Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Offtopic, kafenisanje, itd...
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Re: Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Ned Okt 28, 2012 12:08 am

Definitivno sam odlucio da kupim Sensation, a posto std varijanti nema kao novih onda prakticno idem na XE. Samo da proverim jos kako izgleda bela varijanta :)
Korisnikov avatar
Djukacs
Garaža: ex.Alfa 147 1.9JTD
Alfa 159 1.9 JTDM
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 2:21 am

Ned Okt 28, 2012 12:27 am

Ako imas nekoga blizu Subotice moze da ti ga donese iz Segedina.
Tamo je oko 250-270e..
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 28, 2012 10:25 am

Simfree?

Ovde ga dobijam za 300 sa godinu dana garancije... Mozda nije vredno cimanja? :scratch:
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Okt 28, 2012 11:20 am

Sensation XE ti treba? Jel to konacna odluka? Mogu ja da vidim koliko kosta ovde "sim-free"? Za €300 moze i One S :whistle:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 28, 2012 12:19 pm

Super, ali mi je vec solidan smor da se i dalje zezam sa jednim telefonom i dve kartice.. Patim se nekih 15ak dana sa prosledjivanjem poziva, ubacivanjem jedne pa druge kartice itd..
Korisnikov avatar
bane
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 10:10 pm

Ned Okt 28, 2012 4:07 pm

Pa ako se smaras sa dve kartice onda je mozda ovo telefon koji ti treba. http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3489 ... Duos-S7562

Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
Korisnikov avatar
Djukacs
Alfa 159 1.9 JTDM

Pon Okt 29, 2012 12:01 am

Drugar drzi prodavnicu mobilnih telefona u Pancevu..
Svi telefoni mu stizu iz Madjarske kao i vecini ostalih prodavnica
kod nas..
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 29, 2012 1:38 am

bane napisao:Pa ako se smaras sa dve kartice onda je mozda ovo telefon koji ti treba. http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3489 ... Duos-S7562" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrav
Smaraju me dve kartice i jedan telefon koji nema dva lezista, nasuprot tome dva telefona i dve kartice mi odlicno leze jer je jedan firmin. :)

@Djukacs: Hvala, ali vec sam porucio sinoc, stvarno mi vec gori. Nosam neku drtinu koja pogubi sve poruke i pozive kada promenim karticu. :glare:
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Čet Jan 10, 2013 9:40 pm

Pozdrav, da li neko moze da mi kaze kakav se pokazao telefon LG L9 obzirom da je relativno nov, dal ga je neko testirao i ostalo....trebao bih vrlo brzo da izaberem izmedju ovog modela i samsunga s2.....e sad samsung jeste verovatno bolji, ali bi morao da stavim noviji OS i da platim dosta vise nego za L9...kad kazem vise u ciframa je to oko 25.000 dinara vise sto mi nije zanemarljivo, a realno laicki gledano osim kamere prilicno su im slicne performanse...da li gresim, molim za savet
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Petronija
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 33 1.7 16v QV '92.
AR 33 1.3 '93
AR 156 1.9 16v mjet '03
Pridružio se: Sre Jan 07, 2009 3:59 pm

Pet Jan 11, 2013 6:04 pm

Ja sam narucio preko neta telefon i platio jeftinije nego u prodavnici sa 2 godine garancije.
Inace u pitanju je Motorola Razr i kupljena mesec dana od pojavljivanja na trzistu i stigao je za 2 dana posle porudzbine na kucnu adresu. Trenutno na androidu 4.0.4 a treba da izadje Jelly Bean.
Korisnikov avatar
milorad1987
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 4:30 pm

Pet Jan 11, 2013 8:32 pm

Ja koristim LG Optimus L9 i isto sam se dvoumio izmedju novog L9 ili polovnog Samsunga S II i mogu reci posle mesec dana koriscenja da nisam pogresio, sestra ima S II i nema neke razlike u radu, bar je ja nisam primetio, plus L9 ima veci ekran i za 500mAh bolju bateriju.
:arflag
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pet Jan 11, 2013 11:09 pm

