W kupuje Alfa Romeo
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
- nidza
- Garaža: ex 159
Koja neobjektivnost prema Bravu. Spolja izgleda odlično, činjenica, ali ja posle 45 min vožnje primerka sa 9000km na satu, krcatog opremom, sedam nazad u svog Stila i konstatujem da je to potpuno isti đavo. Što je najcrnje, prvo sam pomislio kako su mi na (mom) autu dobra sedišta, a to je ubedljivo najgori deo na Stilu.
Džabe mu sve objektivne prednosti, a motor pogotovo (bio je tjet od 150ks), kada su mu sedišta odvratna. Zapravo gore od odvratnog, jer su na Stilu već odvratna.
Ako nešto Alfa nudi za 2 klase ispred konkurencije su sedišta i upravljivost. Sledeći auto koji to sve ima košta kao moja gajba i to mora da se poštuje. "Radno mesto" na Alfi je vrh - kraj svake diskusije.
Džabe mu sve objektivne prednosti, a motor pogotovo (bio je tjet od 150ks), kada su mu sedišta odvratna. Zapravo gore od odvratnog, jer su na Stilu već odvratna.
Ako nešto Alfa nudi za 2 klase ispred konkurencije su sedišta i upravljivost. Sledeći auto koji to sve ima košta kao moja gajba i to mora da se poštuje. "Radno mesto" na Alfi je vrh - kraj svake diskusije.
- HEMI 426
Jos jedan apokaliptican link:
http://www.autoblog.com/2012/10/04/ital ... ince-wwii/
Italijani su kupili vise biciklova nego automobila po prvi put posle II sv rata. Naravno, tu je i Serdjova izjava.
http://www.autoblog.com/2012/10/04/ital ... ince-wwii/
Italijani su kupili vise biciklova nego automobila po prvi put posle II sv rata. Naravno, tu je i Serdjova izjava.
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Kakva bre apokalipsa...hoću dodatak u naslovu teme
http://economictimes.indiatimes.com/new ... 682443.cms

http://economictimes.indiatimes.com/new ... 682443.cms
Acqua-Olio-Benzina
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Marchionne je ili kompletna budala ili genije.
Trenutno izgleda kao ovo prvo, a vreme će pokazati šta je sa drugim...
Trenutno izgleda kao ovo prvo, a vreme će pokazati šta je sa drugim...
- HEMI 426
Kocka se Serdjo ko popizdeo... Ako doceka orfu i kere ce da piju vina. Ako je promasi, povucice sa sobom i pola Italije.
- starac vujadin
Ali, šta su predrasude kod Srba, to je neverovatno...ista vest je objavljena na B92, a komentari su uglavnom "kako je to moguće", "odakle Fiat da kupi Opel"...
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=648865
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=648865
Acqua-Olio-Benzina
- BKS_tmo
- Garaža: S7 u izradi
GM odgovara...
http://www.autoblog.com/2012/10/05/gm-s ... dy-to-buy/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autoblog.com/2012/10/05/gm-s ... dy-to-buy/" onclick="window.open(this.href);return false;
- HEMI 426
Pa to ti je ono osnovna logika, kako neko nesto moze da kupi bez para. Ako i moze, to nisu cista posla i nemaju dobru karmu...
Re: W kupuje Alfa Romeo
starac vujadin napisao:Ali, šta su predrasude kod Srba, to je neverovatno...ista vest je objavljena na B92, a komentari su uglavnom "kako je to moguće", "odakle Fiat da kupi Opel"...
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=648865" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa to ti je ono osnovna logika, kako neko nesto moze da kupi bez para. Ako i moze, to nisu cista posla i nemaju dobru karmu...

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
U Autobildu pishe da je Djorse navodno rekao da ce (pro)dati Alfu VW-u kada reshe "problem sa Seatom" 

