problem na alfi 155
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
bilo je u kitkomercu. cena oko 800din po komadu. ne sećam se koja marka. nisu mi se pokazali nešto. posle kupio samo metlice champin i zamenio i sad je ok.
bilo je u ricambiju champion ali nešto oko 1700din komad.
najbolje da proveriš telefonom.
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ja platio u Ricambiju maceve i metlice ukupno 2800 pre 7-8 meseci,lepo se pokazale.Original Alfa Romeo macevi
- borko_dr
- Garaža: ALFA155 2.0TS 8V
kada kazes zamenio metlice jel mislis na gumice brisaca? meni su bitni machevi jer su moji propali, a gumice mogu da stavim druge ako ne valjaju te na njima
Re: problem na alfi 155
proverio u kit komercu ima 960 din komad. 8)mali radojica napisao:bilo je u kitkomercu. cena oko 800din po komadu. ne sećam se koja marka. nisu mi se pokazali nešto. posle kupio samo metlice champin i zamenio i sad je ok.
kada kazes zamenio metlice jel mislis na gumice brisaca? meni su bitni machevi jer su moji propali, a gumice mogu da stavim druge ako ne valjaju te na njima

Alfa Romeo 155 2.0 T.Spark 8V Formula
- mali radojica
da da, mislio sam na gumice brisača. i ja sam ih uzeo iz istog razloga, trebali mi mačevi pošto sam imao neke zamenske, em su bili ružni, em su brisači bežali sa šoferke.
- tarquini
- Garaža: NZM
Pozdrav,imam problem sa vakum servom kocionog sistema,dal neko zna dal ima negdje da se kupi ovaj aparat nov il da se trazi na otpadima.Hvala
- OMP
- Garaža: GP TJet
sta se desava sa servom, neko je skoro imao problem sa servom, crkao ventil i za smesne pare ga zamenio
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- tarquini
- Garaža: NZM
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Definitivno je servo u problemu,e sad da li je glavni kocioni propiskio ulje i zeznuo membranu u servu.....Uglavnom,proveri i servo i gl.kocioni.Za nov ne znam da li ima bas za 155,ali odgovara od 145/6,bravo/brava,yugo NT.. Jugov servo je izmedju 6 i 7 hiljada,kako gde...Meni je skoro otisao ventil na servu i kocnica je bila skroz mehanicka,tvrda papucica kao kamen,zamena 200 dinara
- OMP
ja mislim da za 155icu nema nov da se kupi a i ako ima kosta verovatno mnogo, polovni mogu da se nadju pa idi na tu varijantu ako neces neki budz od juga, fiata i sl. mada nisam upucen u to koji sve i kako pasuju 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
kod mene je yugo NT i gl.kocioni,na tehnickom je sila prednjih kocnica izmerena 3500kn 

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Da nastavim problematiku ovde:
Znaci, juce upalim auto, prvi start, ler se digne na 1800, pa postepeno na 2000, radi tako oko pola minuta, pa se lagano spusti na 1000.
Pitanje je da li je to do step motora
, jer on hoce da brljavi kod mene tako sto i kad je vruc sporo vraca obrtaje i skoro nikad ne spusta ispod 900-1000.
Promenio sam protokomer skoro, stavljen je originalni BOSCH tako da mi obrtaji ne idu gore-dole nego se sporo vracaju posle turaze i ne padaju na normalnih 850 na leru kada je radna temperatura
Znaci, juce upalim auto, prvi start, ler se digne na 1800, pa postepeno na 2000, radi tako oko pola minuta, pa se lagano spusti na 1000.
Pitanje je da li je to do step motora

Promenio sam protokomer skoro, stavljen je originalni BOSCH tako da mi obrtaji ne idu gore-dole nego se sporo vracaju posle turaze i ne padaju na normalnih 850 na leru kada je radna temperatura
- mali radojica
evo da se i ja prebacim tamo gde treba.

