je dosadno...
Pre bih dao da me hebu studenti iz Nigerije sa završnicom u dupe nego što bi dao Milicu za 6 hiljada evra :scratch: ma koliko god realna to bila cena!
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 4:12 pm

Pazi, s jedne strane je normalno da ti diler da 1000 - 2000 eura manje nego što je tržišna vrednost tvog auta koju možeš sam da dobiješ prodajom preko oglasa, jer on mora nekako da ti naplati to što su mu pare zarobljene u tvom autu neko vreme, to što se piiiip da tvoj auto dalje prodaje, negde ga drži, oglašava i ostalo. Ali problem je što najšešće njegova procena tvog auta kreće od najpesimističkije i najgrđe varijante, hoće da ti skine i više od 1000 - 2000 za troškove, dok ono što on tebi prodaje je uvek procenjeno najoptimističkijim scenariom, vredi kao suvo zlato i jedinstveno je isl. te dođeš do razlike koja je uvek besmislena i astronomska.

Meni su u Deltinom Car SuperMarketu rekli za moj GT iz 2006, koji je prešao 38.000 km i koji je u suštini kupljen kod njih ”to je auto koji niko ne želi i takav može da se kupi za par hiljada eura pa toliko i očekuj u zameni”, dok je recimo njihova 159 TBi najbolja na Balkanu i košta ciglih 19.000 eura iako je 2 godine stara i nova je koštala 28.900 po njihovom cenovniku.

U Stojanovu sam pitao da zamenim GT-a za onu njihovu polovnu Giuliettu MultiAir koja je do nedavno bila u oglasima, i rekli su mi da bi doplata bila minimum 14.000 (kad bi videli moj auto bila bi verovatno i veća) O apsurdu da su auto 2 godine star prodavali za 19.900 a nov ekvivalentan je koštao 20.990 neću ni da govorim.

Da ne smaram više, kriterijumi za procenu tvog i njihovog auta su toliko različiti da je suština tog celog procesa da navataju papka koji piiiip pare i kome je potpuno nebitno koliko šta košta i u toj transakciji ga oderu i od toga žive. Nema tu nikakve ekonomske logike na koju bi mogao da se osloniš, uopšte to nije daleko od tvojih studenata iz Nigerije. Vozi to što imaš a nek studenti iz Nigerije apstiniraju do daljnjeg...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 18, 2012 4:15 pm

Ma sve je to meni jasno Dejane :drink
Vidiš dao si mi dobru ideju.......zvaću ih za info!
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Uto Dec 18, 2012 4:21 pm

Ljudi apsolutno je banalno polemisati o cenama novih automobila kod nas i uslovima kupovine.

Konkretno ovu Đulijetu kupiti za ove pare i posle 3-4 godine izgubiti 50% na ceni + da vas deru na redovnom ovlašćenom servisu stvarno nema neke logike.
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 4:24 pm

Kada bi izgubio 50% na ceni za 3-4 godine to bi bilo fenomenalno. Problem je što bi ovde to izgubio i za 18 meseci...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 18, 2012 4:29 pm

Mene je Milica izašla oko 12 hiljada evra i uložio sam u nju još oko 2 soma i svestan sam ja koliko ću para izgubiti na njoj kao što sam i na ostalim Alfama gubio ali nije poenta u tome,ne žalim za ničim kad je Alfa u pitanju ali da mi neko u Stojanovu kaže:Nenade,posle detaljne analize vašeg automobila procenili smo ga na 6000 evra,verujte mi da bih nekom pucao u kolena kao 1 na 1 jer znam kakav auto vozim i u kakvom je stanju!

P.S Štekam keš za novu Giuliu :love:
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 4:36 pm

Na žalost jedino ćeš neke pare moći da izvučeš ako je prodaješ sam. Ako je prepustiš bilo kojoj instituciji bićeš na ozbiljnom gubitku. Štos je i što s prodajom moraš da kreneš dovoljno na vreme da bi uspeo da izvučeš što više iz nje.

Normalno je gubiti pare na automobilima, samo je kockarnica efikasnija...

Giulietta MA sa potenza opremom je nekako najbolja kupovina kao nova u celoj gami, verovatno će dok ti sazriš za kupovinu i cena sići za još jedno 1000 eura, a treba uzeti u obzir da će i za jedno godinu dana početi da niču dobre polovne u reonu cena koliko si tad platio 159 ili minimalno više, što je možda za srpske uslove i bolja kupovina od nove, a možeš da se protegneš i na dizel u toj varijanti.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Dec 18, 2012 6:32 pm

Ne mogu da se teglim više za dizel varijantu..........planiram da se ispružim za neku benzinku :mrgreen:
Polako štedim i šparam :yahoo: pa ćemo videti!
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Uto Dec 18, 2012 7:34 pm

sudeci prema ovome oni su prezadovoljni prodajom u 2011. http://www.alfaromeopress.com/press/article/11385

ne mogu nigdje da nadjem statistiku za 2012. jos uvijek, ali sumnjam da je nesto losije... treba uzeti u obzir da AR nije velika firma i da te brojke svakako ne mogu da se porede sa recimo VW-om ili Renoom...
Korisnikov avatar
DejanGT

Uto Dec 18, 2012 7:55 pm

To je Public Relations materijal, ne očekuješ valjda da će se neko žaliti na to kako mu ide u svom materijalu za štampu?