If everything seems under control, you're just not going fast enough.
- HEMI 426
Kazu da Seat treba da bude VWova Dacia. Uloga koja je namenjena Skodi ali se Skoda pokazala bolje nego sto su ljudi ocekivali. Isto tako, Seat se pokazao losije od ocekivanog pa je takva odluka i logicna. Obrni okreni, mesta za Alfu u VW porodici ima...
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Tesko da ce Seat proci kao pandan Daciji, samim tim sto je vremenom VW, namjerno ili ne, uspio da javnosti predstavi dobar i kvalitetan auto, koji je pri tome, ljepsi od VWa. E sad, to sto se svakome ne dopada, i sto nije bas jeftin kao Dacia, to je druga prica.
Licno, uz duzno postovanje svima koji vole Alfu i ono sto jeste, kada npr. samo vidim ogromnu paletu motora iz BMWa i WVa, istih onih firmi koji su stalno zagledali u komsijsko dvoriste, tj. nerijetko ugledali na Alfu i Lanciu, tacno mi dodje zao lose poslovne politike pomenutih Italijana.
Pa sta, neka ga uzme WV, Indijci, Kinezi.... Kada vidim kako se Jaguar digao iz mrtvih i kako je krenulo Land Roveru, tacno covjek pozeli da Alfu kupi neko ko bi svjesno ulozio pare i pristao na gubitak u samom pocetku, dok se proizvodnja ne zahukta. Evo, da uzmemo najnepovoljniji scenario kupovine, tj. kupovinu od strane VWa. Mislim da su, recimo, pomenute svabe svakom brendu donijele dozu ozbiljnosti koja im je nedostajala, a istovremeno u odredjenoj mjeri, iako ne u potpunosti, ocuvale taj duh koji je krasio svakoga od njih. Iskreno, ako Alfi bude bolje tada nego pod Fiatom, i ako bude imala vise od 5 modela uz barem 10-15 razlicitih tipova motora, ja necu da se zalim, jer to povlaci daleko vece sanse da ce pozitivno da posluje. Tacno je da VW prigusi, ali ne i ugasi u potpunosti taj duh svakog brenda koji preuzme. Iako mi je Reventon jedan od najdrazih automobila, svjestan sam da nije ni Countach ni Uracco, ali sta sad. Istini za volju, Lambo je danas pouzdaniji i pristupacniji nego ranije, sto bi trebalo da samo po sebi povlaci i veci broj kupaca i bolje poslovanje. Skoda i Seat, npr. konacno nisu na zacelju liste pozeljnih auta, cak naprotiv, vaze za auta koja poprilicno dobro drze cijenu kao polovna, sto opet, dovoljno govori samo po sebi. Znam da je Alfa u skroz drugoj kategoriji, ali mi je ovaj scenario drazi, nego da se brend, kao takav ugasi, ili da se pati godinama kao sestrinska Lancia npr.
Licno, volio bih da jednog dana kupim spider, onaj iz 1969, prvenstveno zbog nenadjebivog zadnjeg dijela, ne racunajuci Alfu Pandion i Ferari Testarosu. Naravno, ukoliko budem to mogao finansijski da podnesem, i dok se jos malo upoznam sa mehanickim i elektro komponentama automobila.
Licno, uz duzno postovanje svima koji vole Alfu i ono sto jeste, kada npr. samo vidim ogromnu paletu motora iz BMWa i WVa, istih onih firmi koji su stalno zagledali u komsijsko dvoriste, tj. nerijetko ugledali na Alfu i Lanciu, tacno mi dodje zao lose poslovne politike pomenutih Italijana.
Pa sta, neka ga uzme WV, Indijci, Kinezi.... Kada vidim kako se Jaguar digao iz mrtvih i kako je krenulo Land Roveru, tacno covjek pozeli da Alfu kupi neko ko bi svjesno ulozio pare i pristao na gubitak u samom pocetku, dok se proizvodnja ne zahukta. Evo, da uzmemo najnepovoljniji scenario kupovine, tj. kupovinu od strane VWa. Mislim da su, recimo, pomenute svabe svakom brendu donijele dozu ozbiljnosti koja im je nedostajala, a istovremeno u odredjenoj mjeri, iako ne u potpunosti, ocuvale taj duh koji je krasio svakoga od njih. Iskreno, ako Alfi bude bolje tada nego pod Fiatom, i ako bude imala vise od 5 modela uz barem 10-15 razlicitih tipova motora, ja necu da se zalim, jer to povlaci daleko vece sanse da ce pozitivno da posluje. Tacno je da VW prigusi, ali ne i ugasi u potpunosti taj duh svakog brenda koji preuzme. Iako mi je Reventon jedan od najdrazih automobila, svjestan sam da nije ni Countach ni Uracco, ali sta sad. Istini za volju, Lambo je danas pouzdaniji i pristupacniji nego ranije, sto bi trebalo da samo po sebi povlaci i veci broj kupaca i bolje poslovanje. Skoda i Seat, npr. konacno nisu na zacelju liste pozeljnih auta, cak naprotiv, vaze za auta koja poprilicno dobro drze cijenu kao polovna, sto opet, dovoljno govori samo po sebi. Znam da je Alfa u skroz drugoj kategoriji, ali mi je ovaj scenario drazi, nego da se brend, kao takav ugasi, ili da se pati godinama kao sestrinska Lancia npr.
Licno, volio bih da jednog dana kupim spider, onaj iz 1969, prvenstveno zbog nenadjebivog zadnjeg dijela, ne racunajuci Alfu Pandion i Ferari Testarosu. Naravno, ukoliko budem to mogao finansijski da podnesem, i dok se jos malo upoznam sa mehanickim i elektro komponentama automobila.

-
ki
- Drug Član
Ne znam sta VW ili bilo koji potencijalni kupac moze da naskodi Alfi, kada joj je danas paleta automobila i motora strasno suzena. Pored toga, pogledajte sta je nekada Alfa bila (pre Fiata) i koje snage su izbacivali njeni motori. Danas je ona samo bleda kopija u poredjenju sa nekadasnjom konkurencijom koja je daleko otperjala.
O buducnosti i paleti modela necu ni da trosim reci jer odaju utisak da plan jednostavno ne postoji.
Btw:
O buducnosti i paleti modela necu ni da trosim reci jer odaju utisak da plan jednostavno ne postoji.
Btw:
Pa onda i:Fiat Group Automobiles struggled in Germany during September, with the Fiat brand losing a fifth of its sales year-on-year and Alfa Romeo dropping forty percent against the overall market which fell ten percent...
Fiat Group suffered another torrid month in Europe during September as its sales shrank 18.5 percent to 66,991 units, outpaced by the overall market which lost 11 percent as all its brands recorded double digit losses
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
U potpunosti se slažem sa ovim vezanim za motore , na žalost do slovce je tako .
Mislim da od ovog trenutno gore ne može biti .
Ako bog da da ovi naši kreteni obore te registracije ja odo na V6 on je jdini koji je zadržao alfinu dušu .