Uzeo sam danas LG, malo sam mogao i bolje da prodjem ali mi se nije dalo da cekam mesec dana pa da mi istekne ugovor i predjem na drugu mrezu.....na prvi dodir sam se totalno razocarao kad sam poceo da koristim telefon ali to je trajalo vrlo vrlo kratko jer je stvarno OK.......sama velicina u ruci koja mi je smetala je i kod s2 problem, tj veoma su slicnih dimenzija i kockasti su pa donji ugao ne lezi lepo u dlanu kao kod zaobljenih telefona.. i dosta je velik, pa to koliko god bilo super za net toliko smeta kod recimo kucanja poruka jednom rukom ili otkljucavanja jednom rukom jer je to dugme visoko gore...elem, citao sam i da mu je kamera slaba, za svetlosnu godinu slabija od s2 ali boze moj i cene mu je takva kakva jeste...proveo sam popodne i vece do kasno u noc na netu citajuci razne reviewe i dosao do zakljucka da za neku kolicinu para mozes da kupis odredjeni nivo necega, koji minimalno varira od proizvodjaca do proizvodjaca...ne znam samo da li je Samsung bas toliko bolji od svih, jer ima najvise najskupljih telefona po segmentima....sve u svemu mislim da je LG dobra kupovina, ne znam da li cu ga koristiti bas dve godine dok ne istekne ugovor, ali videcemo.....tek sam usao u svet androida, nije da ne mogu da spavam zbog toga, ali treba se update-ovati sa vremena na vreme u zivotu :grin:
ako nekog interesuje vise o telefonu rado cu napisati kada ga malo izgustiram
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
Djukacs
Alfa 159 1.9 JTDM

Sub Jan 12, 2013 1:55 am

I ja cu morati uskoro da menjam jedan od telefona.
Sad imam HTC HD7 i Samsung Galaxy S+.

Navikao sam na telefone koji imaju veliki displey tako da cu
najverovatnije da uzmem ovaj.
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_4x_hd_p880-4563.php" onclick="window.open(this.href);return false;

E sad da li neko zna kako se pokazao ovaj model LG-a?
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Sub Jan 12, 2013 8:44 am

Ljudi strpite se još malo (ko sad kupujw mob) jer stiže Nexus4. Odmah menjam S3 za njega...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Sub Jan 12, 2013 10:03 am

Nexus je ustvari Samsung Galaxy, ili su ovaj put našli novog partnera?
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Sub Jan 12, 2013 10:29 am

Toma je upravu 100% ,Nexus 4 je stvarno bum na tržištu , kako sa cenom tako i sa hardverom .
Odličan telefon
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Sub Jan 12, 2013 10:40 am

alfaholic napisao:Nexus je ustvari Samsung Galaxy, ili su ovaj put našli novog partnera?
Ovog puta ga radi LG, i opasno su to odradili...
http://www.google.com/nexus/4/" onclick="window.open(this.href);return false;

Slika
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Jan 12, 2013 10:46 am

Meni je smesno sto telefoni koji kostaju 500 evra imaju bateriju koja traje jedan dan. Ako ga ne punis svako vece, sutra nisi siguran.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Sub Jan 12, 2013 10:55 am

Telefon koristim svaki dan u ogromnim kolicinama od razgovora, sms, maila, web-a, kamere, navigacije, muzike do "baterijske lampe" i ostalih aplikacija... Najveci problem je to sto ne mogu da promenim bateriju! Na Desire-u sam kupio trecu novu bateriju i onda ga poklonio sestri jer mi izleteo HTC One S jefitno... Svi se zale sto baterija ne moze da se menja jer meni radnim danima baterija na 15% vec oko 17.00 a punim ga svako vece :(
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Sub Jan 12, 2013 11:03 am

Dragon napisao:Meni je smesno sto telefoni koji kostaju 500 evra imaju bateriju koja traje jedan dan. Ako ga ne punis svako vece, sutra nisi siguran.
vremena se menjaju pa moraju i naše navike. evo npr na S3 sada igram GTA3 (telefon koji koristi procesor sa 4 jezgra)...raniji deo te igre nisam mogao da poguram na desktop računaru. Ako gledamo na to da smart telefoni predstavljaju male kompove (imaju i "bios", ram, rom, procesor, grafički procesor itd...) onda je baterija od 1 dan još super.

