Zna li neko gde ovo može da se nabavi ili ako neko slučajno ima viška ili od neke stare antene koje bi pasovalo na ovu od 147-ce ?
"Dihtung" krovne antene
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Nije mi jasno kako mi je otpao ali je otpao. Pokušao sam da problem rešim silikonom, ali izgleda da rešenje nije baš pouzdano pošto mi je voda ipak prošla i sad imam flekavo nebo u kolima
Zna li neko gde ovo može da se nabavi ili ako neko slučajno ima viška ili od neke stare antene koje bi pasovalo na ovu od 147-ce ?

- igornikolic
- Garaža: Renault Laguna 2002, 1.9 dci dinamique
Alfa Romeo 147 2001, 1,6 ts 120 KS
Ford Fiesta GT 1997, 1,25 ZetecS - Lokacija: Beograd Vozdovac
Druze otpalo je zato sto je to obicna guma...meni je vec popucala, ali jos uvek stoji...los kvalitet pracen atmorsferskim pojavama...probaj na nekom otpadu
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
meni to licina klasicnu kao one sa pijace za par stotina dindzi,zaredjaj po prodavnicama gde su skuplje ili buvljacima,to je od takozvane GTI antene
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
Jesi siguran da ti tu curi voda? Ja nemam gumu, otpala i ni kapi. Pegledaj gumu koja prekriva kablove na prelazu iz krova na gepek, pre ce biti da ti tu ulazi i sliva se oko svetla za zadnju klupu.
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- Falcon037
- predsednik kluba

Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Nisam napisao da sam rešio curenje.
Ima ova ovalna gumica koja je spolja, a ima i na unutrašnjem delu još jedna koja dihtuje samu rupu na krovu.
Kod mene je bio problem što je na tom delu krov malkice korodirao i podigao farbu tako da ova unutrašnje gumica nije mogla da zadrži svu vodu kada pljušti kiša ili mlaz prilikom pranja.
Sve sam rasturio, ošmirglao, prefarbao, zalio silikonom i ubudžio neku gumu sa druge antene. Sad je sve u redu i ne curi ništa.
Ima ova ovalna gumica koja je spolja, a ima i na unutrašnjem delu još jedna koja dihtuje samu rupu na krovu.
Kod mene je bio problem što je na tom delu krov malkice korodirao i podigao farbu tako da ova unutrašnje gumica nije mogla da zadrži svu vodu kada pljušti kiša ili mlaz prilikom pranja.
Sve sam rasturio, ošmirglao, prefarbao, zalio silikonom i ubudžio neku gumu sa druge antene. Sad je sve u redu i ne curi ništa.
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
ja imam isti problem sa antenom i samo cekam kad ce da procuri unutra a nemam pojma kako da resim a da ne rasturam sve odnosno skidam nebo.
Re: "Dihtung" krovne antene
Druze nikako silikon blizu farbe. silikon je agresivan i vremenom izjeda farbu pa opet krene sa korozijom. tu mozda jedino onaj lepak za soferke.Falcon037 napisao: Sve sam rasturio, ošmirglao, prefarbao, zalio silikonom i ubudžio neku gumu sa druge antene. Sad je sve u redu i ne curi ništa.
ja imam isti problem sa antenom i samo cekam kad ce da procuri unutra a nemam pojma kako da resim a da ne rasturam sve odnosno skidam nebo.
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
mislim da ne mora da se skida nebo... da skines svetlo zadnje klupe pa tuda zavuces kljuc da odvijes antenu... ali nisam siguran... neka me neko ispravi ako gresim...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Sada videh temu... Naravno da se ne skida nebo da bi se skinula antena... Skine se kupe svetlo i zabice sa neba, samo one do gepeka... Na taj nacin se nebo odvoji od krova taman koliko treba i matica koja drzi antenu postane dostupna sa dve strane... Veci problem su konektori koji se bas i ne vide (fiksirani na nezgodnom mestu na krovu), a i iz nekog razloga ima tri zice, pa je potrebno zapamtiti red gde je koja... Mada ako samo menjas dihtung nema potrebe za diranjem konektora i zicica... 
- Falcon037
- predsednik kluba

Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Ja nisam skidao nebo, bilo je dovoljno da skinem lampu i odatle pristupim vuljuškastim ključem kakbo se odvrnuo šraf. Ja sam imao sam ojedan kabl od antene, 3 kabla imaju modeli koji imaju navigaciju i telefon.
Za silikon iskreno nisam znao da je baš toliko agresivan, gledaću da sredim to na proleće nadam se da mu do tada neće ništa puno biti
Za silikon iskreno nisam znao da je baš toliko agresivan, gledaću da sredim to na proleće nadam se da mu do tada neće ništa puno biti