Održavanje i modifikacija farova?

Ulepsavanje i odrzavanje prepoznatljivog imidza; Alfa Romeo
Korisnikov avatar
Villy
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2004.
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 5:31 pm

Održavanje i modifikacija farova?

Ned Sep 09, 2012 11:01 am

Prvo me zanima da li je neko polirao sam farove?

Naleteo sam na netu na ovo

... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanima me koliko je bezbedno i da li mogu da se spale farove, ili je jednostavno kao što ovaj lik u klipu priča?

Drugo me zanima da li neko u Srbiji radi Angel eyes za 147? Dao bih farove i sačekao da mi se urade npr... Nalteo sam na par likova na pol.aut. iz Smedereva koji rade xenone i angelke, ali nz ništa o tome, pa računam bolje da se raspitam.

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... op_ponuda/" onclick="window.open(this.href);return false;

Osim toga, našao sam i ovo na netu

... sion-Guide" onclick="window.open(this.href);return false;

Je li neko pokušavao ovo? Ako jeste, je l' može neka sličica? :)

U svakom slučaju hteo bih da imam ovakav look, kao u attachu, samo sa xenonima naravno za duga svetla, pa me zanima ko to može kvalitetno da odradi?

Slika

Poz i hvala! :gitara
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Re: Održavanje i modifikacija farova?

Ned Sep 09, 2012 7:11 pm

Ja sam polirao sam i super su ispali, nemam sad trenutno sliku ali ako hoces slikacu sutra.
Od materijala ti je potrebno:
2 lista vodene smirgle 1000
2 lista vodena smirgle 2000
polira pasta ja sam koristio kornjacu, samo je bitno da bude malo grublja
prkalica za vodu
krpe za poliranje

1.Prvo kreces za granulaciom 1000, vazno je da smirglas levo-desno pa sledeci put gore-dole, nemoj kruzno. Non stop prskaj farove jer osmirglana prasina hoce da pravi riseve

2. Ponoviti korak 1. samo sa granulaciom 2000 i tako smirglas sve dok ti far ne postane mat, maltene beo, da se jedva providi.

3. Nanosis pastu, i ako nemas polir masinu onda trljas, trljas dok ne postane potpuno prozirno.

Radio sam i GTA look farove, pa ako si u fazonu "uradi sam" objasnicu i to
Korisnikov avatar
iznogudovic
Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 12:11 pm

Ned Sep 09, 2012 10:39 pm

Ajd‚ leba ti napiši uputstvo za GTA LOOK farove, samo gledaj da maksimalno izdetaljišeš sve moguće i nemoguće cake :wave:
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pon Sep 10, 2012 12:13 am

Villy: Ja sam na 155-ici to odradio ovako:
Slika
kad gledaš u to sija ovako:
Slika
ustvari to su ledovke od 15000mcd x 60komada i poređane u krug i ja ih koristim umesto kratkog svetla tj. kao dnevno svetlo.
Ili na faru od Punta anđeoske oči koje izgledaju ovako:
Slika
Korisnikov avatar
medrano
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Pridružio se: Čet Sep 08, 2011 12:00 am

Pon Sep 10, 2012 3:55 pm

Vec postoji tema o GTA look farovima, tako da ne moras da se maltretiras ponovo da pises.:)
Korisnikov avatar
Villy

Pon Sep 10, 2012 5:13 pm

Iznogudoviciću može slika :)

Ovaj tutorial što sam ja okačio za pliranje i za GTA look je dobar, ali mi je malo frx da sam pokušam.

Po preporuci kolege forumaša kontaktirao sam steva_anya koji radi profi reparaciju i modifikaciju farova. Elem, za Angel eyes kao na mojoj slici, projektore, Xenone 5000k i reparaciju farova traži čovek oko 330e. Da je mnogo mnogo je, ali i ja hoću mnogo. Verovatno ću da prvo skupim pare za oko NG- U svakom slučaju čini mi se da čovek zna šta radi.
Korisnikov avatar
Sone Bg

Pon Sep 10, 2012 9:10 pm

Okacicu i za GTA look, smo da nadjem tekst, posto imam negde sacuvano, slao sam liku na alfisti.hr, pa da ne kucam ponovo bas je detaljno uputstvo. Pazi ako ti decko vec ugradjuje projektore svakako mora da otvara far, samo treba dodatno da ofarba parce plastike i eto GTA look-a
Korisnikov avatar
Villy

Uto Sep 11, 2012 8:21 am

Evo ga link u mom postu

... sion-Guide

Ne deluje teško osim što mora da se pazi prilikom otvaranja da se ne dodirne onaj matalizirani deo fara....
Korisnikov avatar
NK011
Garaža: 156 1.9 jtd
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 9:12 am

Uto Sep 11, 2012 12:28 pm

Villy napisao:Iznogudoviciću može slika :)

Ovaj tutorial što sam ja okačio za pliranje i za GTA look je dobar, ali mi je malo frx da sam pokušam.

Po preporuci kolege forumaša kontaktirao sam steva_anya koji radi profi reparaciju i modifikaciju farova. Elem, za Angel eyes kao na mojoj slici, projektore, Xenone 5000k i reparaciju farova traži čovek oko 330e. Da je mnogo mnogo je, ali i ja hoću mnogo. Verovatno ću da prvo skupim pare za oko NG- U svakom slučaju čini mi se da čovek zna šta radi.

Prijatelju i ja zelim nesto slicno da uradim kod mene.
Posle debelog trazenja po netu koji xenoni, led i ostale zezancije da montiram naleteo sam na par sajtova firmi koje vec prodaju nov far sa ugradjenim zezancijama tipa Angel eyes,projektore... Cena tih farova je 250 jevreja. Opet ja sam trazio za 156 ali ima sigurno i za 147 negde.
Gledajuci da dobijas nov far koji jos i nije klasika vec malo i modifikovan i ustedis 70 e.
Mislim da vredi malo pronjuskati po netu..

