Izvinjavam se ako je bilo, al nisam uspeo da nađem koristeći pretragu...
Elem, pre dve godine mi je jedan slepac malo potkačio oba vrata sa vozačke strane. Kola su bila kod limara koji je sve relativno dobro sredio ali od onda se tapacirung (tkanina) na vratima malo po malo izvlači... Očigledno nije bila dobro vraćena. U početku nije bilo strašno i to su bili samo mali delovi od po par santimetara, koje sam vraćao nazad tako što sam ih gurao uz pomoć ključa ili šrafcigera. Tako bih "rešio" problem na neko vreme ali se zatim izvlačilo sve više i više, da bi sada došlo do toga da mi se izvuče i po cela polovina platna. Ispod se vidi neki tamno braon sloj koji liči na nešto između pene i plute - verovatno zvučna izolacija.
Ima li neko uputstvo kako se skida tapacirung, da li osim šrafova ima i nekih žabica ili drugih plastika koje mogu da se polome... Da li se tkanina nečim lepi za ovaj sloj ispod ili se samo pravilno postavi i uštine plastikom?
Na kraju da li da se sam upuštam u ovo ili da odem od majstora?
Pozdrav!
Skidanje tapacirunga vrata na 145/146
- ctrl alt del
- Garaža: AR 146 1.4TS
IDEMO U RAT DA SE BIJETE.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
NEKI ĆETE DA POGINETE.
A NEKI ĆEMO I DA SE VRATIMO.
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Re: Skidanje tapacirunga vrata na 145/146
Za tapacir ovako :
Šraf ispod one plastike gde je kvaka,imaš mali crni kvadratić,njega izvadi i ispod je šraf
Dva šrafa u rukohvatu,imaš dve crne okrugle plastike , njih izvadi šrafcigerim,krstasti šrafovi su ispod
Tri ili četiri šrafa koja drže donju policu,pogledaj dobro,vide se svi
Kako mi se čini,šafova nema više,ostalo su žabice sa strane do B stuba (zadnjih vrata) i ima ih par komada do prednjih vrata. Polako ih otkač i i onda ceo tapacir podigmeš na gore i to je to
Šraf ispod one plastike gde je kvaka,imaš mali crni kvadratić,njega izvadi i ispod je šraf
Dva šrafa u rukohvatu,imaš dve crne okrugle plastike , njih izvadi šrafcigerim,krstasti šrafovi su ispod
Tri ili četiri šrafa koja drže donju policu,pogledaj dobro,vide se svi
Kako mi se čini,šafova nema više,ostalo su žabice sa strane do B stuba (zadnjih vrata) i ima ih par komada do prednjih vrata. Polako ih otkač i i onda ceo tapacir podigmeš na gore i to je to
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Ako je za 146!
Kao sto napisa Wicker :kod kvake mali kvadratic,u rukohvatu dva srafa i ispod malog zvucnika na vratima.
Znaci 4 srafa ostalo su zabice polako ih skidaj jer ako se polome tesko ces naci druge.
Kazu da su iste za yugo noviji tip, ali meni jos uvek tapacirung stoji na terasi a ne u autu.
Sto se tice tkanine ona je na nekoj oblozi koja je zalepljena za tapacirung, kad okrenes tapacirung sa zadnje strane videces zavarene krugove(16kom).
Negde sam citao da ih je neko burgijom (veceg precnika)razbusivao ali ja nisam uspeo a da ne probijem platno,pa sam uzeo stolarsko dleto i polako vrteo dok se ne ogloda.
Ako ti sta nije jasno pitaj slobodno.
Pozdrav
Kao sto napisa Wicker :kod kvake mali kvadratic,u rukohvatu dva srafa i ispod malog zvucnika na vratima.
Znaci 4 srafa ostalo su zabice polako ih skidaj jer ako se polome tesko ces naci druge.
Kazu da su iste za yugo noviji tip, ali meni jos uvek tapacirung stoji na terasi a ne u autu.
Sto se tice tkanine ona je na nekoj oblozi koja je zalepljena za tapacirung, kad okrenes tapacirung sa zadnje strane videces zavarene krugove(16kom).
Negde sam citao da ih je neko burgijom (veceg precnika)razbusivao ali ja nisam uspeo a da ne probijem platno,pa sam uzeo stolarsko dleto i polako vrteo dok se ne ogloda.
Ako ti sta nije jasno pitaj slobodno.
Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- TheWickerMan
- Administrator

@ bane
ako ne možeš da nađeš žabice, ima ovde nedeljom u Kraljevu na pijaci lik koji ima žabice,ja sam kupovao kod njega i kvalitet je dobar pa ako hoćeš mogu da ti uzmem
ako ne možeš da nađeš žabice, ima ovde nedeljom u Kraljevu na pijaci lik koji ima žabice,ja sam kupovao kod njega i kvalitet je dobar pa ako hoćeš mogu da ti uzmem
- bane
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Jesu li oridjidji?
Moram u subotu na buvljak pa ako ne nadjem cimam te!!!
Pozdrav
Moram u subotu na buvljak pa ako ne nadjem cimam te!!!
Pozdrav
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- TheWickerMan
- Administrator

Nisu originale,ali su bas dobre ... Ako ne nadjes,javi se 
sent from Kenda digitron using Tapatalk
sent from Kenda digitron using Tapatalk
- 982026
- Garaža: Hornet 919
- TheWickerMan
- Administrator

Sad ne mogu da se setim ali na taj fazon su,iste kao one što sam skinuo sa tapacira... jesi ih probao?
- 982026
- Garaža: Hornet 919
Jesam, dobra debljina, ali su kratke. Jbg uvek ima ono ali sto devojci srecu kvari
Koje? Zute?TheWickerMan napisao:Sad ne mogu da se setim ali na taj fazon su,iste kao one što sam skinuo sa tapacira... jesi ih probao?
Jesam, dobra debljina, ali su kratke. Jbg uvek ima ono ali sto devojci srecu kvari