Ćao ljudi,
pre neko vreme sam predstavio svoju Alfu na linku
viewtopic.php?f=6&t=53639
Sve je super i ja prezadovoljan i dalje. Žena i klinac se lepo smeste pozadi i uživaju:)
Ali ima jedna stvar koja me mnogo nervira. Kada krećem u prvoj brzini desi mi se da mi se volan i onako cela vozačka konzola toliko zatresu da kao da vozim traktor. Čak mi se čini jednom da mi je ispala pločica od radija kada je krenuo da se trese. Nikada ranije nisamo vozio dizel kola sličnog ili tog godišta pa nemam sa čim da uporedim ali mi se nekako čini da je ovo baš previše. Vozio sam službeni I30 koji je dizel i koji mnogo manje trese ali sa druge strane znam da je ovo noviji motor pa je verovatno i normalno što se manje trese. Ipak je Alfa 2001. god.
Jel imate vi neka iskustva, koliko je normalno ovo što trese? da se nisu neki šrafovi možda otpustili koji bi mogli da dotegnu tu centralnu konzolu pa da se smanje vibracije? Šta mislite?
Aj hvala puno i pozdrav,
Volan i instrument tabla - trešenje
- DareBg
- Garaža: Alfa Romeo 156 sw 1,9 JTD
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ako se toliko trese verovatno su popustili srafovi instrument table i bilo bi dobro da probas da ih dotegnes, mozda je neko pre tebe skidao tablu, a ona kad se jednom skine moze opet da se vrati, ali nije to-to vise.
Jesi proveravao nosace motora?
Jesi proveravao nosace motora?
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ja bi pre rekao da je otišla lamela/korpa/plivajući pa trese kad krećeš 
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
- DareBg
- Garaža: Alfa Romeo 156 sw 1,9 JTD
Ljudi hvala na odgovorima.
I ja sam pomislio da se negde nije nešto odvrnulo na instrument tabli. Moram da vidim negde u nekom manualu kako se to rešava pa da probam da dovrnem.
Za nosače motora moram da priznam da nisam gledao i da mi nije padalo na pamet. Probao bih sam da dijagnostikujem da li su možda popustili ili ne ali ne znam koji je pravi metod? Jel za ovo treba da se "tera" kod majstora ili mogu sam?
Što se tiče plivajućeg zamajca, lamele ili korpe, iako stvarno nemam puno iskustva sa kolima, moram da priznam da mi se čini kao da sve radi kako treba: plivajući zamajac je the najbitniji deo u dizelima a motor radi skroz ok. Troši standardnih 9l na 100km, ne gubi snagu, prima gas skroz ok. Kvačilo lepo hvata, nije ni visoko ni nisko, izgleda mi kao da je ok
aj da krenem od tih najmanje bolnih potencijalnih kvarova:) : kako se proverava za te nosače motora i za zavrtanje šrafova?
I ja sam pomislio da se negde nije nešto odvrnulo na instrument tabli. Moram da vidim negde u nekom manualu kako se to rešava pa da probam da dovrnem.
Za nosače motora moram da priznam da nisam gledao i da mi nije padalo na pamet. Probao bih sam da dijagnostikujem da li su možda popustili ili ne ali ne znam koji je pravi metod? Jel za ovo treba da se "tera" kod majstora ili mogu sam?
Što se tiče plivajućeg zamajca, lamele ili korpe, iako stvarno nemam puno iskustva sa kolima, moram da priznam da mi se čini kao da sve radi kako treba: plivajući zamajac je the najbitniji deo u dizelima a motor radi skroz ok. Troši standardnih 9l na 100km, ne gubi snagu, prima gas skroz ok. Kvačilo lepo hvata, nije ni visoko ni nisko, izgleda mi kao da je ok
aj da krenem od tih najmanje bolnih potencijalnih kvarova:) : kako se proverava za te nosače motora i za zavrtanje šrafova?
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
, po gradu ne bi smeo preko 8l sve sa klimom ljeti, otvoreni put 7-7.5l i to sve sa momackom voznjom
Re: Volan i instrument tabla - trešenje
DareBg napisao: Troši standardnih 9l na 100km, ne gubi snagu, prima gas skroz ok.
to nije standardno
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Otvoris haubu, nadjes nekog zamorca da daje gas a ti gledas u motor, ako se pri davanju-pustanju gasa motor pomera otisli su nosaci. Mozes sam da zamenis gorni nosac-kosku, za ostale tesko