Pozdrav svima,
Vec dugi nis godina vozim alfe.
Vozim trenutno alfu 147 1.6 ts 120 hp.Fenomenalan auto.Sad sam uzeo i alfu 146.Zato sto mi i zena vozi.
Imam jedno pitanje u vezi alfe 146 1.4 TS.
Do 2000 obrtaja mi nesto cima.Kao da ima neku 'knedlu".I,sto mi se desava i na plinu.Mozda manje cima kad se zagreje.Ali,me i dalje muci knedla.Moram da je pumpam ili razlacim i onda tacno osetim kad probije.Nemam nikakvu esploziju na plinu.Normalno se ponasa.I,onda moram da je vozim iznad 2000 obrtaja da me nebi cimala.
Problem sa obrtajima i knedlom alfa 146
- alfa romeo 146
- Garaža: alfa romeo 1.4 ts junior
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Re: Problem sa obrtajima i knedlom alfa 146
Koje svecice su na autu i koliko stare?
Pozdrav
Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- alfa romeo 146
ja mislim da su ngk.Ove godine su kupljene.Auto je pre mene vozila devojka od mog druga.
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Vidi ne znam sta da ti kazem.
Kad sam imao problem sa tom knedlom krenuo sam redom: fals vazduh,pa sam promenio bombine,kablove, protokomer ,svecice i svo to vreme je je bila prisutna knedla naravno u sve manjoj meri.
A onda je nekim cudom nestala,doslo je vreme da zamenim svecice opet i stavio sam champion(koje sam dobio na poklon) i posle par hiljada evo knedle opet.
Sutra stavljam NGK koje sam kupio pa cu javiti utiske.
Pozdarav
Kad sam imao problem sa tom knedlom krenuo sam redom: fals vazduh,pa sam promenio bombine,kablove, protokomer ,svecice i svo to vreme je je bila prisutna knedla naravno u sve manjoj meri.
A onda je nekim cudom nestala,doslo je vreme da zamenim svecice opet i stavio sam champion(koje sam dobio na poklon) i posle par hiljada evo knedle opet.
Sutra stavljam NGK koje sam kupio pa cu javiti utiske.
Pozdarav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- alfa romeo 146
Mada ja mislim da je tu problem fals vazduh,Da mi negde vuce.Ova devojka koja je vozila pre mene je sigurno zamenila svecice i protokomer i ja mislim da je jednu bombinu promenila.Kablovi nisu menjani.A,da imam problema sa svecicama,bombinom,kablovima na plinu bi imao esploziju.Za plin mora sve da bude dobro.
- Gorstak33
- Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993. - Lokacija: Beograd
Meni danas na 33 u voznji, na plinu naravno, ma mekih 3000 rpm odjednom kao da je dunuo vetar od napred. Nije neko gusenje ili knedla, samo neznatan gubitak snage, pa odjednom probije. i sam cu morati da proverim svecice...
- alfa romeo 146
Ona meni probije na nekih 3000 osetim ja na papucici.ALI MI SE MUCI DO 2000.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
koji plin imaš?
ako imaš venturi baci pogled namoj slučaj. viewtopic.php?f=15&t=44846&start=1500
ako imaš venturi baci pogled namoj slučaj. viewtopic.php?f=15&t=44846&start=1500
- alfa romeo 146
Imam obican plin.Pogledo sam tvoj primer.Mora cu i ja da pogledam usis.Hvala.