dva seta tockova, najbolje resenje. ako vam je auto dobro iscentriran, trajace vam ta dva seta bar 4 godine. znam da su gume lose i da im je sastav takav da bi trebalo da se menjaju na 2 godine, ali i menjanje na 5-6 godina (oba seta) je mnogo bolje resenje nego voziti letnje zimi ili, ono sto radi 90% Srba, voznja zimskih preko cele godine pa menjanje na godinu dana po dve.
voziti strogo letnju gumu leti i zimsku kad je sneg i led je 1:1. idealno. sva logika i sva racunica ide tome u prilog. nema rasprave.
primer: svojevremeno sam uzeo nove 185/60-14 Winter1 ceo set. za nekoliko dana cu ih staviti da gaze sestu (6.) zimsku sezonu. Michelin Pilot Exalto PE2 195/50-15 mi izlaze iz trece sezone. oba seta su potrosena manje od milimetar za svo to vreme, a moja Alfa se vozi preko cele godine, svakog dana.
Ipak obavezne sve 4 zimske gume + anketa
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Re: Ipak obavezne sve 4 zimske gume + anketa
Mique napisao: Morate ljudi imate cetiri zimske gume kada padne sneg ne mozemo vecito biti Banana republika , nemate 19-ice i 20-ice na kolima pa da je to neki trosak veliki. Znam da je kriza ali koliko je gorivo , ulje , servis , registracija skupa stavka , gume koje su najkorisnija stvar na autu su i jos i jeftine. Inace od danas su gume najjeftinije u zadnjih 3 godine.

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Deki, to je jedino resenje - sve ostalo su kompromisi!dekideki napisao:dva seta tockova, najbolje resenje.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Ja mislim da se uglavnom svi slažemo da ova diskusija i nema smisla....
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
mnogi ne racunaju na to da 2 seta guma traju duze nego voziti samo letnje ili samo zimske i menjati ih kada se potrose. jedino sto je pocetna investicija malo veca, ali isplati se posle nekog vremena.
dekideki napisao:dva seta tockova, najbolje resenje. ako vam je auto dobro iscentriran, trajace vam ta dva seta bar 4 godine. znam da su gume lose i da im je sastav takav da bi trebalo da se menjaju na 2 godine, ali i menjanje na 5-6 godina (oba seta) je mnogo bolje resenje nego voziti letnje zimi ili, ono sto radi 90% Srba, voznja zimskih preko cele godine pa menjanje na godinu dana po dve.

- big v
- Garaža: Alfa Romeo 166,2.4 Nissan X Trail
Mene sad zanima sta kaze zakon u slucaju kao sto je moj,imam sve cetiri nove gume univerzalne m plus s,da li sada moram da kupim i cetiri zimske? Hocu reci zna li neko kako ide sa univerzalnim?
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
M+S tj mud and snow su legalne zimske gume...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!