W kupuje Alfa Romeo
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Jeste, Alfi trebaju bar tri komercijalno jaka modela, pa tek onda 4C, SUV ili šta već imaju u planu, novi Spider, ovako je situacija smešna.
A što se tiče toga ko kupuje Alfu, pa BMW je u nekim segmentima još ekstremniji, pa ga kupuju svi, od ljubitelja, preko seljačina koji bi se dokazivali, pa onda i poslovnih ljudi koji žele limuzinu sa više karaktera od Mercedes-a i Audi-a.
Alfa je gotovo uvek lepša, uvek je luksuzna, osim ovih što baš hoće RWD i M3 svi drugi bi mogli da se pronađu u njenoj kupovini.
Ali nedostaje nekoliko ključnih stvari, između ostalog osećaj o kvalitetu koji dolazi sa kupovinom Nemačkog vozila, neki heritage u nazad 20-30 godina sa jasnom gamom modela kod sva tri Alfina suparnika, uspehom tih modela komercijalno, kao i kvalitetom koji su pokazali, pa onda jasnim stavom brenda šta radi i kuda ide, što je kod Alfe uvek nejasno i mutno.
Ako ćemo gledati po ovome, niko ozbiljan ne bi kupio Alfu, osim ljubitelja i onih koji zalutaju tako što ih kupi izgled, što i jeste najčešći slučaj.
Sa druge strane imamo VW koji uradi samo restyle modela i prodaje ga kao novog, pa tako je prvi Golf trajao 9 godina, drugi 7, a poslednji samo 4, pa opet ih prodaju kao ludi.
Audi sa istim izgledom prolazi u poslednjih deset godina, da li promene samo po koju crtu, a jasno se bvidi da im je svaki sledeći model već spreman čim izađe trenutni, pa opet prodaju kao da je džabe.
Jedino Mercedes i BMW imaju neke pomeraje u dizajnu, Mercedes je lepši, a BMW je ružniji nego ikada, pa se prodaju dobro.
Nije dovoljno izvući ime iz prošlosti da bi se povezalo sa istom, da bi se utemeljila neka zajednička crta ovih proteklih sto godina, sve su to pucnji u prazno.
Ne znam je li Marchionne toliko sposoban kako se od njega očekuje, ali sve me podseća na krizu kod nas u poslednjih dvadeset godina, na one poglede naroda pune očekivanja u nekoga tek izabranog, kao da će nam on doneti spas, a realnost bude nešto sasvim drugo...
A što se tiče toga ko kupuje Alfu, pa BMW je u nekim segmentima još ekstremniji, pa ga kupuju svi, od ljubitelja, preko seljačina koji bi se dokazivali, pa onda i poslovnih ljudi koji žele limuzinu sa više karaktera od Mercedes-a i Audi-a.
Alfa je gotovo uvek lepša, uvek je luksuzna, osim ovih što baš hoće RWD i M3 svi drugi bi mogli da se pronađu u njenoj kupovini.
Ali nedostaje nekoliko ključnih stvari, između ostalog osećaj o kvalitetu koji dolazi sa kupovinom Nemačkog vozila, neki heritage u nazad 20-30 godina sa jasnom gamom modela kod sva tri Alfina suparnika, uspehom tih modela komercijalno, kao i kvalitetom koji su pokazali, pa onda jasnim stavom brenda šta radi i kuda ide, što je kod Alfe uvek nejasno i mutno.
Ako ćemo gledati po ovome, niko ozbiljan ne bi kupio Alfu, osim ljubitelja i onih koji zalutaju tako što ih kupi izgled, što i jeste najčešći slučaj.
Sa druge strane imamo VW koji uradi samo restyle modela i prodaje ga kao novog, pa tako je prvi Golf trajao 9 godina, drugi 7, a poslednji samo 4, pa opet ih prodaju kao ludi.
Audi sa istim izgledom prolazi u poslednjih deset godina, da li promene samo po koju crtu, a jasno se bvidi da im je svaki sledeći model već spreman čim izađe trenutni, pa opet prodaju kao da je džabe.
Jedino Mercedes i BMW imaju neke pomeraje u dizajnu, Mercedes je lepši, a BMW je ružniji nego ikada, pa se prodaju dobro.
Nije dovoljno izvući ime iz prošlosti da bi se povezalo sa istom, da bi se utemeljila neka zajednička crta ovih proteklih sto godina, sve su to pucnji u prazno.
Ne znam je li Marchionne toliko sposoban kako se od njega očekuje, ali sve me podseća na krizu kod nas u poslednjih dvadeset godina, na one poglede naroda pune očekivanja u nekoga tek izabranog, kao da će nam on doneti spas, a realnost bude nešto sasvim drugo...
