Selespeed problem
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
Posle par godina uzivanja u ss evo i mene u problemu! Cim dam kontakt ss failure, pritisak seta od 20bar do 70bar, a ulje je nekako zapenilo i pobelelo... Znam sta je, ali jel zna neko gde ima? Bomba!!!
Jel je neko skidao sam??? Ne deluje mnogo komplikovano!
Treba raskaciti pumpu i rasteretiti pritisak i odvrnuti pa zavrnuti... nego kako da ispustim ulje, pa da sipam novo, oce tu da iscuri kad je skinem???
Nije mi mnogo dosadno nego mi je auto nepokretan!!!
Jel je neko skidao sam??? Ne deluje mnogo komplikovano!
Treba raskaciti pumpu i rasteretiti pritisak i odvrnuti pa zavrnuti... nego kako da ispustim ulje, pa da sipam novo, oce tu da iscuri kad je skinem???
Nije mi mnogo dosadno nego mi je auto nepokretan!!!
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- nik147
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0TS SS
Nadam se da ces brzo naci potreban deo, i da ce alfica ponovo da krstari.
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Sto to je nelokretan auto, ja sam sa Tare do bg dosao sa mrtvom bombom. Ima u ap sportu oko 14.000 nova. Otpadi za polovnu.
- mad-max
AP znaci, ok hvala, nisam se njih ni setio... Ma nepokretan uslovno receno, izbacuje u N i tako to, pa mi nije do voznje!
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
- mad-max
Evo i ovde veliko hvala interceptoru za vise nego korektnu ponudu, nego ja magarac nisam mogao da docekam, pa sam jutros kupio novu u AP-u i zamenio, i sve sljaka, ali cena sitnica 15700 bomba i 1500 ulje...
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Dobro novo je ipak bolje. To je deo koji se trosi. Sad si miran jedno 160k km.

- mad-max
znam... ali izgleda da cu dok prelazim tih 160 kkm i da spavam u alfi... zena ce da me izbaci iz kuce

- cyboy
- Garaža: 147 2.0 ss
pozdrav svima.. eto i moja sreća kratko trajala pa počeli problemi sa ss.. čitao sam dosta ovih postova ali nebi htio nešto zaključiti na pretek pa da napišem i svoj slučaj..
problem je prisutan već neko vrijeme ali nikako da ga počmem rješavati iako znam da je neizbježno.. počelo je tako što je znao izbaciti u ler pri nižim okretajima.. kratko nakon toga bila je i poruka ss system failure ali od tada više je nema.. sada je problem još gori.. prebacivanje u više brzine ide još dobro osim u petu, al i u nju hoće ako su okretaji niži.. problem se nastavio tako što sada već i redovito kada sam mijenja iz 3 u 2 izbaci u N i onda moram lagano na kočnicu pa ili + ili - i onda mogu nastaviti "normalno" dalje.. sada mi sve češće fula brzinu.. pogotovo kada sam prebacuje u nižu.. kada ja prebacujem onda još i pogodi.. vidio sam da ste pisali o onom kablu i konektoru pa ću ga malo pogledati danas ali to nije sve.. primjetio sam neko crveno ulje na mijenjaču i tražio izvor i našao ga ispod robotike na mjenjaču.. gornji dio je suh, a na donjem skroz zauljeno.. s time da je ulje čisto crveno..
kada otvorim vrata pumpa se čuje nekih 7 sec..
kabal za dijagnostiku još nisam pribavio pa zato na neki način i odugovlačio s ovim..
ima tko kakvu ideju? već sam našao drugu robotiku iako upitnog stanja, al reko da prvo vas ovdje pitam što i kako dalje..
problem je prisutan već neko vrijeme ali nikako da ga počmem rješavati iako znam da je neizbježno.. počelo je tako što je znao izbaciti u ler pri nižim okretajima.. kratko nakon toga bila je i poruka ss system failure ali od tada više je nema.. sada je problem još gori.. prebacivanje u više brzine ide još dobro osim u petu, al i u nju hoće ako su okretaji niži.. problem se nastavio tako što sada već i redovito kada sam mijenja iz 3 u 2 izbaci u N i onda moram lagano na kočnicu pa ili + ili - i onda mogu nastaviti "normalno" dalje.. sada mi sve češće fula brzinu.. pogotovo kada sam prebacuje u nižu.. kada ja prebacujem onda još i pogodi.. vidio sam da ste pisali o onom kablu i konektoru pa ću ga malo pogledati danas ali to nije sve.. primjetio sam neko crveno ulje na mijenjaču i tražio izvor i našao ga ispod robotike na mjenjaču.. gornji dio je suh, a na donjem skroz zauljeno.. s time da je ulje čisto crveno..

