Brisaci
- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Pitam ovo zato sto sam je kupio sa dva Boshova od po 430mm, a prodavci me ubedjuju da treba da budu razlicite duzine. Kupio sam dva nova Boshova istih dimenzija i nisam zadovoljan - uopste ne prianjaju uz staklo, i ne brisu citavu sofersajbnu. S druge strane, prodavci koji nemaju Boshove ili Shampionove metlice, nude mi Alpinine i govore da su sve marke istog kvaliteta, samo se pisu razlicita imena da bi se nabijala cena.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Razlicite duzine su.
Pozadi na pakovanju Bosch brisaca imas spisak automobila za koje doticna duzina odgovara. Pise: Alfa Romeo, model, pa godina proizvodnje od-do, pa slicica volana ili sedista, sto znaci da je za vozacevu ili suvozacevu stranu. To je u slucaju da kupujes posebno.
Imas u Kit komercu Valeo brisace koji su navodno napravljeni bas po soferki Alfe 156, odnosno zakrivljeni su tako da idealno nalezu na povrsinu. Medjutim, ja to nisam probao, tako da samo prenosim ono sto su mi rekli u radnji.
Pozadi na pakovanju Bosch brisaca imas spisak automobila za koje doticna duzina odgovara. Pise: Alfa Romeo, model, pa godina proizvodnje od-do, pa slicica volana ili sedista, sto znaci da je za vozacevu ili suvozacevu stranu. To je u slucaju da kupujes posebno.
Imas u Kit komercu Valeo brisace koji su navodno napravljeni bas po soferki Alfe 156, odnosno zakrivljeni su tako da idealno nalezu na povrsinu. Medjutim, ja to nisam probao, tako da samo prenosim ono sto su mi rekli u radnji.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ja sam kod mene na 156 stavio pre neki dan bosch-ove i brišu odlično, ali su iste dužine
potpis
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Ja sam isto menjao brisace, ustvari samo one gumice.Zategao sam drzace obicnim viljuskastim kljucem i nije mi lepo brisalo.Kada sam posle toga menjao onaj motorcic za brisace stegnem ja drzace gedorom kad ono lepota
Mozda se i tebi bas to desilo.Nikad se nezna, a i ne moze da skodi
Mozda se i tebi bas to desilo.Nikad se nezna, a i ne moze da skodi

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Stavio sam "Valeo" (one zakrivljene i različite dužine) - dobri su...
Alfa je stil... ostalo je status...
- mladen76
- Garaža: 156 1,9 jtd
punto 1,2sx - Lokacija: Sarajevo, BiH
Original Wiper blade set for Alfa 156 with normal wiper arm!
from Date 07.2003
Mass:
Length Driver's side 550mm
Length Front seat passenger side 530mm
javascript:popupWindow('http://ricambi.alfisti.net/popup_image. ... 65&imgID=0')
Pozz kolega i javi se kad dodjes u Istocno Sarajevo.
from Date 07.2003
Mass:
Length Driver's side 550mm
Length Front seat passenger side 530mm
javascript:popupWindow('http://ricambi.alfisti.net/popup_image. ... 65&imgID=0')
Pozz kolega i javi se kad dodjes u Istocno Sarajevo.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Ragazzi,imam problem sa mojim brisacima na 155-ici,koji su pod 1.Nenormalno brzi i pod 2.Kako god da ih nastelujem nije im uvijek iste duzine hod,tako da mi nekad vozacev prelazi preko okvira vrata,a u isto vrijeme udara u plastiku na dnu soferke,isti slucaj je i sa suvozacevim-imate li neku ideju sta da radim po tom pitanju?
Mozda drugi motor brisaca?

Mozda drugi motor brisaca?
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Pritegni malo matice na nosačima metkice ,
mene muči samo vozačev , stradao mi konus pa ne drži lepo
mene muči samo vozačev , stradao mi konus pa ne drži lepo

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
A majku mu...Izgleda da nam nov motor ne gine...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Nisi me razumeo , mehanizam je u pitanju
proveri prvo ove matice kako su stegnute

one pritežu telo na ove konuse
možda tu preskače
A ako je isti mehanizam proveri da nije popušten ovaj šraf

proveri prvo ove matice kako su stegnute

one pritežu telo na ove konuse
možda tu preskače
A ako je isti mehanizam proveri da nije popušten ovaj šraf

