Ljudi dajte neku ideju.
U pitanju je 2.0 TS motor.
Vuce uzasno slabo.
Nema nikakvih trzaja,nista ne lupa...jednostavno kad dam gas toliko sporo ubrzava da je za plakanje.
Svecice su nove NGK, filter vazduha nov a probano i bez njega cisto da se izbaci i ta opcija.
Na dijagnostici pokazuje pregrevanje jedne sonde ali su parametri ocitavanja izduvnih gasova dobri.
Nije diran zupcasti pa da je eventualno lose uzupcen.
Jedino sumnjivo je sto na leru pokazuje ugao predpaljenja 0.8 stepeni.
Mase na menjacu i one dve ispod farova su ociscene.
Imam sugestiju da bi mogli biti katalizatori.
Jel neko nekad na tom motoru skidao katalizatore, kakve su posledice?
Ako iko ima ikakvu ideju nek kaze....necu mu nista
AR 166 TS
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Ponekad se i meni to cini ovih dana kada je jako toplo, zbog toplog vazduha moze da pravi losiju smesu, pa slabije ide, jos ako si natrcao na neko losije gorivo i pritom upalio klimi i jos malo opteretio kola eto ti odgovaora, nadam se da je to, ako nisi otkrio uzrok uskoro ce ti biti jasnije 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Masinac
- Drug Član

- Garaža: AR 166 dizlo
Hajde da se javim....mozda nekom drugom bude od koristi.
Masina ima 200 000 km iza sebe od cega 150 000 po Svabiji.
Sredjen problem.
Znaci bilo je frustrirajuce....sve kontrolisano, od mehanike preko elektronike i sve dobro ali auto ne poteze i nije mogao preko 130 sem na nizbrdici.
Treci katalizator je dobio rupu i oterao komade u zadnji auspuh koji je zboh toga bio zagusen.
Isao sam i na pocetku problema kod majstora za auspuhe ali su svi vikali da na toj kilometrazi nema sanse da se to desi i da po zvuku auto radi odlicno i svi me gledali kao sta sam dolazio da im uzimam vreme bezveze
Zamenjen treci katalizator i sve posle njega....
Sad se ponovo uziva u voznji
Masina ima 200 000 km iza sebe od cega 150 000 po Svabiji.
Sredjen problem.
Znaci bilo je frustrirajuce....sve kontrolisano, od mehanike preko elektronike i sve dobro ali auto ne poteze i nije mogao preko 130 sem na nizbrdici.
Treci katalizator je dobio rupu i oterao komade u zadnji auspuh koji je zboh toga bio zagusen.
Isao sam i na pocetku problema kod majstora za auspuhe ali su svi vikali da na toj kilometrazi nema sanse da se to desi i da po zvuku auto radi odlicno i svi me gledali kao sta sam dolazio da im uzimam vreme bezveze
Zamenjen treci katalizator i sve posle njega....
Sad se ponovo uziva u voznji
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Nisam imao sta pametno da ti kaze, super sto si sredio masinu
Navrati kad si u prolazu, provozaj moju masinu da vidis kako ide pravi TS
Navrati kad si u prolazu, provozaj moju masinu da vidis kako ide pravi TS