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Alfa ima dva modela koja pretenduju da budu komercijalna, a treci je u najavi, dakle, to je to. Osecaj nemackog kvaliteta ponudjen je u 159...ali niti ce Giulietta i MiTo biti nesto spektakularno komercijalni, niti je nemacki kvalitet Alfe 159 i cinjenica da je dizajnerski iznad BMW, Mercedesa i Audija, doprinela njenoj popularnosti. Nesto tu ne stima...
Ocigledno nje da nastavak price sa 147 i 156 nije odradjen kako valja. Iskreno, ne znam ni sam, meni se cini da je Giulietta ponudila to sto treba u ova trendovska vremena, pa i MiTo u B segmentu.
Ali, gde uopste pozicionirati Alfu kao brend? Meni se npr, ne dopada podilazenje americkoj publici jer je 4C ocigledno nabudzen po ukusima preko bare...po meni, i ne traba Alfa dase prodaje kao luda, vec da zadrzi dozu ekskluziviteta.
Jbg, sto vise razmisljam, vise sam konfuzan. Mozda mi VW i napravio pravo mesto za nju jer oni vec imaju jedan deo uspesne price, a sad im treba drugi, od kojeg su uvek imali ogroman kompleks.
Ocigledno nje da nastavak price sa 147 i 156 nije odradjen kako valja. Iskreno, ne znam ni sam, meni se cini da je Giulietta ponudila to sto treba u ova trendovska vremena, pa i MiTo u B segmentu.
Ali, gde uopste pozicionirati Alfu kao brend? Meni se npr, ne dopada podilazenje americkoj publici jer je 4C ocigledno nabudzen po ukusima preko bare...po meni, i ne traba Alfa dase prodaje kao luda, vec da zadrzi dozu ekskluziviteta.
Jbg, sto vise razmisljam, vise sam konfuzan. Mozda mi VW i napravio pravo mesto za nju jer oni vec imaju jedan deo uspesne price, a sad im treba drugi, od kojeg su uvek imali ogroman kompleks.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
A ja ne vidim što se vi toliko potresate, ima toliko starih i ne tako starih modela Alfe koji su zanimljiviji 10x za vožnju od 159, 156, Mita, Đulijete...Ako ne bude Alfe više, starijim primercima koji su dobro očuvani samo će da raste cena, tako da lickajte svoje Alfice i uživajte u životu. Život se živi sada a ne sutra, a ako ne bude novih Alfi naći će se već neki auto koji će da posluži za svakodnevno akanje (ionako dosta ljudi sa foruma za svaki dan ne koristi Alfu) a bar jedna Alfica uvek će biti u garaži za vikend vožnju po lepom vremenu a discipline kao što su šrafljenje, gvirenje ispod haube i ležanje ispod auta će u tom slučaju biti dovoljno razvijene da se ubije svo slobodno vreme 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Ne kazem da nisi u pravu Sergio, ali posto nemam bas para za Spider iz 1969, niti za Montreal, niti za juniorku GTA, hocu da budem u stanju da sebi priustim moderan, pouzdan i prelijep automobil, citaj - noviji model Alfe, koji cu da koristim za svaki dan.
Volim ja i Subaru, i Nissan, i Hondu i Jaguara i Aston Martin, ali NE ZELIM da vozim bilo sta drugo sem Alfe, danas, sutra, pa sve dok umrem
Evo recimo Seat, koji je po meni sasvim korektna marka, ili pak Skoda - oba brenda su mi dopadljivija i jeftinija od VWa, a gotovo jednako su kvalitetna. Medjutim, kad mi pogled padne na onaj njihov ruzni volan sa jos ruznijim znakom, tacno mi muka dodje. Bre, kad mi samo pogled skrene na trenutak i padne na alfin znak u toku voznje, usne mi se same sire u osmijeh a srce ispuni nekom cudnom mjesavinom ponosa, srece i blagog mazohizma.
Jes' da se ja nista ne pitam kada je u pitanju prodajna politika Alfe, ali vjerujem da nas ima dovoljno koji slicno razmisljamo i koji zajedno mozemo da napravimo nesto, pogotovo ako je neko od nas na kakvoj bitnijoj poziciji (u Fiatu, recimo
...ili VWu
)
Volim ja i Subaru, i Nissan, i Hondu i Jaguara i Aston Martin, ali NE ZELIM da vozim bilo sta drugo sem Alfe, danas, sutra, pa sve dok umrem

