Izvinjavam se ako je vec bilo reci na ovu temu al ja je ne mogu pronaci...
156 Problem sa konekcijom dijagnostike
- Sone79
- Garaža: Cacak
Pozdrav, jos jedan novi alfista sa vama!
Ukratko, imam problem sa konekcijom dijagnostike sa airbag racunarom, sto se tice racunara za motor to je sve ok. al za airbagom ne moze da se konektuje probano kod vise majstora nece pa nece!!! Ima li ko bilo kakvu ideju ili resenje ovog problema jer mi sija lampica oci mi iskopa!!!
A danas sam bio zapanjen sa nebrigom predhodnog vlasnika!!!: Ceo dan ova kisa a meni se stakla magle da poludis, ja u garazu, skinem plastiku ispod desnog brisaca kad ono polen filter ne postoji... pa moram sutra do majstora jer mi izgleda kao i da nema kucista na koje se stavlja filter samo stoji ona rupa koliko videh u njoj su klapne i ventilator a paralelno sa obadve strane rupe po jedan navoj za sraf! E sad dal to treba tako pa se samo stavi filter ili treba i neko kuciste moracu sa njim da vidim!!! Ali u svakom slucaju zapanjujuce otkrice! 
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Re: 156 Problem sa konekcijom dijagnostike
za polen filter ne skidas nista spolja, on se nalazi iznutra kod suvozacevih nogu.
A za dijagnostiku, jel znas mozda kojom dijagnostikom su pokusavali? Marka/proizvodjac dijagnostilke...
A za dijagnostiku, jel znas mozda kojom dijagnostikom su pokusavali? Marka/proizvodjac dijagnostilke...
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Kod restajling modela je unutra kod suvozacevih nogu a kod ostalih je ispod brisaca desnog kad se skine plastika polen filter.A ako ne moze da se pristupi mozda je ostecena sama centrala.
- Sone79
Bug filter je na mom autu bas tu gde sam i gledao, bio sam danas kod majstora i on mi je potvrdio to a posto sam za cetvrtak zakazao da radim veliki servis i reparaciju varijatora pa ce mo pogledati i da nije slucajno prebacen ispod suvozacevih nogu jer joj je klima ubacivana nahnadno, fabricki nije imao... A sto se dijagnostika tice znam za sigurno da je bila jedna Fiatecuscan, mislim da je jedna bila Dnecudiag i bila je jos jedna rekao bi da se samo za alfin program, i vise univerzalnih za koje ne znam koje su!
Flojd a koje je resenje ako je ostecena centrala!?
Flojd a koje je resenje ako je ostecena centrala!?
- Sone79
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Ako si probavao sa ELM-om ne mozes se nakaciti na airbag, moras da imas onu dijagnostiku sa prekidacima (modifikovanu) ili KKL, elm ti samo cita motor
filter klime heehehhhe, e moj brate, ako sam radis bolje batali, treba ti kljuc/gedora 5,5mm da bi skinuo zastitu pa onda da je izvadis 1000 muka i da ubacis, nalazi se kod suvozacevih nogu skroz na kraju blice centralnom delu i skidaju se 4~5 srafa sa tog poklopca i onda se vadi, blagi uzas, tj ako ti je model pre unutrasnjeg restyle-a sa manuelnom klimom onda ti je ispod brisaca
filter klime heehehhhe, e moj brate, ako sam radis bolje batali, treba ti kljuc/gedora 5,5mm da bi skinuo zastitu pa onda da je izvadis 1000 muka i da ubacis, nalazi se kod suvozacevih nogu skroz na kraju blice centralnom delu i skidaju se 4~5 srafa sa tog poklopca i onda se vadi, blagi uzas, tj ako ti je model pre unutrasnjeg restyle-a sa manuelnom klimom onda ti je ispod brisaca
- Sone79
Koliko znam da na FiatEcuScan ide ELM tako da je sa tim probato 100% a za ostale ne znam, niko nije menjao kablove dok je radio al svraticu do majstora sutra da pitam!!! A sutra sam kod majstora za servis, ako mi ne odlozi u guzvi je a moze mu se u brat mi je
pa ce mi on razresiti dilemu oko filtera... Ma filter mi i nije toliki problem, to ce se resiti lako al ova lampica airbag-a ni iskopa oci a vidim ja da mi ne gine nova centrala!
