Kupovina u Madjarskoj

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Kupovina u Madjarskoj

Pet Dec 07, 2012 3:28 pm

Ljudi trebaju mi neke informacije u vezi kupovine Madjarskoj, predpostavljam da oni koji zive severno to znaju. Prvenstveno me zanima carina, povrat pdv-a, i u kojoj vrednosti moze da se unese, i tako te stvari :D
Korisnikov avatar
Sule
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Pridružio se: Pon Nov 19, 2012 8:42 pm

Re: Kupovina u Madjarskoj

Pet Dec 07, 2012 5:48 pm

Ja sam bio u septembru u Segedinu.Pravo da ti kazem nisam nesto specijalno pazario.Neke stvari su jeftinije neke ne, zavisi sta trazis.Mislim da je povracaj poreza za kupovinu preko 100 evra mada proveri nisam siguran.Ima fora ako ides u Segedin da ne kupujes vinjetu od 10 evra nego starim magistralnim putem pravo ides u grad ne ides auto putem.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pet Dec 07, 2012 8:30 pm

PDV se vraća ako imaš račun da si u jednoj prodavnici kupio za 180e i više... ;)
I u pravu je kolega,ne mora vinjeta...

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2 :)
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pet Dec 07, 2012 9:20 pm

Al se to menja, ranije je bilo minimum 400e, ondak tražiš afu i tako to.
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Dec 07, 2012 10:34 pm

Sve je jeftinije ako si voljan da trazis da cunjas i lunjas...e sad posto ti nemas za to vremena ako neces biti par dana, onda mogu da ti dam neke smernice....ali moras da mi kazes sta te interesuje, hrana, tehnicka roba, garderoba.....porez se vraca na 50.000 forinti u jednoj radnji, e sad koliko je to to zavisi od kursa ali da kazemo tu kao sto je Wicker rekao....razmisli i o tome da dosta stvari sto se hrane tice mozes da nadjes i na subotickom buvljaku a ljudi rade za porez koji je oko 20 - ak posto, pa ti se mozda ni ne isplati da prelazis i maltretiras se......pitaj napisacu ;) ..inace do Szegedina imas nekoliko desetina km od granice i mislim da ne kontrolisu vinjetu, ali ja kad idem idem starim putem jer su mi neke prodavnice tada usput ......
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
HEMI 426
Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:59 pm

Sub Dec 08, 2012 12:55 pm

Klasicna shoping tura u Segedinu je Seged Plaza - Arkad ( shoping centri ) i Cora - Metro mega marketi. Plaza je manja i bednija ali ima veliki H&M butik u kome nikad nema guzve pa je zato dobra lokacija za kupovinu. Arkad je klasican mall, dimenzija recimo Delta Citya i vikendom je tamo vise srba nego madjara :)

Iz mojih shoping iskustava sa Segedinom, sve je jeftinije ( nesto vise nesto manje ) i put se apsolutno isplati. Najveca usteda je na hrani i stvarima za kucu i odredjenoj garderobi. Tehnicke stvari nisam kupovao ali i cujem da su i tu dobre cene.

Treba ti vise od 170/80 evra na jednom racunu da bi se dobrio povrat pdv-a i posto je njihov pdv nekih 19-20%, nije zanemarljiva usteda. Recimo, meni je povrat pdv-a na tu cifru jednak trosku goriva i putarina.

Ne placa se njihova putarina i ne treba ti vinjeta jer posle granice, imas jedno 10 km autoputem i nema naplatnih rampi.

Najbolji termini za shoping su radni dan pre podne, jer onda nema toliko nasih ljudi koji kupuju. Vikend je hard core, pogotovo pred praznike jer je guzva neverovatna, a to znaci da je i guzva na granici jeziva. Alternativa je da se ide na prelaz Djala, 30tak km dalje i to je mali prelaz gde nikad nema guzve ali se on zatvara u 6 popodne i treba ti navigacija da te provuce kroz Segedin na drugu stranu do Djale.

Cela fora sa kupovinom tamo je jako dobra, blizu je ( meni oko 130km auto putem ), jeftino je i izbor je dobar, ako se kupuju obicne stvari. Ako neko trazi specificnu marku ili nesto tako, to ce teze naci u Segedinu. Dakle, ima hrane i ima standardne garderobe a ako neko trazi tartufe u sampanjcu i carolina herrera butik, toga ipak tamo nema :)
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Dec 08, 2012 1:23 pm

Samo primer na televizorima...ja kupio od coveka koji dovozi iz Madjarske. Ne znam koliko se on ugradio, ali opet me izaslo skoro 200 evra jeftinije nego u nasim radnjama.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Djukacs
Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 2:21 am

Sub Dec 08, 2012 1:36 pm

Ima dosta fora da se doveze roba iz Madjarske..
Samo treba da znas prave ljude..

Najbolje resenje je da odes bus-om u shoping cena je 1500din
do Segedina i nazad.
Nakupujes sve sto ti treba pola ocarinis a pola sakrijes kod sebe..
Tako sam ja 1 put..:)
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sub Dec 08, 2012 1:42 pm

hahaha djux legendo!
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
HEMI 426

Sub Dec 08, 2012 1:48 pm

Ja sam uvek isao kolima, u pratnji nekog od blize familije ( keva, sestra, devojka... ) i sa normalnom kolicinom stvari ( 1-2 kese iz radnje, 1-2 kese garderobe ) koja opusteno stane u prtljaznik ali imas onih likova Astrama karavanima, koji ostavljaju varnice po putu zbog toga sto nose 800 kg namirnica nazad :). Nikad mi nisu nista kontrolisali i nikad mi nikakve probleme nisu pravili, osim sto su madjari dizali sedista i cackali kad sam jednom isao sa drugarom u E60 530... :)
Korisnikov avatar
Djukacs
Alfa 159 1.9 JTDM

Sub Dec 08, 2012 1:54 pm

Zavisi kako su raspolozeni..
Drugaru su skoro pretresli ceo auto zato sto su mislili
da ima duplo dno i da sfercuje cigare..