koja je cena za protokomer? okvirno?982026 napisao:Na istoj alfi sam imao isti problem. Reseno zamenom protokomera!mali radojica napisao:kod mene ista stvar. digne na nekih 1500 obrtaja, zeza i kad se ugreje.
ono što me buni je što nekad na leru radi na 750-800 obrtaja i trese se kao dizel, kao da preskoči neka svećica. a onda digne na 950 i sve ok, radi tečno. mislio sam da nisu svećice (menjane pre par hiljada) ili kablovi ali to bi onda zezalo uvek.
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Pa to je bilo 2008.godine i koliko se secam platio sam ga nesto oko 40e, polovan naravno. Ne verujem da se cena nesto mnogo promenila. 

- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Ja sam platio 30 eur i skinut je sa stranca. Bio je prakticno nov, nije stigao da se uprlja 

- Brana
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
Ja sam isto resio problem sa polovnim protokomerom sa stranca, bosch original.Inace isti protokomer je na Bravo HGT 2.0 20v i Kappa 2.0 20v.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
- mali radojica
sve je to lepo drugari ali moja lepotica je 1.7 8v. pa ako znate da li odgovara od još nečega ne oklevajte da napišete. 

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Deni isključi jednom protokomer ipak, pa probaj.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- OMP
za 8v motore je protokomer isti kao kod opel vectre A
- mali radojica
ako sam te dobro razumeo, protokomer sa sve 8v motore (1.7 1.8 2.0) je isti?! plus odgovara i od tog opela.
jel postoji neki način da se proveri protokomer osim zamene nekim koji je proveren pa da se vidi da li ima razlike.
jel postoji neki način da se proveri protokomer osim zamene nekim koji je proveren pa da se vidi da li ima razlike.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Dok mi je bio protokomer u kvaru, kada bih ga iskljucio motor bi radio ravnomerno, verovatno prebaci u safe mod, vratim dzek igranka sa obrtajima od 700 do 2500 obrtaja
Re: problem na alfi 155
Iskljucivao sam dzek posle zamene protokomera i nista se ne desava, sto bi trebalo da znaci da je protokomer ok. Kada iskljucim dzek sa step motora u toku rada obrtaji skoce naglo, mislim na 2500, kada vratim dzek vrate se na "normalu" od oko 1000darko qv napisao:Deni isključi jednom protokomer ipak, pa probaj.
Dok mi je bio protokomer u kvaru, kada bih ga iskljucio motor bi radio ravnomerno, verovatno prebaci u safe mod, vratim dzek igranka sa obrtajima od 700 do 2500 obrtaja

- OMP
radojice evo liste protokomera za 155icu pa pogledaj od cega sve pasuje 
http://www.expressauto24.net/Caudalimet ... 0280202208" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
moze da se proveri tvoj protkomer dal je dobar, pisalo je to negde po forumu kako se radi, mere se otpori ili sta vec ali nisam upucen pa de na lupam, potrazi malo na forumu

http://www.expressauto24.net/Caudalimet ... 0280202208" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
moze da se proveri tvoj protkomer dal je dobar, pisalo je to negde po forumu kako se radi, mere se otpori ili sta vec ali nisam upucen pa de na lupam, potrazi malo na forumu
-
gi
- Drug Član
Aham, pisao neko, evo link: viewtopic.php?f=13&t=49068&hilit=otpor+izme%C4%91u
- mali radojica
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
Cena za ovaj protokomer sto je OMP zakacio je sasvim korektna, 108 funti sa ukljucenim vat-om i shipingom, na kraju izlazi oko 90 funti na adresi u srbiji. (ukoliko nasi lesinari ne naplate porez, a ne bi trebalo) Pitanje je ko ih radi... koliko se secam kina nije radila protokomere u aluminiumskom kucistu, mozda gresim...
Zadnji put kad sam proveravo cenu u srb bila je duplo veca od ove.
Zadnji put kad sam proveravo cenu u srb bila je duplo veca od ove.