problem na alfi 155
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Jutros primetim nekoliko kapi ulja na mestu gde parkiram auto ispod motornog dela, blize levom tocku i menjacu. Da li je neko imao slican problem i da zna sta je
Gile, opet ja

Gile, opet ja

- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Meni ostale gumice (cele su) ali od plastične pa neznam dal pašu na alu.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
u tom nekom delu može da bude semering na menjaču, izlaz iz diferencijala. cena je negde oko 400kinti i različiti su levi i desni.alfa&omega napisao:Jutros primetim nekoliko kapi ulja na mestu gde parkiram auto ispod motornog dela, blize levom tocku i menjacu. Da li je neko imao slican problem i da zna sta je![]()
Gile, opet ja
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Ne pasu 100%. Razliciti promeri na otvorima gumica.vojaalfa napisao:Meni ostale gumice (cele su) ali od plastične pa neznam dal pašu na alu.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Danas moram otici na pranje i odmascivanje odozdo da tacno utvrdim gde curka
Re: problem na alfi 155
I ja sam na taj semering prvo posumnjao, pa rekoh da pitammali radojica napisao:u tom nekom delu može da bude semering na menjaču, izlaz iz diferencijala. cena je negde oko 400kinti i različiti su levi i desni.alfa&omega napisao:Jutros primetim nekoliko kapi ulja na mestu gde parkiram auto ispod motornog dela, blize levom tocku i menjacu. Da li je neko imao slican problem i da zna sta je![]()
Gile, opet ja

- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Santino, pogledao sam,ne bi trebalo da je kociono,nivo je na maksimumu. Da li moze da pusta na toj levoj strani od serva? Kisa me danas spreci da operem auto odozdo
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
možda ne moraš ništa da pereš, samo pogledaj ispod auta. kod mene nije kapalo ulje, puštao je ali ne toliko da kaplje kad se parkira, a videlo se odmah da je tu problem.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Drugari,sinoc mi upali obe lampice za nizak nivo ulja-i na tabli i na onom dole "bord"-u,medjutim ulja ima dovoljno.E sad jutros je sve ok,ne svetli nista ali na davacu za nivo ulja dole kod meraca nema uopste kabla sa buksnama vec je samo usrafljen davac sa 2 buksne.Jos jednom pre 2 meseca mi je palio lampicu za nivo ulja ali tada je bio skoro prazan aku,cim sam ga napunio nije sijalo nista.Na osnovu cega on pali lampicu ako nema instalacije za taj davac?
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Zna li neko da li na Alfu 155 mogu prednje Eibach opruge od Fiata Bravo HGT? 35 cm visina, 13 mm debljina
Na Bravu daju -30 mm

- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Meni su rekli da je Tipo-Tempra-Bravo-Brava-145-155-Punto mk1 iste opruge (stim što su malo tanje za Punta) tako da bi trebale da budu iste
Kod mene su u garaži Temprine kraćene kod Nunea u KGu, uzete su bile za 155 pa se lik predomislio i i treba da se ugrade na Duletovu 145. Stim, što sad kad sam montirao opruge od 155 na moju, merio debljinu opruga i te od Tempre su tanje 2 mm (14-12 mm ili 16-14mm , ne sećam se više)...