Pokazatelj kako ide je to dokle je odmakao 4C, naslednik 159, Giulietta sportwagon, MiTo sa 5 vrata, terenac AR, velika limuzina, itd. To su pokazatelji koje treba gledati. Inače celo evropsko tržište je nikad gore pa bi bio presedan da Alfi baš sad krene uzbrdo.
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Uto Dec 18, 2012 9:33 pm

pa nevezano za to ko je izbacio materijal 140 hiljada komada za jednu godinu je dobra cifra :) za proizvodjaca te velicine...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Uto Dec 18, 2012 9:42 pm

DejanGT napisao:E šteta što ostasmo bez prodaje zbog tvoje stidljivosti... da si ipak izvadio 32,175 ceo Stojanov bi išao na more, iako je decembar... :grin:
Nisam ja :D ja ni za polovnu 156 trenutno nemam ali znam ko bi ... al'zamalo :)
nmartin771
Garaža: Giulietta MultiAir 1.4
Pridružio se: Uto Jul 10, 2012 7:57 pm

Uto Dec 25, 2012 11:57 pm

Citam malo vase komentare vezane za "menjazu" automobila.
I uvek ispadne isto. Dileri su derikoze koji hoce da nas ojade i prevare jer toboze nasi automobili su u izuzetnom stanju i vrede priblizno isto kao nov auto.
U sustini realnost je drugacija. Niti oni zele da nas prevare niti mi vozimo polovnjake koji su savrseni kao da su presli 10.000 ! Niti su ljudi koji se odluce za taj vid trgovine ovce sa parama spremne za sisanje ! Dileri pokusavaju da zarade, jer im je to posao, a mi pokusavamo da kupimo novi auto sa sto manje "cimanja" a da pri tom platimo manje od cene u katalogu. Hm, zar vam se ne cini da ovde mozda mi zelimo da "prevarimo" dilera ?
mi : novi auto, manje para, nula cimanja
diler: polovan auto i zarada

Pricam ovo iz mog ugla, jer sam upravo ja napravio takav vid transakcije sa kucom Stojanov, i pitate se kako sam prosao ? Ja sam izuzetno zadovoljan, a Stojanov je ispao vise nego korektan !
Time sto sam mozda "izgubio" u celoj transakciji, ustvari sam kupio vreme, spasio se zivciranja, cimanja, pregovaranja i natezanja oko prodaje sa kojekakvim tipovima. I pitanje da li je moj auto vredeo toliko koliko sam ja mislio da vredi i da li bi REALNO mogao da ga prodam za te novce i koliko bi mi trebalo da ga prodam.
Na kraju sam srecan sto uopste postoji ta mogucnost zamene, koja vam pruza priliku da se elegantno resite vaseg starog automobila i sednete u novi auto ...
Pa zar to nije divno ?
Korisnikov avatar
DejanGT

Sre Dec 26, 2012 12:40 am

To je skroz divno. Nemaš pojma koliko smo srećni zbog tebe...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Dec 26, 2012 12:08 pm

Evo 3 kviska za Stojanova!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sre Dec 26, 2012 5:55 pm

nmartin771 napisao:Citam malo vase komentare vezane za "menjazu" automobila.
I uvek ispadne isto. Dileri su derikoze koji hoce da nas ojade i prevare jer toboze nasi automobili su u izuzetnom stanju i vrede priblizno isto kao nov auto.
U sustini realnost je drugacija. Niti oni zele da nas prevare niti mi vozimo polovnjake koji su savrseni kao da su presli 10.000 ! Niti su ljudi koji se odluce za taj vid trgovine ovce sa parama spremne za sisanje ! Dileri pokusavaju da zarade, jer im je to posao, a mi pokusavamo da kupimo novi auto sa sto manje "cimanja" a da pri tom platimo manje od cene u katalogu. Hm, zar vam se ne cini da ovde mozda mi zelimo da "prevarimo" dilera ?
mi : novi auto, manje para, nula cimanja
diler: polovan auto i zarada

Pricam ovo iz mog ugla, jer sam upravo ja napravio takav vid transakcije sa kucom Stojanov, i pitate se kako sam prosao ? Ja sam izuzetno zadovoljan, a Stojanov je ispao vise nego korektan !
Time sto sam mozda "izgubio" u celoj transakciji, ustvari sam kupio vreme, spasio se zivciranja, cimanja, pregovaranja i natezanja oko prodaje sa kojekakvim tipovima. I pitanje da li je moj auto vredeo toliko koliko sam ja mislio da vredi i da li bi REALNO mogao da ga prodam za te novce i koliko bi mi trebalo da ga prodam.
Na kraju sam srecan sto uopste postoji ta mogucnost zamene, koja vam pruza priliku da se elegantno resite vaseg starog automobila i sednete u novi auto ...
Pa zar to nije divno ?
:podrzava
Korisnikov avatar
DejanGT

Sre Dec 26, 2012 6:29 pm

Alfamene, koliko si ti do sada automobila kupio po sistemu staro za novo i možeš li nam reći neke detalje o tim konkretnim transakcijama?

martin771 ima dobra iskustva, ali nam nije zapravo izneo nikakve konkretne parametre da i mi ostali vidimo i zaključimo kako je ustvari prošao i ima li to smisla ili ne?

Povratak na “Alfa Romeo Nuova Razza”