Rolo vrata za garažu

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Rolo vrata za garažu

Sre Nov 07, 2012 3:41 pm

Da li je neko ugrađivao skoro ovako nešto,pa ima neku preporuku oko proizvođača vrata i izvođača radova.
Uzeo bih elektropokretni model sa spoljnom kutijom,kako bih imao što više prostora u garaži.

Slika
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Re: Rolo vrata za garažu

Sre Nov 07, 2012 3:56 pm

Imaš rajmaxa63, verovatno nije najpovoljniji ali je 120 posto ok.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Nov 07, 2012 4:07 pm

Koliko vidim ljudi na dobrim kućama stavljaju uglavnom Hormann vrata i niko se ne žali na njih.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
srdjan_pop
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 2:51 pm

Čet Nov 08, 2012 7:08 am

Ovo je iz domena moj posla.

Horman je svakako br 1 za industrijska segmentna vrata, profi stvar, pri cemu isporucuju i segmente i pogon komplet, ali ima svoju cenu. Jedino kad zovu za popravku je kad probaju autom da prodju kroz njih :grin: .

Koliko shvatam tebi u stvari treba "velika roletna", sa motorom u Tubusu.
Vecina njih koji to rade kod nas sama vrata prave od alu profila raznih proizvodjaca tankih i ispunjenih penom. Tu tesko da mozes bolje da prodjes ako ne ides na skupu varjantu. Sto se samog pogodna tice ja licno imam lepa iskustva sa italijanskim pogonima proizvodjaca Nice i Beninca.

Skoro je u Metrou bio Hormanov pogon za neke male pare ali za kip vrata. Iskreno ne verujem da je to originalno Hormanov proizvod vec da su se malo umesali u home trziste remarkiranjem necijeg proizvoda...
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Čet Nov 08, 2012 9:22 am

Znači preporučuješ te pogonske mehanizme,a šta preporučuješ za "roletnu",da li od inoxa ili aluminijuma i sa kojom izolacionom ispunom.U principu trenutno imam masivna limena garažna vrata,neizolovana,sa ventilacionim otvorima gore i dole,kroz koja duva vetar na sve strane (pogotovo na zazorima kod kontrategova).
Kada otvaram ili zatvaram garažu,trese mi se cela zgrada koliko su bučna.
Gledao sam na par mesta kako funkcionišu rolo vrata,nisu tiha,ali je buka duplo manja od ovih mojih vrata i nema vibracija zbog manje mase.U principu ja znam da su segmentna vrata najbolja,ali njihovom ugradnjom dobijam manje korisnog prostora,što je meni jbg neprihvatljivo.
Kako imam ugrađene radijatore u garaži i pored ovako loše dihtujućih vrata,zimus mi se temperatura nije spuštala ispod 10c,a sa rolo vratima biće banjaluka :D .
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
Marko NS
Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 7:31 am

Čet Nov 08, 2012 9:44 am

Ja već 10 godina imam Hormann segmentna i nikada nije bilo problema sa njima... Jedina zamerka je što kada se zatvore- u donjim uglovima ostane mali zazor (2-3cm) koji je taman dovoljan da se gamad provuče pa mi pravi sranja po garaži :banghead:

btw nedavno je drugar moj počeo da radi sa nekim Italijanskim motorima za kapije i garažna vrata... nisam siguran za cenu za garažna, ali za kapije mi je rekao 260e za klizna + 10e/m nazubljene trake, a 450e za dvokrilnu. Ako hoćeš mogu malo više da se raspitam...
Living for the open roads.
Korisnikov avatar
srdjan_pop
Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 2:51 pm

Čet Nov 08, 2012 5:15 pm

Marko NS napisao:Ja već 10 godina imam Hormann segmentna i nikada nije bilo problema sa njima... Jedina zamerka je što kada se zatvore- u donjim uglovima ostane mali zazor (2-3cm) koji je taman dovoljan da se gamad provuče pa mi pravi sranja po garaži :banghead:
Hormana mozes da "naucis" na vece hodove rucnim pomeranjem da lepo zatvori do kraja. Ne znam koji je model u pitanju, ali trebalo bi da pise u uputstvu procedura.

Moze i da se desi ako imas safety IC u dnu, bilo da su spoljne fotocelije ili je sensitive edge da one prave problem jer vrata "misle" da su udarila u nesto i vrate se malo nazad.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”