- OMP
- Garaža: GP TJet
misim da je razlika samo u debljini opruga a to nije mala stvar, ne treba stavljati tanju nego sto je vec fabricka, moze samo deblja da bi auto bio tvrdji, sto se broja navoja i same visine opruge tice meni na oko izgledaju manje vise isto i od tipa, tempre, 145ice, brava, itd. ali ih nisam konkretno uporedjivao ni merio... 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Odgovaraju sa Bravo-a opruge za 155,i prednje i zadnje.Moje Eibach su bile 35cm i 13mm zica,za 155.
Jel moze neko da mi napise da li je sledeci simptom dihtung glave:kad dam gas na zagrejanom motoru,izbacuje mi tecnost iz posude,ne puno(po malo preliva,jel moguce da je i zbog vece kolicine vode nego sto sistem prima),ali creva nisu tvrda,stavise,mekana su,oseca se da je samo voda u njima,auto ide ok,temperatura je savrsena-na 90 i odrzava je i u guzvi i na otvorenom.Koliko su troskovi okvirno,samo ravnanje glave,dihtung i ruke majstora?Znam da je glava radjena na 218kkm,komplet pa bih sada samo dihtung(i ravnanje) uradio uz zamenu ulja i antifriza.
Jel moze neko da mi napise da li je sledeci simptom dihtung glave:kad dam gas na zagrejanom motoru,izbacuje mi tecnost iz posude,ne puno(po malo preliva,jel moguce da je i zbog vece kolicine vode nego sto sistem prima),ali creva nisu tvrda,stavise,mekana su,oseca se da je samo voda u njima,auto ide ok,temperatura je savrsena-na 90 i odrzava je i u guzvi i na otvorenom.Koliko su troskovi okvirno,samo ravnanje glave,dihtung i ruke majstora?Znam da je glava radjena na 218kkm,komplet pa bih sada samo dihtung(i ravnanje) uradio uz zamenu ulja i antifriza.
- Brana
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
Ako izbacuje vodu iz cantre onda je dihtung glave u problemu.Ja sam za svoj auto platio dihtung 2500 u tiki ventu, ravnanje mi je bilo 1000 dinara(komsijska cena) a za ruke ne znam koliko se krece cena.
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Interesuje me da li je normalna temperatura malo preko 90 koliko kod mene pokazuje skala.Jeli to ok.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Tako je, kad malo predje 90 tada pali ventilator i temperatura onda stoji.Znaci to je ok, mislio sam da mozda nepali kasno.
- OMP
djolers, ako ti je temperatura motora ok i ne prelazi 90 a izbacuje vodu na posudi onda ti je pokloac posude u faulu, zameni njega pa vidi sta se desava ali po tim simptomima bih rekao da je on u pitanju tj da popusta, u skorije vreme sam video par takvih slucajeva izmedju ostalog i na mojoj 145ici je to bio problem 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Poklopac skinem i onda dajem gas,tada izbacuje vodu.Ali mene buni sto nista drugo ne ukazuje na dihtung:creva normalna,temperatura kako treba,vuce kako treba.Ali pojavio mi se jos jedan problem,na leru trza,kao da na trenutak jedan cilindar iskljuci i obori malo obrtaje pa vrati i tako svakih 20-ak sekundi.Cim je pocelo tako da se desava imao sam 2 detonacije kad se zagreje na dodavanje gasa,ne stiskanje,vec blago dodavanje.E sad,sumnjam na kablove jer su jos pre par meseci probijali(Flash
) ali sada u mraku nema nikakvih varnica da ukaze na probijanje.Stari su godinu dana,i kako je pocelo vlaznije vreme tako se ponasa auto...Skroz sam odlepio od silnih problema,parkiracu je do proleca i sredicu je polako,ne mogu da uzimam 4 zimske sada-dosta je para,koristicu juga preko zime.A i znam da bi imao dosta problema sa jako spustenim autom kad zaledi.Ako neko ima predlog za resavanje gore navedenog problema,nek se ne stidi 

- OMP
aha kad skines poklopac, pa jbg ne znam, kod mene je oko poklopca izbijala para jer je poklopac pustao.
kablovi kad probiju mora da se vide varnice u mraku, kod mene je tako bilo, vise puta su probijali kablovi tako da sam na kraju kupio nove, ako kupujes batali te jeftnie varijante do 30e, mogu da ti nadjem magneti mareli kako moje za 65e sto je ultra povoljna cena u odnosu na fecet, bosch i ostale koji su 100+e
kablovi kad probiju mora da se vide varnice u mraku, kod mene je tako bilo, vise puta su probijali kablovi tako da sam na kraju kupio nove, ako kupujes batali te jeftnie varijante do 30e, mogu da ti nadjem magneti mareli kako moje za 65e sto je ultra povoljna cena u odnosu na fecet, bosch i ostale koji su 100+e

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Probijali su ovi moji do pre mesec dana i onda nista,dok ovih par dana nije poceo da mi se desava navedeni problem.Sto je najcrnje,ovi Flash nisu bili jeftini,oko 40-45 evra ali su bili jedini dostupni u tom trenutku pa sam morao da ih uzmem.Potrazicu neke kvalitetnije ovih dana posto ne zurim.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Sta moze da uzrokuje detonacije na usisnoj grani (nemam TNG)?
Nove su mi svjecice (NGK),kablovi ne probijaju,sve je OK,ali detonira.
Moze li biti do zaprljanih dizni mozda
Nove su mi svjecice (NGK),kablovi ne probijaju,sve je OK,ali detonira.
Moze li biti do zaprljanih dizni mozda

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".