Termostat i pokazivac temperature ... biti pametan
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Re: Termostat i pokazivac temperature ... biti pametan
Pozz. Čitao sam celu temu pa rekoh da se uključim. Svi spominjete termostat i cajgere. Niko nije spomenuo termo davač koji se kod ar147 nalazi na samom kućištu termostata. Na njemu imaju dupli izvodi. Mislim da su jedni za ecu a drugi za kazaljku u kabini. Tu može biti problem. Srećno

- vladans
- Garaža: novi sad
Na žalost, sad sam uradio test kao što su rekli na onom forumu što je Crni stavio, i posle par minuta rada kad sam pipnuo crevo što vodi u hladnjak iz glave počelo je da se zagreva a ubrzo i gornji deo hladnjaka... a za ukupno 15 min rada u leru kazaljka jedva da se odmakla od 40 stepeni
Dakle, pišite, šta mi je činiti, gde u NS da vidim termostat (marka) i kog bi mi majstora (radionicu) preporučili.
PS: alfa 145 td
Poz svima.
Dakle, pišite, šta mi je činiti, gde u NS da vidim termostat (marka) i kog bi mi majstora (radionicu) preporučili.
PS: alfa 145 td
Poz svima.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ja sam uzeo Behr termostat u jednoj od onih poznatih radnji na Temerinskoj da ne reklamiram... a majstora preporuka je Zile 063568398
- Dewillex
Imam svoje majstore u NS. Javi mi se na MSN email iz profila pa ces dobiti info.
To za pipanje creva sam pisao na ovom forumu detaljno pre jedno 2,5 godine. Verovatno jos postoji ta tema.
viewtopic.php?f=13&t=49087&p=1312755&hilit=termostat#p1312755
To za pipanje creva sam pisao na ovom forumu detaljno pre jedno 2,5 godine. Verovatno jos postoji ta tema.
viewtopic.php?f=13&t=49087&p=1312755&hilit=termostat#p1312755

- vladans
@Dewillex
pa nemogu da koristim pp, nema mogućnost, ne znam do čega je. Pošalji ti meni na triggerns@yahoo.com.
@DjomlaN
aj mi pošalji na isti mail ime te (tih) radnji da vidim šta i pošto imaju
Hvala unapred
pa nemogu da koristim pp, nema mogućnost, ne znam do čega je. Pošalji ti meni na triggerns@yahoo.com.
@DjomlaN
aj mi pošalji na isti mail ime te (tih) radnji da vidim šta i pošto imaju
Hvala unapred
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Pokušao sam da te kontaktiram putem maila, ali mi poruka ne napušta outbox već dva dana. Moguće da ti je zagušen inbox i da treba obrisati nešto staro da bi mogla stizati nova pošta jer ne verujem da je problem do samog foruma.
Imam jedno pitanjce za tebe pa se nadam da će stići uskoro...
Pozdrav kolegaDewillex napisao:Imam svoje majstore u NS. Javi mi se na MSN email iz profila pa ces dobiti info.
Pokušao sam da te kontaktiram putem maila, ali mi poruka ne napušta outbox već dva dana. Moguće da ti je zagušen inbox i da treba obrisati nešto staro da bi mogla stizati nova pošta jer ne verujem da je problem do samog foruma.
Imam jedno pitanjce za tebe pa se nadam da će stići uskoro...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Dewillex
@vladans poslao sam ti email
@alfanatic mozes da me kontaktiras na dewillex@hotmail.com ili na skype predrag.oros
@alfanatic mozes da me kontaktiras na dewillex@hotmail.com ili na skype predrag.oros

