Srecno

Dunlop, Nokian, cak i miselim (mislim da cak i neije preskup), ali ni sa vinterom neces pogresiti, vozio je ppar godina nna obegi ialfaskorpion napisao:Koja je preporuka za bestbay (cena-kvalitet) zimsku gumu, 185/65/15 dimenzija ?
Treba da pazarim dva kom za zimski set .
U Kemoimpexu imaš Fulda pneumatike, juče bio i video. Samo proveri za konkretnu dimenziju koja ti treba.alfaskorpion napisao:Generalno sve su to gume sa istom cenom , razlika mozda 1000-1500din gore dole .
Trazio sam Fuldu ali ne mogu da je nadjem nigde, ona je i meni bila favorit
![]()
![]()
Upravu ste da je Wintera tu naj jeftinija varijanta koja u principu sve obohvata , ako ne nadjem fuldu po ok ceni bice kupujte domace
Naprotiv, meni je Winter1 bila na prethodnom automobilu i guma je meka, prve tri godine sasvim dobra, 4. je već malo popustila (gubi grip, proklizava na vlažnom više nego prethodno...). Pošto sam na istom automobilu imao i Sava Eskimo S3 mogu reći da nema bitne razlike, i jedna i druga su gume iz ekonomik klase. Imam utisak da je Winter1 imala malo bolji grip u početku ali je i ranije ostarila. Savu sam eksploatisao 5 godina, Winter1 4. Winter1 se i nešto brže trošila ali je razlika simbolična.mali radojica napisao:ne znam dali je to generalno za sve zimske gume ali meni je Winter1 jako "tvrda". prednje su nove, zadnje nisu i kao da imam drvene točkove. kakva su vaša iskustva?
Vlada R napisao:Naprotiv, meni je Winter1 bila na prethodnom automobilu i guma je meka, prve tri godine sasvim dobra, 4. je već malo popustila (gubi grip, proklizava na vlažnom više nego prethodno...). Pošto sam na istom automobilu imao i Sava Eskimo S3 mogu reći da nema bitne razlike, i jedna i druga su gume iz ekonomik klase. Imam utisak da je Winter1 imala malo bolji grip u početku ali je i ranije ostarila. Savu sam eksploatisao 5 godina, Winter1 4. Winter1 se i nešto brže trošila ali je razlika simbolična.mali radojica napisao:ne znam dali je to generalno za sve zimske gume ali meni je Winter1 jako "tvrda". prednje su nove, zadnje nisu i kao da imam drvene točkove. kakva su vaša iskustva?
Po mom mišljenju, i jedna i druga skroz korektne za taj novac. Za neke ozbiljnije uslove ili bolje gume ili da se češće menjaju. Za uslove koji su zimi uglavnom u Beogradu ne treba ništa bolje.
Dunlop 3D Winter Sportalfaskorpion napisao:Koja je preporuka za bestbay (cena-kvalitet) zimsku gumu, 185/65/15 dimenzija ?
Treba da pazarim dva kom za zimski set .
Takođe nisu sve gume iste, a ni automobili, tako da treba isprobati par varijanti i videti šta odgovara. Ekstremi nisu poželjni. Temperature kod nas veoma variraju i u toku dana, a da ne pričam tokom sezone, tako da treba baciti oko na manometar kod velikih promena.dusanGT napisao:Uz +0.2bara (što Owner's Manual i preporučuje za povećanje pritiska u zimskim gumama) zaista imam bolji grip sa "Goodyear" Ultragrip 8 (205/55/16"), na suvom i vlažnom asfaltu, a na umereno niskim temperaturama...