Ovako drugari,nedavno sam kupio alficu bio sam zaludjen za 147 i na kraju mi se ostvario san.Ali imam veliki problem sa njegovim fabrickim radiom.Stojao mi je auto u garazi ostavio sam ga uvece i kad sam dosao ujutru da ga upalim nece nista ni da zavergla,pokazuje mi board jedva se vidi na njemu,prikljucio sam ga na kablove i bio je istrosen akumulator,nisam znao u cemu je problem.I onda sam primetio da mi se radio sam pali nakon zakljucavanja auto posle nekih 2-3minuta.Ja udjem u auto opet ga ugasim i stojim pored njega i on se opet upali,ja prckao nesto u opcijama i ugasim ga,zakljucam i on se ne pali,mislio sam da ce opet da se upali ali nije,sutra dan sve je bilo ok,dok ga ponovo nisam vozio i kad sam ga ostavio opet je upalio sam radio i istrosio mi akumulator. Da li je to opcija neka da moze da se programira na koliko da ga upali ili nesto drugo? Da li je neko imao iskustva sa tim,ako jeste neka mi odgvori..
Sve u svemu sve je ok,ide odlicno lepi za sediste trapovi odlicni,samo me ovo muci.
Ocekujem odgovor u sto kracem roku.
Resio sam problem za sada,bio sam kod auto elektronicara danas,i reko mi majstor da mora da bude CD uvek u njemu znaci i kad je ugasen zato sto on kad je ugasen krene da cita CD i onda ga upali. Ali to je greska u radiju,to je jedna od dve varijante koje mogu da vam pomognu. Ja sam jutros bio kod elektronicara i on mi reko da probam tako,evo proslo je 10h i nijednom se nije upalio radio.Sledeca varijanta da se resi taj problem je to da se radio poveze sa prvim kontaktom i da ne moze da se upali bez kljuca.Ali ima i malog problema tu,kada bi to uradio onda pri svakom paljenju auta radio bi se resetovao na fabricki tj ne bi mogli da sacuvate stanice onda se one izbrisu kad se auto ugasi.Ali mozda je i to bolje nego da dajete oko 300e za novi kasetofon original njegov.Hteo sam ovo da podelim sa vama da ako se nadjete u takvoj situaciji da odlucite sta je najbolje.Ja mislim ako pocne ponovo da se pali kod mene,onda cu da odem da mi stavi da radi samo na kontakt,posto mi se nesto ne daju pare za kasetofon.
Toliko od mene
Budi strpljiv i prati oglase, nikne njegov original radio svakih nekoliko meseci za 40-50 eura... Samo je bitno da dobiješ kod uz taj novi radio, mada ni to nije nepremostiv problem, imaš sajtova gde možeš i kod da nađeš za svaki radio... 300 eura sigurno ne moraš da daš na kraju...
Meni reko ortak da ako izvadim radio,trazice mi kod kad ga vratim,ali izvadio mi majstor radio i vratio i nista mi nikakav kod mi nije trazio,a za to nisam ni upucen,jel ima neka tema ovde za to da procitam da znam,jel to moze da se desi na neki drugi nacin da obrise taj kod pa da ne mogu da ga upalim?
U principu ti tvoj radio neće tražiti kod u tvom autu, ali ako bi svoj radio stavio u drugi auto on bi onda tražio kod, kao što bi i radio iz drugog automobila tražio kod kad bi ti pokušao da ga ugradiš kod tebe. To je prosto mehanizam za odbranu od krađe... kad radio legalno promeni vlasnika uz njega ide i kartica sa kodom.
Imaš na AlfaOwners forumu tipa koji če ti reči kod tvog radija ako mu kažeš oznaku modela i serijski broj radija koji se nalazi na etiketi na samom radiju. Nije to neka drama, niti polovni radiji iz Alfe imaju neku ozbiljnu cenu pa ni rizik od krađe nije veliki.
Najlakše je da nađeš radio na otpadu ili na oglasima, i ako mu fali kod probaš da ga dobiješ na AlfaOwners-u i eto ti radio za smešne pare.
Hvala brate na savet, videcu sta i kako ako naletim na neki polovnjak u dobro stanju mozda ga uzmem,ako opet pocne da mi se pali,ali evo da kucnem u drvo do sada mi se nije upalio od jutros.
Nema na cemu. U pravu si za preskakanje, to bas ume da nervira. Naj jednostavnije i naj jeftinije resenje je Mikrolink Cd charger emulator. Pisano je vec o tome na forumu i ljudi imaju pozitivna iskustva sa njim. Prikljucuje se na izlaz za cd charger (prkljucak je sa zadnje strane, i mora da se izvuce radio) i kabl se sprovede do kasete ili negde u dnu centralne konzole i u njega se prikljuci USB fles sa muzikom. Cita mp3. Prednost svega ovoga je po meni da ostaje u autu originalni cd plejer, a on se ipak najlepse ulkapa u enterijer Alfe. Kazu da je zvuk zadovoljavajuci. http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... mikrolink/