Ključno pitanjeOMP napisao:jel ti trosi ulje tj koliko na 1.000km?

A za njim sledi i: koje ulje je sada u motoru ?
Ključno pitanjeOMP napisao:jel ti trosi ulje tj koliko na 1.000km?
SCHUMACHER napisao:Donovan,i ja imam isti problem.
Kako god da ih nastelujem,oni se rasteluju i udaraju ili u haubu ili u okvir vozacevih vrata.
Skidao sam zastitnu plastiku sa mehanizma i vidio da su se na polugi koja spaja 2 brisaca previse rasirile rupe,pa su brisaci dobili veliki luft i ne mogu se nastelovati.
Jedini lijek je novi mehanizam (odusevljava ma sa Fiata Bravo-a,i taj najvjerovatnije montiram uskoro),ili improvizacija da se napravi nova poluga na koju ce se izbusiti 2 nove rupe za "bolceve" brisaca...
mislim da je covek u pravu...mali radojica napisao:ovde je problem što motor baca ulje na iberlauf, verujem da marka ulja nije presudna toliko.
bokac napisao:Opet problem![]()
Vozio sam auto i u voznji mi se ugasio. Mislio sam da sam ostao bez benzina iako sam ga imao. Danas kad sam dolio benzin akumulator potpuno prazan a on nece da upali. Kao da je nesto iscrpelo akumulator. Ja ga nisam dugo verglao. Rekao bih na nema struje, ali nisam bas siguran u to. Na trenutak se javi kao da hoce da upali pa nista. Pumpa mu radi i ima benzina na reilu.
Hvala kraljudekideki napisao:vikeru, druze moj. imas maaalo zapetljaniji motor od mene...ali, prenecu ti svoj pazar - mozda ti pomogne.
ovako: zvao sam sve redom. najbolje cene i odlican kvalitet delova sam vecinom nasao u Kit Commerce-u, i samo par delova povoljnijih i klvaitetnijih u AP Sportu. Euro07 sam izbacio odmah. Euro07 jesu snabdeveni ali su poludeli s cenama, nisam mogao da verujem da ce biti najskuplji.
dakle, na kraju su kupljeni:
Dayco kaisevi, Valeo pumpa, spaneri roleri Dayco i nemacki Ruville, ulje je 6l Racing-a 10W-60, filteri vazduha i ulja Clean. sa svim ovim, pogotovo u Kit-u, vec imam dobro iskustvo i ne menjam dobavljaca.
Dihtung dekle i semering izduvne bregaste su pak bolji a jeftiniji u AP Sportu, to sam uzeo tamo. malo prljaju motor, nista strasno, ali kad budem vec na kanalu da zamenim i to.
TheWickerMan napisao:jedan curka i baca ulje na korpu kvačila,zato mi i trese kad krećem...
Santino napisao: Ne, jedan na alternatoru a drugi na servo pumpi.
Kupi taj mali roler sto stoji izmedju radilice i kompresora klime, on je oko 800 din. Spaner ne postoji.
Sve u svemu taj servis ne kosta vise od 20e sa svim delovima.