Pretrazio sam forum oko "Board Computera" i nisam nasao odgovor,tako da se nadam da ne pravim duplo pitanje.
Interesuje me verodostojnost prosecne i trenutne potrosnje na bordu.S obzirom da sam uzeo Alfu 147 2008 1.9 jtdm 16V 150Ks,cini mi se da trosi malo vise od propisane potrosnje koja je,po ovom sajtu http://www.autoevolution.com/engine/alf ... d-16v.html nekih 8 litara po gradu.
Board kompjuter,kad mi je ukljucena trenutna potrosnja,pravi neke cudne stvari.Recimo,
kada sam na semaforu,pokazuje ---,sto je ok,ali problem je kada sam u pokretu,ali samo ler,bez davanja gasa ili bilo sto drugo,pokazuje 2l na 100km,kao da kasni sa prikazom crtica.Verujem da kasni,zato sto mi je tako pokazivao na Opel Corsi.Desilo mi se cak dok cekam na semaforu,pokazuje potrosnju od 7-8 litara i onda lagano pada na dole,nekih dobrih 4 do 6 sekundi.
Prosecna potrosnja po kompjuteru je 8.8l(samo vozio u gradu),to i nije tako strasno,iako je vise od propisane vrednosti,a vozim sasvim pristojno i retko prelazim preko 2000 obrtaja,cuvam ga jos malo

Temperatura je ok,90 stepeni,procitao sam negde da to moze da pravi problem.
Znam da je najbolje da dopunim do vrha i sam da proverim potrosnju kad dodje do rezerve ili nesto slicno,ali nisam imao vremena za tu akciju,ali to cu naravno uraditi.
Kakva su vasa ocitavanja sa borda i kolika vam je potrosnja?
Hvala