problem na alfi 155

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
dixynja
Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130
Pridružio se: Sub Avg 22, 2009 12:05 pm

Re: problem na alfi 155

Uto Sep 04, 2012 10:01 pm

TheWickerMan napisao:Od SKFa ne bezim,otvorili su namesku radnju ovde u KVu,pa cu da odem da vidim sta imaju,jer mi moj majstor rece da uz spanere i rolere imaju i kaiseve kao set, pa da vidim da li ima za mene...
A nadjoh Sachs set kvacila za moj auto,15400 dinara,tako da ce najverovatnije on da legne :)

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Ako mozes da dobacis do SKF-a nemoj da razmisljas,jeste malo skuplji,ali kvalitet neuporedivo bolji...

P.S.Sachs,ok skroz
Korisnikov avatar
borko_dr
Garaža: ALFA155 2.0TS 8V
Pridružio se: Uto Jul 31, 2012 1:32 pm

Sre Sep 05, 2012 11:27 am

:wave:
pored bacanja ulja na iberlauf, pocela je i da mi trza na manjim obrtajima kada dodam gas, i to od kada sam ugradio plin. Uzeli su impuls za plin(sekvent) sa komutatora, a napajanje direktno sa akumulatora, pa me interesuje da li to smeta? Nikako da uhvatim vremena da mu zamenim svecice, moze li zbog njih da se javlja to trzanje? Verovatno su i zamascene od ulja sto ide na iberlauf...
:arflag
Alfa Romeo 155 2.0 T.Spark 8V Formula
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Sre Sep 05, 2012 7:57 pm

svecice svakako trebas da zamenis zbog plina koji trazi dobru i kvalitetnu varnicu a sto se tice trzanja ne znam, mozda zeza zbog "lose" uzete struje, kod mene struja uzeta sa bobine ali sa druge strane valjda znaju kako treba i odlakle da uzmu i da ne bude problema, to im posao, mozda i neki kabl svecice zeza :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Sep 05, 2012 8:04 pm

kad ugradis plin, sve sto ne valja odmah se pokaze. TNG ima malu toleranciju na potrosenost - svecica, kablova, bobina, zaprljanost konektora i senzora itd...
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Sre Sep 05, 2012 10:36 pm

alfa&omega napisao: Moj savet svima je ono sto cu i ja uraditi : kupiti mehanizam kompletan od Tipa ili Bravo /a i problem resen.
Mijenjao juce mehanizam brisaca-uzeo od Brava i ne pasuje,tako da sam ga zamijenio za mehanizam od 145.
Za ostale Fiate ne znam pasuje li sa kojeg,ali ne bih izmisljao toplu vodu vec bih trazio iskljucivo od 145 ili 155.
Solidan upgrade brisaca moze biti zamjena motora sa Fiata Brava koji pasuje "saraf na saraf" na mehanizam od 155-ice,a sporije radi.
Takodje mi nisu radile prskalice soferke.Kad stisnem polugicu culo se samo zujanje motora,ali nije prskalo.
Skinuli smo plastiku na koju su pricvrscene prskalice.Ispod postoji jedno crijevo koje vodi od motora do plastike i tu se racva na dva crijeva koja vode u prskalice.
Na samoj racvi postoji okrugli "filtercic" koji smo otvorili i malo ga produvali tako da sad sljaka vrh.
Ako ko bude radio oko toga,pri otvaranju filtera neka obrati paznju na mali federcic koji moze da ispadne,a nisam bas nesto studirao za sta sluzi...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Donovan
Garaža: Alfa Romeo 155
Pridružio se: Sre Apr 14, 2010 5:57 pm

