Imam mali problem sa prekidacm ventilatora na klimtroniku 147.
Jednostavno vise nema otpra kada se okrece tako da mi se desava da na nekom losem putu upali ventilaciju jer se prekidac pomeri zbog vibracija..
Ima li neko resenje za popravku ?
Klimatronik 147
- fan
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001 - Lokacija: Valjevo
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
ja sam takvog kupio i nisam imao pojma da ima otpor i pljuvao kako su mogli tako nesto da naprave
Vec duze vreme i ja pokusavam da se nakanem da skinem i rasklopim konzolu, znam da moras da pocnes od muzike da skidas ali ne znam kako se rasklapa dalje.
Lepota je u ocima posmatraca.
- darkocar
- Garaža: Alfa 147,1.6,120ks
Nema razloga da otvarate konzolu ili da bilo sta budzite.Necete postici nista time...
Imao sam ja isti problem,ali sam ga resio prosto i najdnostavnije za 5-6 minuta
JA sam imao pri sebi karbon foliju(ne mora da bude karbon nego sam ja to imao pri ruci)
izreckao na 4-5 komadica i lepio jedan za drugi.Nakon toga stavio ispod gvinte(ovaj krug gde se menja temperatura,znaci da to parce od karbona napravi otpor i od tad da kucnem u drvo nikad vise nisam imao problema...
Nadam se da sam vam bar malo pomogao.Ali resenje je vrlo prosto ,a samim tim nije ni ruzno.
Evo slike:
Vidite crno iznad leve gvinte,i crno ispod sredisnje.Na ovu desnu nisam stavljao zato sto je ona dobra...

Imao sam ja isti problem,ali sam ga resio prosto i najdnostavnije za 5-6 minuta
JA sam imao pri sebi karbon foliju(ne mora da bude karbon nego sam ja to imao pri ruci)
izreckao na 4-5 komadica i lepio jedan za drugi.Nakon toga stavio ispod gvinte(ovaj krug gde se menja temperatura,znaci da to parce od karbona napravi otpor i od tad da kucnem u drvo nikad vise nisam imao problema...
Nadam se da sam vam bar malo pomogao.Ali resenje je vrlo prosto ,a samim tim nije ni ruzno.
Evo slike:
Vidite crno iznad leve gvinte,i crno ispod sredisnje.Na ovu desnu nisam stavljao zato sto je ona dobra...

- igornikolic
- Garaža: Renault Laguna 2002, 1.9 dci dinamique
Alfa Romeo 147 2001, 1,6 ts 120 KS
Ford Fiesta GT 1997, 1,25 ZetecS - Lokacija: Beograd Vozdovac
Imam isti problem...svaka casta za ovo sa folijom...mozda bi neka providna samo imala bolji efekat...mislim da se ne bi nista videlo:) u svakom slucaju sjajna ideja:)