kada otvorim vrata pumpa se čuje nekih 7 sec..
kabal za dijagnostiku još nisam pribavio pa zato na neki način i odugovlačio s ovim..
ima tko kakvu ideju? već sam našao drugu robotiku iako upitnog stanja, al reko da prvo vas ovdje pitam što i kako dalje..
- Dewillex
Jedno je sigurno. Na robotu nesme nigde da curi ulje. Predlazem ti da krenes odatle. Posle dospi ulje i proveri pritisak.

- cyboy
- Garaža: 147 2.0 ss
večer.. evo mali update..
danas sam malo zagledo pa rastavio i malo osvježio kontakte wd-om.. konektor je u banani i trebalo bi ga mijenjati jer netko tko je to već radio napravio je to kao osnovnoškolac.. ja tako nisam ni tada radio al ajde.. ugl včrs kada sam se vozio sve ide normalno i šaltanje je neprimjetno, osim iz 3. u 2. kada se čuje malo nek čudan zvuk al svejedno ubaci.. kada sam se vraćao prešao sam preko pružnog prijelaza i poslje toga mi opet fulao 5 al dogovorili smo se..
i danas sam opet mjerio koliko pumpa radi nakon otvaranja vrata i nije 7 već 14 sec..
a što se tiče ulja sutra budem postavio sliku dok nađem kabel za fotoaparat..
ovih dana bi trebao dobiti i kabel za dijagnostiku pa i ostalo budem mogao pogledati..
hvala na odgovoru i nadam se da ne zamaram
danas sam malo zagledo pa rastavio i malo osvježio kontakte wd-om.. konektor je u banani i trebalo bi ga mijenjati jer netko tko je to već radio napravio je to kao osnovnoškolac.. ja tako nisam ni tada radio al ajde.. ugl včrs kada sam se vozio sve ide normalno i šaltanje je neprimjetno, osim iz 3. u 2. kada se čuje malo nek čudan zvuk al svejedno ubaci.. kada sam se vraćao prešao sam preko pružnog prijelaza i poslje toga mi opet fulao 5 al dogovorili smo se..
i danas sam opet mjerio koliko pumpa radi nakon otvaranja vrata i nije 7 već 14 sec..

a što se tiče ulja sutra budem postavio sliku dok nađem kabel za fotoaparat..
ovih dana bi trebao dobiti i kabel za dijagnostiku pa i ostalo budem mogao pogledati..
hvala na odgovoru i nadam se da ne zamaram
- AguilaRoja
- Garaža: Alfa 147 2.0 selespeed
pozdrav drugari,
ima li neko robotiku selespeeda za delove ?
konkretno, treba mi Gear engagement position sensor, i ova polugica

ima li neko robotiku selespeeda za delove ?
konkretno, treba mi Gear engagement position sensor, i ova polugica