U potpunosti se slažem sa ovim vezanim za motore , na žalost do slovce je tako .
Mislim da od ovog trenutno gore ne može biti .
Ako bog da da ovi naši kreteni obore te registracije ja odo na V6 on je jdini koji je zadržao alfinu dušu .
busso trsi Sline
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Uvek ima od goreg gore, a ima i bolje, naravno...
Ako bi se obistinilo ovo za velike kubikaze u sta licno sumnjam, ali daj boze da nisam u pravu, odmah bih registrovao jednu V6 lepoticu u komsiluku
Cak i ako se obistini, mozemo ocekivati skok cena na trzistu polovnjaka
Mislim da su kupci Alfe strasno gladni nekog modela od kojeg bi im srce zaigralo, ali nazalost ova postava menadzmenta ce tesko to da ispuni
Ako bi se obistinilo ovo za velike kubikaze u sta licno sumnjam, ali daj boze da nisam u pravu, odmah bih registrovao jednu V6 lepoticu u komsiluku

Cak i ako se obistini, mozemo ocekivati skok cena na trzistu polovnjaka

Mislim da su kupci Alfe strasno gladni nekog modela od kojeg bi im srce zaigralo, ali nazalost ova postava menadzmenta ce tesko to da ispuni

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Mislim da smo i mi malo previse zahtjevni...Bismo da se AR dobro prodaje,a da je nema svako-sto je nemoguce.
Kome ne zaigra srce kad vidi 8C,Breru,159,Giuliettu QV ili MiTo-a,taj nema srca
Sto se palete motora tice:1.9 JTD,1.9JTDm,2.4JTD,1.9 JTS.2.2 JTS,3.2 JTS,1750 TBi,nije losa paleta ni malo...
Kome ne zaigra srce kad vidi 8C,Breru,159,Giuliettu QV ili MiTo-a,taj nema srca

Sto se palete motora tice:1.9 JTD,1.9JTDm,2.4JTD,1.9 JTS.2.2 JTS,3.2 JTS,1750 TBi,nije losa paleta ni malo...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
... kad si već pomenuo 8C zaboravio si i njegov maleni V8 4,7 litara motorSCHUMACHER napisao:Mislim da smo i mi malo previse zahtjevni...Bismo da se AR dobro prodaje,a da je nema svako-sto je nemoguce.
Kome ne zaigra srce kad vidi 8C,Breru,159,Giuliettu QV ili MiTo-a,taj nema srca![]()

- starac vujadin
- HEMI 426
Ne znam koliko je ta vest relevantna. Nema nista slicno na netu, da je iz nekog pouzdanijeg izvora.
Pogotovo je cudno da se spominje dupliranje profita u septembru, kad se ovde spominje pad prodaje za cetvrtinu za isti period:
http://www.italiaspeed.com/2012/cars/in ... /0710.html
Pad prodaje i povecanje profita, kako je to moguce...
Pogotovo je cudno da se spominje dupliranje profita u septembru, kad se ovde spominje pad prodaje za cetvrtinu za isti period:
http://www.italiaspeed.com/2012/cars/in ... /0710.html
Pad prodaje i povecanje profita, kako je to moguce...

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Za vest koju je objavio B92 pise da je izvor AP, tj. Associated Press, a to je prilicno relevantno.
http://seattletimes.com/html/businesste ... sfiat.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.freep.com/article/20121030/B ... m-Chrysler" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://seattletimes.com/html/businesste ... sfiat.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.freep.com/article/20121030/B ... m-Chrysler" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Poslednja izmena od Dragon u Uto Okt 30, 2012 2:43 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- starac vujadin
Vest sa b92 je globalna, a vest o padu prodaje je vezana samo za Evropu (konkretno ovo što si kopipejstovao je samo za Italiju, ali je slična situacije skoro svuda u Evropi). I taj pad prodaje će se nastaviti. Nema ništa kontradiktorno tu. Već smo pričali o toj strategiji.
Acqua-Olio-Benzina
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
The Italian automaker said today it earned a profit 286 million euro, or $370 million, for the third quarter ending Sept. 30.
But without Chrysler, Fiat would have reported a loss of 281 million euro.
Dakle, ovo znaci da Chrysler donosi oko 560 miliona evra profita...
But without Chrysler, Fiat would have reported a loss of 281 million euro.
Dakle, ovo znaci da Chrysler donosi oko 560 miliona evra profita...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Jedno pitanje:
Zasto je Chrysler bio na prodaju ako je ovako profitabilan?
Zasto je Chrysler bio na prodaju ako je ovako profitabilan?
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".