Pet Sep 07, 2012 8:35 pm

SCHUMACHER napisao:
alfa&omega napisao: Moj savet svima je ono sto cu i ja uraditi : kupiti mehanizam kompletan od Tipa ili Bravo /a i problem resen.
Mijenjao juce mehanizam brisaca-uzeo od Brava i ne pasuje,tako da sam ga zamijenio za mehanizam od 145.
Za ostale Fiate ne znam pasuje li sa kojeg,ali ne bih izmisljao toplu vodu vec bih trazio iskljucivo od 145 ili 155.
Solidan upgrade brisaca moze biti zamjena motora sa Fiata Brava koji pasuje "saraf na saraf" na mehanizam od 155-ice,a sporije radi.
Takodje mi nisu radile prskalice soferke.Kad stisnem polugicu culo se samo zujanje motora,ali nije prskalo.
Skinuli smo plastiku na koju su pricvrscene prskalice.Ispod postoji jedno crijevo koje vodi od motora do plastike i tu se racva na dva crijeva koja vode u prskalice.
Na samoj racvi postoji okrugli "filtercic" koji smo otvorili i malo ga produvali tako da sad sljaka vrh.
Ako ko bude radio oko toga,pri otvaranju filtera neka obrati paznju na mali federcic koji moze da ispadne,a nisam bas nesto studirao za sta sluzi...

Ja pametnjaković kod sebe uzmem i skinem onu plastiku prije neki dan.Čisto reko da vidim malo te brisače .Skinem onu plastičnu kapicu :banghead: ima neka kapica drži te spojeve vidim da se razlokalo .
Ne moš' više da je vratiš na mjesto pa da ,ne znam znači ja sam se smetn'o ljudi pokušavajući da to ponovo namjestim kako je bilo .Kad nisam odvalio jaukat nedelja sva sreća pa sam samo skinuo od desnog brisača

I nisam uspio sad sam zalijepio epoksi smolom (drži) ali znači što su rekli u prethodnim postovima samo cijeli mehanizam .
Naravno sad moram da kupim jer ko zna dokle će ovo da drži
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Sre Sep 12, 2012 12:06 pm

bokac napisao:Opet problem :banghead:
Vozio sam auto i u voznji mi se ugasio. Mislio sam da sam ostao bez benzina iako sam ga imao. Danas kad sam dolio benzin akumulator potpuno prazan a on nece da upali. Kao da je nesto iscrpelo akumulator. Ja ga nisam dugo verglao. Rekao bih na nema struje, ali nisam bas siguran u to. Na trenutak se javi kao da hoce da upali pa nista. Pumpa mu radi i ima benzina na reilu. :scratch:
Problem resen. Nekad je imao struju, nekad ne. Prekidali su releji ispod haube. I dizne su bile bas zaprljane (kapale su) da su mi pojele 20l goriva za nekih 50-tak kilometara. Majstor je to sredio za cas.
Slika
Korisnikov avatar
Santino
potenziato
potenziato
Garaža: 155 scary fast
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 11:47 am

Sre Sep 12, 2012 12:53 pm

Da, hoce i releji da prave probleme.

Jesi zamenio relee ili samo ocistio kontakte?

Moj je savet da ih zamenis novim jer se moze ponoviti nakon par meseci...
Nisu perfektno zatvoreni i hoce da udje vlaga u njih.
Slika
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Sre Sep 12, 2012 1:35 pm

Donovan napisao:
SCHUMACHER napisao:

Ja pametnjaković kod sebe uzmem i skinem onu plastiku prije neki dan.Čisto reko da vidim malo te brisače .Skinem onu plastičnu kapicu :banghead: ima neka kapica drži te spojeve vidim da se razlokalo .
Ne moš' više da je vratiš na mjesto pa da ,ne znam znači ja sam se smetn'o ljudi pokušavajući da to ponovo namjestim kako je bilo .Kad nisam odvalio jaukat nedelja sva sreća pa sam samo skinuo od desnog brisača

I nisam uspio sad sam zalijepio epoksi smolom (drži) ali znači što su rekli u prethodnim postovima samo cijeli mehanizam .
Naravno sad moram da kupim jer ko zna dokle će ovo da drži
Isto se meni desilo sa kapicom, slomila se a niko je nije pipnuo. Generalno, cini mi se da je sistem brisaca/motora dugotrajnije resen na Fiatima. Nisam primetio da se na nekom Fiatu pojavilo ono cudno mlacenje brisaca po soferci :scratch:
Korisnikov avatar
OMP