potpisao bih se ja, ali ne znam gde da naslonim prst 

- KeleA
- Garaža: 166 2.4 JTD Distinctive
Renault Laguna 2.0 16V - Lokacija: Petrovgrad
Zdravo
taj senzor ti pasuje od fiata punta i nov staje oko 2700 din (vec sam pisao o tome)
a tu polugu potrazi po otpadima, mada mozes kontaktirati Vladu i Mirka iz Boleca (mislim da imaju jedan stilo Abarth , a on takodje ima ss menjac)
pozdrav
taj senzor ti pasuje od fiata punta i nov staje oko 2700 din (vec sam pisao o tome)
a tu polugu potrazi po otpadima, mada mozes kontaktirati Vladu i Mirka iz Boleca (mislim da imaju jedan stilo Abarth , a on takodje ima ss menjac)
pozdrav
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Drugari,
Ovih dana imam problem sa menjacem - bukvalno je povileneo - izbacuje iz brzine, nece u drugu i rikverc s vremena na vreme...i sve se ispravi cim restartujem auto... Znaci dosta nekih nepovezanih simptoma. E sad, znam da mi je akumulator slab poslednje vreme pa sumnjam na njega. Mislite da je moguce da je zbog slabijeg akumulatora povileneo? I koji (tj. koliku snagu) akumulatora preporucujete da uzmem? Sad mi stoji neki tudor od 55 Ah kapiram da je to slabo?
Hvala unapred...

Ovih dana imam problem sa menjacem - bukvalno je povileneo - izbacuje iz brzine, nece u drugu i rikverc s vremena na vreme...i sve se ispravi cim restartujem auto... Znaci dosta nekih nepovezanih simptoma. E sad, znam da mi je akumulator slab poslednje vreme pa sumnjam na njega. Mislite da je moguce da je zbog slabijeg akumulatora povileneo? I koji (tj. koliku snagu) akumulatora preporucujete da uzmem? Sad mi stoji neki tudor od 55 Ah kapiram da je to slabo?
Hvala unapred...

- Dewillex
Akumulator je sigurno slab. Još ako je i loš eto ti katastrofe. Ako imaš puno nepovezanih simptoma to me jedino asocira na akumulator ili onaj famozni glavni džek od robota. Neznam u kakvom ti je stanju set kvačila. Može i on da zeza. Pre svega je najbitnije proveriti pritisak ulja na dijagnostici dok su problemi prisutni.

- Neewbie
Ma samo da nadjem neki dobar akumulator da probam jedan dan da vidim da li ce praviti problem...Reci mi samo ako budem novi uzimao 62Ah bi trebala biti ok?
Ovaj na pr:
http://batterycentar-new.grabashop.com/ ... PkxAWeoTHA
Ovaj na pr:
http://batterycentar-new.grabashop.com/ ... PkxAWeoTHA
- KeleA
- Garaža: 166 2.4 JTD Distinctive
Renault Laguna 2.0 16V - Lokacija: Petrovgrad
ja bih uzeo malo jaci akumulator, ja sam Selespeed vozio sa 77ah 900A Exide i sve je bilo ok
- Neewbie
Videcu u sta mogu da se uklopim...Ali cu u svakom slucaju uzeti sto jaci...
Hvala u svakom slucaju...
Hvala u svakom slucaju...

- Dewillex
- Neewbie
Pa gde stade?
Uzeo novi aku, izbrisao greske, uradio kalibraciju, auto kao nov...
Hvala na pomoci,

Uzeo novi aku, izbrisao greske, uradio kalibraciju, auto kao nov...
Hvala na pomoci,

- SelesPiChina
- rookie
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD '04
147 2.0 TS SeleSpeed '00 - Lokacija: Beograd
Auuh.. S obzirom da sam tek na pocetku da kazem jos jednom aaauh 
Uzeo sam svima nam voljeni auto pre jedno 2 nedelje.
imao sam problem sa gasenjem kola u voznji. pa onda nece da upali neko kratko vreme... recimo dok se ne ohladi... znaci Vergla kao besan,ali ne javlja se...pa posle pola sata sam upali.
i nakon prikljucivanja na komp,izbacio je senzor Radilice,zamenili..i tog problema da Vergla a da ne pali vise nema.. kao ni gasenja u voznji!
Ali Evo me sad s SS problemom... nema 1, 3 , 5 brzine... 2 i 4 om mogu da se vozim dok ne stanem... onda prebaci u N i treperi i mogu da se slikam
u par pokusaja slepovanja, cim se pokrenemo 20 metara... N prestane da treperi.. ja probam da upalim.. i moze... radi kratko... opet pobrljavi...
Dolivao sam ulje u SS kao sumanut,al sad ovde citam da ga on samo izbacuje na onu cevcicu kod prednjeg levog tocka
ulje je cisto.
Probacu to sa raskacivanjem konektora i ciscenjem,ako sam dobro shvatio moze da pomogne. Ako ne bude To...kukacu vam dalje
Ovo sto se tice pumpe... nisam znao da je problem.. obraticu vise paznje kad sednem u njega..al cini mi se da sam cuo da nesto druka dugo.
i kao da mi Klima/ventilacija prebacuje one klapne sama..kad dam kontakt...
pa ja ugasim klimu... upalim auto...Klima se ponovo aktivira! znaci imam 2 gasenja klime po jednom guranju kljuca u bravu.
i ne rade mi na volanu one desne komande za muziku... LEve rade!
Eto sve sam napisao sta nije u redu... Al prvo taj menjac moram da resim!
Dewillex i Duke Nukem
Kapiram da bi ste je vi opravili za popodne!

