Kako je pocelo hladnije vreme sve teze i teze sam mogao da ubacujem u brzine, tek posle par kilometara pocne normalno da salta. Kad je ugasen sve je u redu. Kupim ulje i odem kod majstora da zamenim ali posle tri polomnjena kljuca i grejanja srafa majstor me je izbacio iz radionice
AR 147 menjanje ulja u menjacu PROBLEM!!!
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Drugari imam jedan veliki problem.
Kako je pocelo hladnije vreme sve teze i teze sam mogao da ubacujem u brzine, tek posle par kilometara pocne normalno da salta. Kad je ugasen sve je u redu. Kupim ulje i odem kod majstora da zamenim ali posle tri polomnjena kljuca i grejanja srafa majstor me je izbacio iz radionice
, toliko je zapekao sraf. Ulja ima i problem je sto je sraf sa strane. Tako da nemam pojma sta da radim, jel ima neko ideju neku (osim da skidam menjac) 
Lepota je u ocima posmatraca.
- voxxx
- Garaža: 159 16v...150ks sw
Re: AR 147 menjanje ulja u menjacu PROBLEM!!!
probaj kod nekog drugog majstora
ili recimo kod nekoga ko ima sisaljku tj masinu za izvlacenje ulja
na cevcicu 
ili recimo kod nekoga ko ima sisaljku tj masinu za izvlacenje ulja
- ivdzabg
Bio kod drugog i drugi rekao da bi uradio isto sto i ovaj prvi 
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Jel prilazno da se razbuši taj postojeći šraf
nareže navoj i zavije drugi

Izvinite za off topic ali pisem posto je tema aktuelna
Ja trebam da zamenim ulje u menjacu na AR 156 2.0 TS
Koje ulje je najbolje ka kupim?
I koliko litra?
Hvala
Ja trebam da zamenim ulje u menjacu na AR 156 2.0 TS
Koje ulje je najbolje ka kupim?
I koliko litra?
Hvala
Alfa u Srcu
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
knjizica kaze Olio sintetico SAE 75W-80 EP, Tutela Car ZC 75 synth 
najbitnije od svih tih oznaka je ovo 75W-80, dakle tacno ta gustina i da je full sintetika u tom smislu mozes uzeti i od drugog proizvodjaca (Total,Motul,Castrol) ne moras Tutelu ako nema...
najbitnije od svih tih oznaka je ovo 75W-80, dakle tacno ta gustina i da je full sintetika u tom smislu mozes uzeti i od drugog proizvodjaca (Total,Motul,Castrol) ne moras Tutelu ako nema...
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Skini poklopac menjaca kod levog tocka i problem resen usput kad ga vracas predihtujes ga lepo i onako na svakom tom poklopcu masti pomalo od ulja iz menjaca 
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Salim se, ideja je OK ako je tehnicki moguce ali kako osigurati da ne utera i piljevinu unutra?
I bre, samo bi da busis nestoTihomirce napisao:Jel prilazno da se razbuši taj postojeći šraf![]()
Salim se, ideja je OK ako je tehnicki moguce ali kako osigurati da ne utera i piljevinu unutra?
Poslednja izmena od junky01 u Ned Dec 09, 2012 11:19 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- ivdzabg
Nije pristupaco, posto cep gleda u tocak a ne u pod, a i sam cep ima magnet u sebi da skuplja cestice metala tako da to je ne izvodljivo.
A poklopac menjaca kad se skida jel mora i ceo menjac?
A poklopac menjaca kad se skida jel mora i ceo menjac?
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- delic
- Garaža: 156 SS
Kako moze da zapekne imbus za ispustanje ulja kad je u aluminijumskom kucistu,nadji nekog ko ima alat pa ce te odvrnuti lako!
- ivdzabg
Hehe "Kako?" to se i ja pitam. Kaze mi mehanicar da se celik i aluminijum lako zapeknu pogotovo ako je prethodni konj previse zategao. Ne znam ni jedan drugi alat koji moze to da otsrafi ako posle grejanja brenerom nece, najvise se plasim da ne blajzne ili naprsne negde kuciste menjaca.
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Iskreno neznam kako sraf stoji ali po logici stvari trebao bi da je "urezan" u telo i onda ne kapiram sta si dobio grejanjem samog srafa, pa tek onda nece da se odvija jer se siri na toploti. Stoji da stepen zagrevanja nije isto za oba materijala i tako dalje da ne mudrujem mnogo...
Koliko je meni poznato trebalo bi da ga hladite(mrznete) da bi mogao da se odvije. Najbolje bi bilo da se sraf hladi a kuciste greje ali to predpostavljam da nikako nije izvodlivo(pozeljno).
Ispravite me ako gresim.
Koliko je meni poznato trebalo bi da ga hladite(mrznete) da bi mogao da se odvije. Najbolje bi bilo da se sraf hladi a kuciste greje ali to predpostavljam da nikako nije izvodlivo(pozeljno).
Ispravite me ako gresim.
- speedhunter
- Garaža: 155 Q4
1 Kupi drugi cep,nov polovan,kako god
2 na stari cep zavarite neku maticu veliku da mozes staviti sestougaonu gedoru i polugu od 3 metra
2 na stari cep zavarite neku maticu veliku da mozes staviti sestougaonu gedoru i polugu od 3 metra
But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Samo nabavi kvalitetnu alatku i jednu dužu cevku i skinućeš ga ...
Evo i manual ima par korisnih saveta
http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=2197 ... eb87a80e00
Evo i manual ima par korisnih saveta
http://ebookbrowse.com/gdoc.php?id=2197 ... eb87a80e00
- ivdzabg
Samo se plasim da ne naprsne kuciste, od prevelike sile, onda cu imati mnogo veliki problem
- dejca
- Garaža: alfa147jtd 16v
i meni teze ide u brzinu od kad je hladno !? Malo se smrzne ulje malo korpa (metal se stegne na hladno a na toplo siri)
to je valjda normalno,pa nevidim razlog zbog kojeg ti je hitno bas sad po ovoj zimi da menjas ulje.
Ako ti bas gori, ja sam taj problem na drugom auta resio tako sto sam zavario maticu na sraf menjaca i sa pneumatskim cekicem uspeo da odvijem ( ili probaj sa dobrim kljucem i polugom ) .Neverujem da ce puknuti menjac pre ce popustiti sraf koji je zapekao nego kuciste menjaca !
srecno i pozdrav!
Ako ti bas gori, ja sam taj problem na drugom auta resio tako sto sam zavario maticu na sraf menjaca i sa pneumatskim cekicem uspeo da odvijem ( ili probaj sa dobrim kljucem i polugom ) .Neverujem da ce puknuti menjac pre ce popustiti sraf koji je zapekao nego kuciste menjaca !
srecno i pozdrav!
- speedhunter
- Garaža: 155 Q4
Pa ako budete dobro zavarili neku maticu na taj sraf,uspecete da sa vecom temperaturom izgorite neke necistoce(rdju) ili eventualno neki lepak...
But once you get locked in to a serious drug collection,