Sre Sep 12, 2012 7:12 pm

poceo juce da me zeza desni podizac stakla, ide jako tesko i podizanje i spustanje ili nece uopste, do juce-prekjuce je sve normalno radilo, imam utisak kao da mu fali struje,u voznji i hoce da se pomera ali sporo a u mestu ili kad je ugasen auto nece uopste, mislim da nigde ne kaci tj riba ali mozda neko imao slican problem pa reko da pitam pre nego se sam upustim u problematiku
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Sre Sep 12, 2012 7:37 pm

ljudi, jel pasuje zadnji znak sa 147 (prve serije koje imaju bravu na gepeku) na 155? probao da nađem sliku na netu ali nisam imao sreće. znam da odgovara sa 164 i 156.
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sre Sep 12, 2012 8:04 pm

@radojica: pasuje.
@OMP: nema tu neke sreće, crkao motorčić 99%.
Korisnikov avatar
bokac

Sre Sep 12, 2012 8:12 pm

Santino napisao:Da, hoce i releji da prave probleme.

Jesi zamenio relee ili samo ocistio kontakte?

Moj je savet da ih zamenis novim jer se moze ponoviti nakon par meseci...
Nisu perfektno zatvoreni i hoce da udje vlaga u njih.
Ja sam cistio kontakte, ali nije proradilo. Majstor je jos nesto cackao dok sam ja otisao po benzin, tako da je posle radio bez problema. Zamenio bih ja te releje da budem siguran da me ne izdaju negde. Neznam gde mogu da se nadju.
Slika
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Sre Sep 12, 2012 8:35 pm

hvala gile! :good:
Korisnikov avatar
OMP

Sre Sep 12, 2012 9:41 pm

gile napisao: @OMP: nema tu neke sreće, crkao motorčić 99%.
imam motorcic od 145ice nadam se da je isti ali se isto tako nadam da je i mozda ovaj dobar al da nesto drugo piiiip :D
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Čet Sep 13, 2012 12:02 am

OMP - imao sam isti problem, crkao el.motor. Koja igranka da se zameni, srafova i matica kao da sam skidao glavu motora
Korisnikov avatar
OMP

Čet Sep 13, 2012 8:41 am

pa videcu ovih dana da skinem i pogledam, imam motor od 145ice pa cu njega da stavim ako je ovaj riknuo, treba da su isti :rolleyes:
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Čet Sep 13, 2012 1:33 pm

Trebalo bi da su isti, mehanizam ti je verovatno u redu, ali motorici su odradili svoje sa godinama...
Korisnikov avatar
Donovan
Garaža: Alfa Romeo 155
Pridružio se: Sre Apr 14, 2010 5:57 pm

Čet Sep 13, 2012 4:39 pm

OMP napisao:poceo juce da me zeza desni podizac stakla, ide jako tesko i podizanje i spustanje ili nece uopste, do juce-prekjuce je sve normalno radilo, imam utisak kao da mu fali struje,u voznji i hoce da se pomera ali sporo a u mestu ili kad je ugasen auto nece uopste, mislim da nigde ne kaci tj riba ali mozda neko imao slican problem pa reko da pitam pre nego se sam upustim u problematiku

Kod mene sa leve strane u pitanju je bio motorić prekidao a sa desne nisu valjali kontakti na podizaču .Zamenio sad je sve ok, samo mi lupa mi staklo od vozača po džombama ,nemoš' sve napraviti pa da :banghead:
Korisnikov avatar
bokac

Čet Sep 13, 2012 4:51 pm

@OMP
Probaj prvo da ocistis kontakte na samom prekidacu. Ja sam to radio i bilo je bolje neko vreme, ali izgleda da su i meni motorcici oslabili. Pokusaj i da rasturis motorcice i da ih ocistis.
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Čet Sep 13, 2012 6:42 pm

naravno prvo cu da pogledam kontakte i sl. pa onda tek zamena motorceta ako je ovo sve ok nego nikako da ugrabim malo vremena, trebalo bi za vikend a sto mrzim da skidam tapacir pa to je cudo :glare:
Korisnikov avatar
djolers4
Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 6:18 pm