Šta tek reći za laptop od 900e kome baterija traje 4,5 sata. :scratch:

a ti telefni od 4 dana baterije (i više) su dobri samo za telefoniranje. Nemoj da se lažemo.
Nokijin sibijan je bio krajnji limit ali opet kažem i to je bilo sve kilavo, kočilo, diplej na kome ne možeš da otvoriš word dokument a da se skroluješ 2 kilometra itd.
Sve u svemu, mali displej - dugotrajna baterija.
Veliki displej - ćao zdravo baterija.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Jan 12, 2013 11:13 am

Kad se android napuni aplikacijama i raznim đubretom tokom upotrebe, onda koči posle nekog vremena ma kako jaki procesor i memorija da su. I onda mora da se resetuje, unosi nova verzija, onda se ne prenesu svi podaci...smaračina neviđena i sve vreme vas tera da se bavite telefonom kao da nema ništa pametnije u životu da se radi.
Acqua-Olio-Benzina
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Jan 12, 2013 11:13 am

Ja ga bre ni ne skidam sa punjača :club: nek se vrate stare cigle od telefona.........uraaaaaa,hebo nove tehnologije hahaha
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sub Jan 12, 2013 11:15 am

uglavnom su fabricki Andriod operativni sistemi (odnosno ROM-ovi) nepotrebno optereceni sa nekoliko aplikacija koje bukvalno jedu bateriju, plus ne koriste pametno procesor pa on radi non stop punom snagom.

primer: Motorola Milestone 2, radio je na fabrickom 2.3.6 20 sati plafon, i to bez ikakvog koriscenja. instaliran Cyanogenmod 10 (Jelly Bean 4.1.2) i baterija sa normalnim koriscenjem traje 4-6 dana. nema aplikacija koje rade a niko ih nije pozvao, procesor u mirovanju radi na 170Mhz, a kad treba podize se na 1000. od ovog sistema, Cyanogenmod ima podrsku za OTA Updater aplikaciju koja na jedan klik apdejtuje sama sve i cuva sve podatke i instalirane aplikacije. MM2 koji je star 3,5 godine tako sad ima sistem iz 28.12.2012.

Slika

HTC Wildfire koji ima slabiji procesor drzi i do 7 dana, Cyanogenmod 7 (2.3.6)

ne kazem da nema svojih mana, ali ako se samo malo pomucite mozete da imate telefon iz snova na kome sve radi i da to sve ne za neke ogromne pare... to je smisao androida. podesi ga kako ti odgovara. ko hoce sve na izvolte ali da ume da se zadovolji sa ponudjenim i da ga prihvati bez pitanja takvog kakv jeste, nek se otvori za ajfon, odlican je telefon. 3GS sad kosta polovan 120e. ali to je za neku drugu temu... :D
Poslednja izmena od dekideki u Sub Jan 12, 2013 11:23 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sub Jan 12, 2013 11:19 am

Meni se cini da nije problem baterija veceg kapaciteta, vec strategija razvoja gde im se na isplati da vec sada izbacuju takve telefone. Nego postepeno...dok zgrnu milijarde na ovavim sistemima.

Ovo sa Jelly Beanom je frapantan podatak. medjutim, ja imam problem sto telefon nije moj, nego sluzbeni, i ne znam koliko je pametno da se bavim instaliranjem druge verzije.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sub Jan 12, 2013 11:29 am

ima toliko servisa po gradu koji rade to, mozes im platis oko 2000din i instalirace ti sve sto treba. poenta je da imaju i sacuvane fabricke ROM-ove i mogu da ti vrate fabricki sistem ako dodje dotle da mora da se vrati.
*ne mogu nikog da ti preporucim jer sam sve sam radio.
XDA developers forum, pa polako... ima toliko HOW-TO uputstava, ljudi su zaista fantasticni. kao sto vidis na slici, imam JB na cirilici ;) ima ocigledno i nasih koji su tu umesani... svaka im cast.

fabricki romovi su propast, kad vidis sta npr. Cyanogenmod romovi rade (promenljiv takt procesora, prikaz baterije u taskbaru u procentima, signala mreze u -dbm...)

Povratak na “Cafeteria da Romeo”