Jes' da se ja nista ne pitam kada je u pitanju prodajna politika Alfe, ali vjerujem da nas ima dovoljno koji slicno razmisljamo i koji zajedno mozemo da napravimo nesto, pogotovo ako je neko od nas na kakvoj bitnijoj poziciji (u Fiatu, recimo

- sErGiO
Ma ne moraš da kupuješ Montreal, imaš 75-icu pa alat u ruke 

- alfaholic
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- nidza
- Garaža: ex 159
Zar ni Kinezi neće da kupe bar značku? Čuvaju je da je ožive možda jednog dana.
Alfin znak vredi mnogo više. Partnerstvo sa Pežoom i Opelom bi moglo da bude korisno za sve. Očigledno su došla vrlo zeznuta vremena za auto industriju.
Tapatalk HD
Alfin znak vredi mnogo više. Partnerstvo sa Pežoom i Opelom bi moglo da bude korisno za sve. Očigledno su došla vrlo zeznuta vremena za auto industriju.
Tapatalk HD
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Ako i budu ugasili Lanciu to sigurno neće biti zbog ove vesti koja je pamflet i baziran na netačnoj premisi da će Fiat ove godine izgubiti pare.
Acqua-Olio-Benzina
- starac vujadin
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Kako te ne mrzi da čitaš ovo?
Mada iskreno kad sam video odgovor u ovoj temi očekivao sam HEMI-ja

- starac vujadin
Ne mrzi me, pratim poslovne vesti. Vest je vrlo interesantna jer to do sada niko nije radio u prodaji.
Acqua-Olio-Benzina
-
Ka
- Drug Član
Ha ha ha kao Giusepe Pancaro igra Markićstarac vujadin napisao:Ala igra Marchionne kao italijanski bek...
http://blogs.wsj.com/drivers-seat/2012/ ... ack-offer/" onclick="window.open(this.href);return false;

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: W kupuje Alfa Romeo
hmmm, interesantan koncept... U svakom sluchaju veoma originalan... Jbte pa ovo se bre u pravi trzhishni rat i merenje organa pretvara 

If everything seems under control, you're just not going fast enough.
- HEMI 426
Kakav epic fail je ta akcija. Nije mi jasno sta im to treba.
Jeste da izmedju Serdja i uprave VW ima licnog konflikta ali mislim da apsolutno nema potrebe za ovakvim majmunisanjem. Bolje da Serdjo smislja kako ce da prezivi nego da se bavi ovakvim hejt marketningom
vojaalfa napisao:Kako te ne mrzi da čitaš ovo?
Stizem, stizem...

Kakav epic fail je ta akcija. Nije mi jasno sta im to treba.