Sub Sep 15, 2012 4:34 pm

Evo mene opet sa problem benzinske instalacije.Pre 2 meseca sam zamenio pumpu za benzin i ocistio rezervoar i dizne,sipao 15 litara benzina i kad sam hteo da upalim auto,pumpa mrtva,ne baca ni malo goriva na dolazno crevo kod rail-a,ne cuje se da radi uopste.Zamenio sam odmah releje i osigurace ispod haube da izbacim to kao razlog.Sta moze jos da sprecava pumpu da radi,da joj prekida kontakt?Icicu svakako u Ricambi da reklamiram pumpu i da pregledaju sve(presao sam nepunih 1500km od zamene a platio pumpu kao da je od suvog zlata-17800 dinara)ponovo da vidim u cemu je problem.

P.S Mozda glupo pitanje,da li moze da zeza senzor radilice pumpu za benzin?
Korisnikov avatar
OMP

Sub Sep 15, 2012 8:03 pm

17800 za pumpu :bluechin: jel to bilo jedino resenje???? :scratch:

jesi siguran da pumpa ne radi, to sto se ne cuje kad das kontakt ne znaci da ne radi, nekad se cuje da zuji nekad ne, zavisi valjda od kolicine goriva ili ne znam cega vec.
skini poradi poklopac u gepeku i skini crevo sa pumpe koje ide ka filteru, daj kontakt ili zaverglaj, ako baci gorivo znaci da pumpa radi ali je problem negde u dovodu goriva, mozda nesto zacepljeno, ako ne baci riknulo je nesto ili pumpa ili struja, takodje porveri struju dal dolazi do dzeka pumpe bez obzira sto si menjao releje i osigurace.
jesi menjao filter goriva kad si sve to sredjivao?
Korisnikov avatar
djolers4
Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 6:18 pm

Sub Sep 15, 2012 8:19 pm

Jedino :scratch: izgleda da je 155-ica specificna povodom pumpe,samo original odgovara,nema budzenja kojekakvih drugih jeftinijih.Filter,gle cuda,nisam ni imao,neki prethodni vlasnik je izbacio,stavio sam od 147 na selne.Probacu da li baca odmah na pumpi(kad sam stavljao filter 3 puta sam gledao smer kako ide gorivo-nisam valjda toliki genije da sam okrenuo filter u suprotnom smeru :fight_twak: )Bunilo me samo jedno crno kao plasticno crevo gde ide,ubo sam ga u multiventil na rezervoaru,nije bilo logicno nigde drugde da ide.
Korisnikov avatar
OMP

Sub Sep 15, 2012 9:26 pm

mozes i na 155icu drugu pumpu, bitno je samo da daje isti pritisak, npr. na mojoj 145ici (ista pumpa i sistem kao na 155) je stavljena neka druga koja je malo manja pa je napravljen jedan reducir u kucistu tj nosacu pumpe da bi se lepo uglavila da ne mrda i to je to a i znam nekoliko ljudi koji su stavljali druge pumpe i placali ih 30-50e i bez problema rade ;) tako da si sigurno mogao da prodjes jeftinije ali nebitno sad.

filter nema veze sto je od 147 bitno je da je isti sistem povezivanja a to sto ga ranije nisi imao moze biti problem, npr. iz rezervoara ti povukao neki sljam i negde zacepilo u sisemu dovoda do glavnog reila :roll:
ako je sve ovo do sada pomenuto ok (struja, sama pumpa) onda probaj da skines crevo sa filtera i produvas oba kraja, onaj od filtera do rezervoara i do glavnog reila(naravno otkacis i crveo sa reila pre duvanja) pa ako je zacepljeno trebalo bi kompresorom da probije i istera to sto zeza

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”