Postoji li nacin da se ispusti sav antifriz, cuo sam da odredjena kolicina ipak ostaje

Gledao sam u fabrickom manualu da staje 8,4 lit u sistem

Nista spec, sve se vidi kad sidjes u kanal, treba ti jedna mala dizalica da poturis kao suport ispod motora i gedore.mali radojica napisao:ja sam na antifriz skroz zaboravio.![]()
treba da menjam nosače motora. onaj kod desnog koša i onaj na spoju menjač-motor. gledao sam u manualu ali nisam našao ništa konkretno (tamo sve radnje rade na izvađenom motoru) pa me interesuje da li postoji nešto na šta treba obratiti pažnju, da li ima neki skriveni šraf ili neka procedura koja se mora znati...
santino?
Kad ispustiš antifriz sipaj čistu destilovanu vodu, uključi motor da malo radi pa ispusti sve, pa opet isto bar nekoliko puta. Na taj način ćeš izbaciti najveći deo ako ne i sav stari antifriz koji kad ostane u sistemu posle nekog vremena postaje agresivan i nagriza dihtunge. Znam da postoje i neki aditivi koji se sipaju u destilovanu vodu kad se radi ispiranje ali nemam pojma kako se zovu. Aditiv se sipa prvi put u destilovanu vodu a posle se koristi samo čista destilovana voda. U suštini trebalo bi ponavljati postupak sve dok ne izađe čista voda ali to je u stanju da istera samo Dešaalfa&omega napisao:Posto planiram narednih dana da menjam antifriz, ima li neko preporuku koji da sipam i u kojem odnosu?
Postoji li nacin da se ispusti sav antifriz, cuo sam da odredjena kolicina ipak ostaje![]()
Gledao sam u fabrickom manualu da staje 8,4 lit u sistem