Mozda vredi i da kontaktiras i ove likove ja sam dobio dobre preporuke za njih.

P.
Korisnikov avatar
Sone Bg

Sre Sep 12, 2012 9:41 am

Evo uputstva za GTA look farove

1. treba skinuti branik, prvo skidas one dve plasticne maskice izmedju farova i grila. Kada skines njih videces 4 srafa torxa, skidas njih ( mada bih ti preporucio ako nemas pomagaca da njih ostavis za kraj da ti ne bi pao branik) zatim imas po 3 sa obe strane koji sastavljaku branik i krilo i na kraju ima 3 ili 4 isto torxa sa donje strane branika.

2. kad si skinuo branik skidas farove, to ti je lako videces sve na licu mesta, tako da prelazimo na sledeci korak :craz

3. Kada si skinuo farove povadio sijalice i ostalo, treba odvojiti staklo, tj plastiku od ostalog dela fara. Najveci problem je onaj silikon-lepak. Mnogi si skidali tako sto su stavljali u rernu ali ne znam koliko dugo pa sam ja to uradio na drugi nacin: Uzmes najobicniju kartonsku kutiju u koji moze da stane far i probusis jednu rupu kroz koju gurnes fen za susenje kose. Ne znam koliko ti je jak fen ja sam drzao nekih 3-4 minuta, znaces po toj gumi, grejes pa vidis koliko je omeksala, treba da bude nesto odprilike kao zvakaca guma. Posle toga uzmes skalpel (iseces gumu oko celog fara) i srafciger ili nesto cime bih odvajao staklo fara od ostatka. Pazi na zabice jel lako pucaju.

4.Sledece na redu ti je skidanje nazovi maske koja se farba. Ona se drzi na nekoliko zabica, ne mogu sad tacno da se setim ali videces i samo polako. Kada si skinuo tu masku presmiglas je vodenom smirglom prvo granulacija 1000 pa 2000. Ne mora mnogo da se smirgla dovoljno dok ne skines onaj reflektujuci sloj i dok ne bude glatka pod prstom.

5. farbanje predhodnu skinute maske. Ja sam za farbanje poristio bumper sprej, tj sprej za branike jer je on namenjen za plastiku i nije potreban prajmer, nece se ljustiti. Dovoljan ti je jedan cak ce ti i ostati. Kod nas u Srbiji kosta oko 300 dinara, sto ti je oko 3 eura. Prefarbaj jednu ruku i posle 5-6 minuta drugu.

6. Dok se susi boja, iskoristi da operes providnu plastiku fara iznutra ako je prvljava. Moze alkoholom moze i sapunicom ali nemoj da ispiras obicnom vodom ( jer ostaju beli bragovi od kamenca) nego destilovanom. Nemoj brisati da ne ostanu tragovi neko samo ostavi da se osusi.

7. Sklapaj far, to ti necu objasnjavati sam si skunuo znaces da vratis
Korisnikov avatar
milan-marko
Garaža: 156 mjet 2005
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 1:45 pm

Sre Sep 12, 2012 11:17 am

izvini sto ti upadam kao padobranac u temu :D ,ali imam nekoliko pitanja..hocu to da uradim na mojoj 147 vec dugo,pa me interesuje da li je postupak rasturanja fara,tj zabice isti i taj sprej za branike da li moze da izdrzi toplotu fara duze vreme tipa puta na more 7,8 sati,to je sprej za branike..i najvaznije cime zalepiti far nazad i kako znati da ne pusta vlagu,nemoguce da si samo silikonom zalepio nazad :arflag e sad jbg momci u zemunu kao 'profi' rade to 10jura po faru ako im odneses farove
Korisnikov avatar
milan-marko
Garaža: 156 mjet 2005
Pridružio se: Pet Maj 21, 2010 1:45 pm

Sre Sep 12, 2012 11:19 am

zaboravi da kazem svaka cast na pisaniji,trebalo je strpljenja.. :grin:
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Sre Sep 12, 2012 3:04 pm

Imate profi manual ovde:

http://kgb.clubalfaromeo.com/gotcha/147 ... 0guide.pdf

A što se tiče lepljenja ja sam radio to sa živom gumom ! Ali moj je savet da to ne radite sem ako nemate čelične živce ili neki špric kojim možete gumu da ubrizgate u kanal fara.

Silikon je mnogo lakša stvar, a verovatno ima i boljih zaptivnih sretstava za tu namenu.

Što se tiče same boje za branike vreme će pokazati, ako imaš xenon sijalice to je manji problem jer se manje greju od halogenki.
Korisnikov avatar
Sone Bg

Sre Sep 12, 2012 5:00 pm

milan-marko napisao:izvini sto ti upadam kao padobranac u temu :D ,ali imam nekoliko pitanja..hocu to da uradim na mojoj 147 vec dugo,pa me interesuje da li je postupak rasturanja fara,tj zabice isti i taj sprej za branike da li moze da izdrzi toplotu fara duze vreme tipa puta na more 7,8 sati,to je sprej za branike..i najvaznije cime zalepiti far nazad i kako znati da ne pusta vlagu,nemoguce da si samo silikonom zalepio nazad :arflag e sad jbg momci u zemunu kao 'profi' rade to 10jura po faru ako im odneses farove
Ja vozim sa takvim farovima vec godinu dana i nista se nije desilo boji, isao sam i to sto pitas na duzi put i dalje je na mestu. Ma silikon zavrsava posao stavis malo vise napunis kanal i to mu dodje i kao dihtung, ostatak skines.

Povratak na “Alfa Stile”