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ja prije neki dan uz pomoc mog druga Shimija
,kupio samo one metalne drzace metlica,prefarbao ih sprejom i narucio Bosch-ove metlice iz It.Al,nece stici do 3 novembra,jer feribot ne plovi zbog nekih prepravki.Ne bih ga ja cekao nego svaki put imam popust kod tog lika.
.Na 145 su metlice iste duzine obije su 50 cm.Ja sam narucio one aero,pa sad ne znam na koju duzinu da idem zbog suvozacke metlice,jer one nisu onako lijepo zakrivljene kao ove izjedna sto su.. 
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Da li postoji neko stelovanje brisaca na 147? Vozacev mi baca mnogo u levo i udara u gumu od soferke. Ja bih mu malo skratio putanju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- alexa
Pa da,podignes onu plastiku,odvrnes maticu,svuces,navuces kako ti odgovara...Stoji na nutu..
A mozda ti je dugacka metlica samo..? 400mm i 550mm cini mi se da su metlice napred.
A mozda ti je dugacka metlica samo..? 400mm i 550mm cini mi se da su metlice napred.
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Menjao bih brisače i dao bih možda lovu za neke Valeo poput ovih
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=41894
ali da li se isplati?
Jesu li stvarno toliko bolji od ostalih koliko im je dobra cena?
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index ... t_id=41894
ali da li se isplati?
Jesu li stvarno toliko bolji od ostalih koliko im je dobra cena?
- nidza
- Garaža: ex 159
Kad su novi svi su dobri. Ja sam ih stavio na 159 pre 6m, jer druge nisam našao i zasad se odlično drže. U posudi za tečnost je Tutela, razblažena, sve zajedno uzeo u Kitu.
Na Stila sam stavljao neke aero, zelena kutija, bilo po hipermarketima, ali morao sam da ih menjam svake godine. Ovi ako potraju dve, već su se isplatili.
Na Stila sam stavljao neke aero, zelena kutija, bilo po hipermarketima, ali morao sam da ih menjam svake godine. Ovi ako potraju dve, već su se isplatili.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Stavi bosch najobicnije i neces se pokajti, koristim ih vec godinama u nazad, najabolji odnios cena kvalitet 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- CoyoteKG
Sad pogledah. Meni su i bili neki Valeo još otkad sam uvezao iz CH, ali ne znam koliko dugo već nisu menjani. Zimus su bili odlični.
Sad su već krš... Možda zato što sam bez razloga mudrovao i premazao ih glicerinom.
Vidim da ima neka žuta oznakica na njima koja valjda znači da je vreme da se menjaju.

Što se tiče brzine, sumnjam da postoje uopšte brisači koji će na 150 km/h da brišu kako treba. Više zbog aerodinamike, jer je tad jako veliki pritisak na šoferki... Ne verujemd a to ima veze sa samim metlicama.
Gde da vidim koje su dimenzije za 147?
Sad su već krš... Možda zato što sam bez razloga mudrovao i premazao ih glicerinom.
Vidim da ima neka žuta oznakica na njima koja valjda znači da je vreme da se menjaju.

Što se tiče brzine, sumnjam da postoje uopšte brisači koji će na 150 km/h da brišu kako treba. Više zbog aerodinamike, jer je tad jako veliki pritisak na šoferki... Ne verujemd a to ima veze sa samim metlicama.
Gde da vidim koje su dimenzije za 147?
- nidza
- Garaža: ex 159
Nikakvih problema nema sa brisanjem na 150+. Čak mi se čini da bolje brišu šoferku (fleke od insekata), nego kada se vozi sporije.
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Pa u tome i jeste poenta kod AERO brisača. Oni su napravljeni tako da koriste snagu potiska kako bi jače prijanjali na šoferku.

Nekada su bili oni plastični spojleri koji su se dodavali na klasične metlice kako bi postigli taj efekat.

Nekada su bili oni plastični spojleri koji su se dodavali na klasične metlice kako bi postigli taj efekat.
- CoyoteKG
Ma super je sve to, ali meni kad brisači odu skroz suprotno od početne pozicije, zbog aerodinamike poskoče kad se vraćaju nazad. Ne idu baš tako lako
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
brisanje zavisi i od opruge na "rukama" brisaca, ako je malo oslabila onda oce da preskace jer nije dovoljna pritisak na sajbnu...
- CoyoteKG
krenulo lose vreme pa konacno moram da kupim brisace.
Valeo compact revolution... Sad mi preporucuju taj model. Kazu da se jako dobro pokazao.
Jel ih probao neko.
Kako procitah dimenzije za 147 su 55cm i 41cm. Metlice za njih su 1080+830 u Kit komercu.
Valeo compact revolution... Sad mi preporucuju taj model. Kazu da se jako dobro pokazao.
Jel ih probao neko.
Kako procitah dimenzije za 147 su 55cm i 41cm. Metlice za njih su 1080+830 u Kit komercu.