Kaplje dizel u zoni rezervoara... 147

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Villy
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2004.
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 5:31 pm

Kaplje dizel u zoni rezervoara... 147

Pet Avg 31, 2012 1:47 pm

Juče sam se žešće smorio kad sam video da mi je mala barica ispod zadnjeg densog točka :( Kada sam se sagnuo i pogledao rezervoar, video sam da je mokar pu desnoj ivici skorz i da je u pitanju dizel.
Sipao sam pun (od vrha nalivnog grla) rezervoar i kazaljka mi stoji čak i malo u levo od prve crte. Čep na nalivnog grlu je loš, tj ne dihtuje, pa sam pomislio da je to u pitanju. Dok vozim, dizel se poemra u cevi nalovnog grla do rezervoara, pa izlazi kroz čep i kroz odvnonu cevku kvasi rezervoar. Očistio sam rezervoar, obrnuo 10ak km i ostavio ga da odstoji tako čist. Stavio sam belu krpu i ujutru sam video da opet ima bara dizela ispod auta...
Šta može da bude? Ima li neka cev koja je vezana ogrlicom npr, da stoji poviše rezervoara i da iz nje curi? Kolika je verovatnoća da mi je rezervoar probio_ Ovo mi se nije desilo za 2 meseca od kako imam alfu, a i prošli put sam je punio do vrha?

Svaki savet je dobro došao...
Korisnikov avatar
Villy
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD 2004.
Pridružio se: Pet Jul 13, 2012 5:31 pm

Re: Kaplje dizel u zoni rezervoara... 147

Čet Sep 06, 2012 6:31 pm

Šelna me je zezala, danas sam naručio čep, ašelnu sam sredio pre par dana :grin:

Povratak na “Area Servizio”