U svakom slucaju javljam kad resim problem!!!
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
ELM 327 ne može da čita tu centralu , kkl interfejs može ali moraju da se spoje pinovi 3 i 7 na obd džeku , ti kod kojih si bio su amateri ako koriste ovaj amaterski alat.
Idi kod krštenog majstora sa iskustvom da ti to očita , ne kupuj ništa dok ne pročitaš greške. Sve može da se reši izuzev u slučaju da ti na dijagnostici izbaci grešku 01 , koja je označava de je centrala zaključana i onda je menjaš sa drugom ispravnom , sve ostalo se rešava drugačije.
Idi kod krštenog majstora sa iskustvom da ti to očita , ne kupuj ništa dok ne pročitaš greške. Sve može da se reši izuzev u slučaju da ti na dijagnostici izbaci grešku 01 , koja je označava de je centrala zaključana i onda je menjaš sa drugom ispravnom , sve ostalo se rešava drugačije.
busso trsi Sline
- Darkstar
- BANOVAN
Ako ti je sa Elm proveravao airbaig ne znam sta da ti kazem onda, on ne cita sem ako nije modovan na prekidac pa da spaja druge pinove isto i kkl ima obican i sa prekidacem, ja imam sa prekidacem i citam sve.
Centrala tj ECU airbaga ti nije otisao sigurno i tu ne brini, da je otisao ispisao bi na bordu gresku sa upozorenjima, a tebi predpostavljam svetli lampica airbag-a na onom centralnom info centru izmedju brzinomera i broja obrtaja, to ti je 80% konekcija airbag-a u gepeku sa desne strane 20% bude ispod sedista vozaca. Znaci gepek skines tapacirung sa desne strane i videces dva kontakta, raskacis spojis i resis problem, ali moras obrisati gresku, posto nece nestati sama.
Centrala tj ECU airbaga ti nije otisao sigurno i tu ne brini, da je otisao ispisao bi na bordu gresku sa upozorenjima, a tebi predpostavljam svetli lampica airbag-a na onom centralnom info centru izmedju brzinomera i broja obrtaja, to ti je 80% konekcija airbag-a u gepeku sa desne strane 20% bude ispod sedista vozaca. Znaci gepek skines tapacirung sa desne strane i videces dva kontakta, raskacis spojis i resis problem, ali moras obrisati gresku, posto nece nestati sama.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Prvo njegova 156 je 97 godište i u gepeku jedino ima kabl za sijalicu
,
na bordu može da prati potrošnju guma i istrošenost zupčastog kajša.
Elm327 ni sa dip prekidačima nece moci da pročita ovu centralu jer nema taj protokol za komunikaciju , isključivo KKL zato bez dezinformacija
Moje iskustvo je da ni jedna 156 nije imala problem sa konektorom na suvozacevom sedistu za senzor zauzeca sedišta , euro3 modeli su imali jedino problem sa jastukom u sedištu ...
na bordu može da prati potrošnju guma i istrošenost zupčastog kajša.
Elm327 ni sa dip prekidačima nece moci da pročita ovu centralu jer nema taj protokol za komunikaciju , isključivo KKL zato bez dezinformacija
Moje iskustvo je da ni jedna 156 nije imala problem sa konektorom na suvozacevom sedistu za senzor zauzeca sedišta , euro3 modeli su imali jedino problem sa jastukom u sedištu ...
busso trsi Sline
- Darkstar
- BANOVAN
Ne vidim nigde da je napisao da je 97 godiste, da jeste onda je druga prica
- Sone79
Drustvo moja greska!
Alfa je 97-8god 1.6! Znaci da rezimiramo, majstoru da naglasim da mora sa kkl konekeorom, Pozeljno bi bilo da je modovan sa prekidacima i obavezno da spoji 3 i 7 pin! Oooookk!
I to bi trebalo da bude to, javljam kad probam! Malo sam u guzvi ovih dana i ovaj servis nisam jos uradao, danas sam uzeo i termostat da pridodam poslu (vernet) nadam se da ce posluziti! S obzirom da je najjeftiniji na trzistu!