Posle 3 sata kada su ga pustili nisu rekli ni izvinite..
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Dec 08, 2012 1:58 pm

Mene i drugara su davno dok sam svercovao salame vratili sa granice u bezcarinsku zonu jer smo preterali sa robom,morali smo da pojedemo silne čajne i salame da bi prešli granu!Glupo je bilo da bacimo.......preselo mi :scratch:
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Dec 08, 2012 2:09 pm

hahaha

Secam se da smo 2006. ja i jos dvojica stukli flasu Jack Danielsa za deset minuta cekajuci u redu na aerodromu jer su nam rekli da ne mozemo to da unesemo u avion. Posle se ispostavilo da zabrana nije vazila za nas let, a mi se ponapijali vec. hahaha
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Dec 08, 2012 2:17 pm

:rotfl:
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Sone Bg

Sub Dec 08, 2012 2:27 pm

Kupovao bih samo namirnice. Islo bi nas cetvoro tako da kad se podeli put ispadne smesno. Znaci svatio sam samo trazim taj neki obrazac za povrat pdv? Moze preporuka za neki mega market, ili su svuda cene priblizne? Posto nas ide cetvoro napunio bih gepek
Korisnikov avatar
Djukacs
Alfa 159 1.9 JTDM

Sub Dec 08, 2012 2:32 pm

Pa sta znam ja sam uvek isao u Coru i Arkad..
Sigurno ima jos velikih marketa ali u njih nisam isao..

Ako planiras da ides idi nekoliko dana pre nove godine
posto ce sigurno da budu popusti ali ce zato biti i guzve..

Trazis obrazac za povrat pdv-a i neko je vec napisao da
moras da potrosis vise od 170e u jednoj radnji i to na jednom racunu.. :wave:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Dec 08, 2012 2:33 pm

Metro,Cora,jbg ima ih koliko hoćeš............i ja ću uskoro po Pampers,Nan 1,i Nuttelu!
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sub Dec 08, 2012 2:34 pm

Nelle sanja o...

Slika
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Djukacs
Alfa 159 1.9 JTDM

Sub Dec 08, 2012 2:37 pm

hahaha hahaha

Nelle imas i kod nas nuttelu.
Mislim da decko prodaje 5e a tegla je 750g donosi iz Nemacke..
Ne moze da se poredi sa nasom ja sebi stalno uzimam..
Korisnikov avatar
Sone Bg

Sub Dec 08, 2012 2:38 pm

Oke, hvala ljudi.

Iskljucim se ovde gde je sam oznacio i i posle M22 da izbegnem vinjetu ili da predjem granicu auto putem pa onda negde da se iskljucim?

Slika
Poslednja izmena od Sone Bg u Sub Dec 08, 2012 2:42 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Dec 08, 2012 2:39 pm

erdeljan napisao:Nelle sanja o...

Slika
What a fuck.......gde da nadjem tolike tegle!Jbt kao Kinder lada nekad...tegla od 2 kile.....perverzno :kadr
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Dec 08, 2012 2:53 pm

Tebi je zabranjena Nutella, samo Milka Philadelphia dolazi u obzir ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Re: Re: Kupovina u Madjarskoj

Sub Dec 08, 2012 3:02 pm

Djukacs napisao:Mislim da decko prodaje 5e a tegla je 750g donosi iz Nemacke..
Ne moze da se poredi sa nasom ja sebi stalno uzimam..
Mnogi traze kontakt za majstore, a meni treba za Nutelu... :D

Tapatalk Post
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Dec 08, 2012 3:57 pm

Mali off:Neletov idealni obrok:3 porcije zaljućenog prebranca a za dezert:tegla Nuttele od 700 grama+supena kašika,sve ode u burag za 15 minuta........čist fetiš!
Korisnikov avatar
HEMI 426

Sub Dec 08, 2012 4:05 pm

Sone Bg napisao:Oke, hvala ljudi.

Iskljucim se ovde gde je sam oznacio i i posle M22 da izbegnem vinjetu ili da predjem granicu auto putem pa onda negde da se iskljucim?

Slika

Nema mnogo mudrovanja, samo vozi auto putem, predji granicu i vozi auto putem kroz Madjarsku i posle 10tak km od granice, imas znak za iskljucenje, tu se iskljucis i vozis pravo jos jedno 3-4 km i usao si u Segedin. U odnosu na auto put i tvoj smer kretanja, Segedin je desno. Kad se iskljucis sa auto puta, procices pored male Agip pumpe i malog sportskog aerodroma na samom ulazu u grad, to su ti sigurni pokazatelji da si na pravom putu. Putarinu placas samo kod nas i NS-Horgos je 700 din ( u oba pravca ).

U Segedinu, po banderama imas dosta putokaza za mallove i markete tako da ces se lako snaci ali najbolje je da proguglas adrese, ukucas u navigaciju i ne razmisljas puno.

Inace, dosta nasih ljudi sam video da kupuju zimske gume u Segedinu. Dodju na letnjim celavim, kupe zimske, montiraju ih negde u Segedinu i onda opusteno kuci. Nisam se udubljivao u cene ali sam cuo da usteda moze da bude 70-80e!

Povratak na “Cafeteria da Romeo”