alfa se gusi kada je pedalirana

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
lalicspecial
Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 12:14 am

alfa se gusi kada je pedalirana

Pon Okt 29, 2012 10:12 pm

Imam problem vec neko vreme kada dam ostar gas auto se ugusi i samo sto se ne ugasi i tako jedno 30 m na momente seca a kada popustim gas onda polako povuce.Sve moguce varijante sam isprobao stelovanja,menjao filter gasa,menjao od drugara plinski uredjajsve se isto desava i to samo na plinu na benzinu radi normalno.Plinski uredjaj je mimgas nov sam stavio pre oko god.dana i radio je dobro.Iz dana u dan sve se vise gusi danas sam bas isprobavao i izgleda da joj u tim momentima ne dolazi gas a zasto neznam.Da li je neko imao problem aslicnih mojim?Struja je u redu radi dobro prima gas na turazi samo u pokretu se ugusi..prihvatam sve sugestije hajde alfisti kazite vase misljenje! :arflag
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Re: alfa se gusi kada je pedalirana

Uto Okt 30, 2012 9:01 am

Ja sam imao isti problem i sve je bilo gore i gore!
Ne znam koliko cu ti pomoci ali kod mene na sekvencu je bio elektroventil na isparivacu u problemu-zaglavljivao je i nije otvarao do kraja!
Provalio sam ga tako sto sam doveo direktno struju na njega i vidim, tj, cujem da skljocanje nije onako cisto i brzo vec nekako tiho i kilavo.
Zatvori ventil na boci a ovaj elektro skini sa isparivaca i ocisti spulnu, jezgro jer se na njemu nahvata stroka pa ona glavi ventil. malo wd ce dobro doci.
Posle te akcije plin radi kao satic :love:
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Uto Okt 30, 2012 11:39 am

Sve je to uradjeno danas sam menjao drugi isparivac i isto..naime resio sam problem izgleda da me zezala slavinica koju sam i ranije odvijao ali se isto desavalo jedino da je ona zaglavljivala..tako da sada trentara pici..zamenicu tu slavinicu i dodati racvu sa duplim dovodima gasa tako da ce biti jos bolje iskoriscenje!U svakom slucaju hvala! :arflag
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Pon Nov 05, 2012 11:44 pm

Šta si uradio u međuvremenu ?

Ako još nisi onda i nemoj da stavljaš slavinu sa 2 izvoda ako takva ne ide originalno za tvoj motor.Rizikuješ da dobiješ veću potrošnju uz istu ili za nijansu lošiju vuču.
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Uto Nov 06, 2012 6:16 pm

Namestio sam dupli dovod gasa sada nista ne zeza a samo da nastelujem kada budem video potrosnju..nece vise da trosi dovodim joj istu kolicinu gasa samo sa obe strane usisa ravnomernije...videcemo sada se negusi ide to nije normalno! :arflag
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Uto Nov 06, 2012 7:02 pm