Uzeo sam svima nam voljeni auto pre jedno 2 nedelje.
imao sam problem sa gasenjem kola u voznji. pa onda nece da upali neko kratko vreme... recimo dok se ne ohladi... znaci Vergla kao besan,ali ne javlja se...pa posle pola sata sam upali.
i nakon prikljucivanja na komp,izbacio je senzor Radilice,zamenili..i tog problema da Vergla a da ne pali vise nema.. kao ni gasenja u voznji!
Ali Evo me sad s SS problemom... nema 1, 3 , 5 brzine... 2 i 4 om mogu da se vozim dok ne stanem... onda prebaci u N i treperi i mogu da se slikam

u par pokusaja slepovanja, cim se pokrenemo 20 metara... N prestane da treperi.. ja probam da upalim.. i moze... radi kratko... opet pobrljavi...
Dolivao sam ulje u SS kao sumanut,al sad ovde citam da ga on samo izbacuje na onu cevcicu kod prednjeg levog tocka

ulje je cisto.
Probacu to sa raskacivanjem konektora i ciscenjem,ako sam dobro shvatio moze da pomogne. Ako ne bude To...kukacu vam dalje

Ovo sto se tice pumpe... nisam znao da je problem.. obraticu vise paznje kad sednem u njega..al cini mi se da sam cuo da nesto druka dugo.
i kao da mi Klima/ventilacija prebacuje one klapne sama..kad dam kontakt...
pa ja ugasim klimu... upalim auto...Klima se ponovo aktivira! znaci imam 2 gasenja klime po jednom guranju kljuca u bravu.
i ne rade mi na volanu one desne komande za muziku... LEve rade!
Eto sve sam napisao sta nije u redu... Al prvo taj menjac moram da resim!
Dewillex i Duke Nukem
Kapiram da bi ste je vi opravili za popodne!

- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Nakaci dijagnostiku, vidi da li ima gresaka na menjacu. Cackaj konektor mozda resi problem.
Ja sam moj selespeed popravljao od kako sam ga kupio i na kraju su sve muke resene promenom seta kvacila...
Ja sam moj selespeed popravljao od kako sam ga kupio i na kraju su sve muke resene promenom seta kvacila...
- brojelic
- rookie
- Garaža: opel corsa
Postovnje!!!
Treba mi mala pomoc,mozete li da mi kazete sta mislite o ovom oglasu??
O cemu da obratim paznju pri kupovini Alfe sa ss menjacem??
Hvala unapred!
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... selespeed/
Treba mi mala pomoc,mozete li da mi kazete sta mislite o ovom oglasu??
O cemu da obratim paznju pri kupovini Alfe sa ss menjacem??
Hvala unapred!
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... selespeed/
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Da si se malo potrudio da pročitaš temu nebi postavljao ovakva pitanja.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- brojelic
- rookie
- Garaža: opel corsa
Procitao sam temu,vise puta.
Oglas me zanima,malo mi je sumljiva kilometraza i cena,zato pitam na sta da obratim paznju,nisam poznavalac Alfa automobila.
Oglas me zanima,malo mi je sumljiva kilometraza i cena,zato pitam na sta da obratim paznju,nisam poznavalac Alfa automobila.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”