Jeste da izmedju Serdja i uprave VW ima licnog konflikta ali mislim da apsolutno nema potrebe za ovakvim majmunisanjem. Bolje da Serdjo smislja kako ce da prezivi nego da se bavi ovakvim hejt marketningom

- starac vujadin
- alfaholic
- HEMI 426
vest sa b92, verovatno preuzeta od nekog:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=668917
"Markione želi da poveća prodaju skupljih i lukusuznih automobila koji se proizvode u okviru grupe FIAT, pa je planirano da se do 2016. lansira ukupno 19 novih modela koji će se takođe proizvoditi u italijanskim fabrikama"
"dok će kupcima u istom periodu biti ponuđeno čak devet novih Alfa Romeo modela"
2016 god je za 3 godine i za to vreme Alfa treba da izbaci 9 modela. Kako i od cega, Serdjo?!
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=668917
"Markione želi da poveća prodaju skupljih i lukusuznih automobila koji se proizvode u okviru grupe FIAT, pa je planirano da se do 2016. lansira ukupno 19 novih modela koji će se takođe proizvoditi u italijanskim fabrikama"
"dok će kupcima u istom periodu biti ponuđeno čak devet novih Alfa Romeo modela"
2016 god je za 3 godine i za to vreme Alfa treba da izbaci 9 modela. Kako i od cega, Serdjo?!
- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Samo da ne budu neki rebrandirani Chrysleri i sl, mada ako bude stvarno 9 modela bar ce neki biti takvi.
- starac vujadin
Kako, lako...Giulia + karavan, 4c, roadster sa Mazdom, SUV, novi Mito, Giulietta karavan...eto ti 7 odmah.HEMI 426 napisao:vest sa b92, verovatno preuzeta od nekog:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=668917" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Acqua-Olio-Benzina
- sErGiO
MolimHEMI 426 napisao: 2016 god je za 3 godine i za to vreme Alfa treba da izbaci 9 modela. Kako i od cega, Serdjo?!

- HEMI 426
Od svega toga, jedino 4c je izvestan, sve ostalo je jako diskutabilno. Sto kaze Enrico, samo da ne budu prepakovani Chrysleri. Inace, projekat roadstera sa Mazdom mozda i moze da bude ok ako Alfa da veliku kolicinu individualnosti i neki Duettottanta sexy dizajn pa sakrije plebejsko poreklo i ucini konacan proizvod sustinski drugacijim od MX5.
Medjutim, ima tu 2 problema. Jedan je sto Mazda najavljuje novi MX5 za sledecu godinu a Alfa nije ni prstom mrdnula oko razvoja svog roadstera. Sto se drugog problema tice, setite se kako je izgledala poslednja Italo-Japan kooperacija:

@ Sergio
starac vujadin napisao:Kako, lako...Giulia + karavan, 4c, roadster sa Mazdom, SUV, novi Mito, Giulietta karavan...eto ti 7 odmah.HEMI 426 napisao:vest sa b92, verovatno preuzeta od nekog:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=668917" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Od svega toga, jedino 4c je izvestan, sve ostalo je jako diskutabilno. Sto kaze Enrico, samo da ne budu prepakovani Chrysleri. Inace, projekat roadstera sa Mazdom mozda i moze da bude ok ako Alfa da veliku kolicinu individualnosti i neki Duettottanta sexy dizajn pa sakrije plebejsko poreklo i ucini konacan proizvod sustinski drugacijim od MX5.
Medjutim, ima tu 2 problema. Jedan je sto Mazda najavljuje novi MX5 za sledecu godinu a Alfa nije ni prstom mrdnula oko razvoja svog roadstera. Sto se drugog problema tice, setite se kako je izgledala poslednja Italo-Japan kooperacija:

@ Sergio

- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Novih modela? ili varijanti postojecih i buducih...
Model ne znaci kupe+karavan... to su varijante istog modela...
model je 159, 156... itd...
Model ne znaci kupe+karavan... to su varijante istog modela...
model je 159, 156... itd...