- Purke
- Garaža: AR 147 1.9 JTD R.I.P.
AR 156 1.8 16V - Lokacija: Beograd
I meni je temperatura na hladnom max. oko 80, kad ukljucim grejanje malo i padne...dakle ne vozimo svi neispravna kola nego je to prosto tako :-D
- KOXTER
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: BG
Meni ne radi merac temp uopste. Da li obavezno MORA da se menja ceo termostat ili moze nesto drugo da bude? Grejanje imam ali ne duva bas vrelo. Auto je AR 156 2.4 JTD '99 god.
MASA, samo MASA. MASA JE MAMA!
- vladans
Auh ljudi, šta mi je raditi. Zvao sam "ove" dve radnje u Temerinskoj za Fiat grupaciju da pitam za termostat... Kažu kompjuter im izbacuje 5 vrsti i mogu da utvrde koji je jedino ako izvadim ovaj moj i donesem ga da ga uporede (štap i kanap). Da to ne bude najgore postarala se cena. Kaže bilo koji da je od ovih nije ispod 5000 din. Kao skuplji je za TD nego za JTD. Sad ću ko na kecu da turim karton ispred hladnjaka jer je ovo deranje žešće plus koliko majstora treba platiti... Da li je to istina i gde još da vidim?
- Djo83
pa da, ja sam platio Behr oko 50E... zovni Riccambi u BG vidi sta oni imaju od termostata... a sto se tice modela termostata i to je tacno da ima minimalnih razlika, gledao sam u radnji, dva izlaza/tri izlaza, termodavac ovakav/onakav... najbolje dodjes sa autom u radnju i uporedis bez skidanja termostata...
- KOXTER
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: BG
Ja kupio juce, nashao za 4000 dindzi za JTD-a. . .
MASA, samo MASA. MASA JE MAMA!
- vladans
Aj da javim kako se završilo s mojijm problemom. Naime, posle zvanja i traženja termostata odem do majstora da vidim ima li on neku varijantu gde nabaviti... Išao sam do njega jedno 2 km i on kaže, daj da vidimo koji je to termostat... pri tom zavuče ruku da opipa creva i kaže, "pa termostat ti radi, evo pipni ovo donje crevo je hladno a gornje toplo"?!? kao to znači da voda ne prolazi kroz hladnjak. E sad ni sam ne znam do čega je, da li je pokazivač loš ili stvarno sporo diže temp. Inače, topao vazduh u kabini počinje da duva već posle 500m vožnje pri spoljnoj temp od oko 0C.
`bem li ga, za sad onda ništa ne diram jedino nekom prilikom da probam da prikačim na neku dijagnostiku ako je moguće pa uporediti davanja...
Hvala svima puno
`bem li ga, za sad onda ništa ne diram jedino nekom prilikom da probam da prikačim na neku dijagnostiku ako je moguće pa uporediti davanja...
Hvala svima puno
- Djo83
nemoj mjenjati termostat dok ne spojis na dijagnostiku pa vidis stvarno temp...
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Setim se neke ideje, posto kod 156 ima CRNI i BELI pokazivaci temp/gorivo/brzina/obrt
A kod mene je beli pa laze, kod kolege Sauriann je crni pa ne laze...
Ako mozete samo da kazete koji imate i dal vam laze ili ne
Mozda se tu krije caka
A kod mene je beli pa laze, kod kolege Sauriann je crni pa ne laze...
Ako mozete samo da kazete koji imate i dal vam laze ili ne
Mozda se tu krije caka
- Djo83
nije u tome caka... nema veze boja pozadine kod mene je beli i stoji na 90+ debljina kazaljke a kod matorog je bio crni i stajalo na 70... na dijagnostici oba na 86 
- Bug
damn it
myth busted 
moram smisljati sta je..nervira me
Jel ima neko pokazivac viska za testiranje?
moram smisljati sta je..nervira me
Jel ima neko pokazivac viska za testiranje?
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Lek je da kupiš Mi.To ili neki drugi noviji model
Šalu na stranu, već mi odavno ušlo u naviku sa 156-icom da stalno gledam i analiziram pokazivač temperature, a sada mi stoji zakucano na 90 i prosto mi neobično.
Nema druge, navikavaj se
Šalu na stranu, već mi odavno ušlo u naviku sa 156-icom da stalno gledam i analiziram pokazivač temperature, a sada mi stoji zakucano na 90 i prosto mi neobično.
Nema druge, navikavaj se
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Zar opet o tome?

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Sad cu i ja da postavim jedno glupo pitanje
,da li je i kako moguce provjeriti ispravnost releja prve brzine ventilatora bez da cekam da se motor zgrije na temperaturu koja ce aktivirati prvu brzinu?Nisam ga jos cuo da se ukljuci a skala na satu je ponekad i presla 90 stepeni(mozda 2 mm) ili to jos nije bila postignuta ta temperatura?
- Bug
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Da ne otvaram novu temu, vidim ima slicnih problema, ali ne kao moj. Temperatura mi je pokazivala oko 75 stepeni, provereno na dijagnostici. Kupio sam novi termostat i zamenio i temperatura idalje ne mrda od 75 stepeni i po satu i po dijagnostici. Kada iskljucim grejanje isto je. Sta moze da bude problem, ne moguce da novi termostat nije ispravan??

-
KaligulaKa
- Drug Član

Da malo dignemo temu iz mrtvih
Zaključeno je da Alfini cajgeri lažu,da mere trenutnu temperaturu i da je bolje proveriti sve pre nego sto se upustimo u kupovinu novog termostata,elem kod mene je situacija sledeća:Na ovim nižim temperatura kazaljka dodje do 70 stepeni za nekih recimo 3 km sa upaljenim grejanjem,ostavim da radi u leru par minuta i kazaljka se popne na blizu 90 stepeni!Nastavim da vozim linearnom brzinom na otvorenom putu kazaljka pada na 70 i ne pomera se.......udjem u gradsku gužvu skače na 90......opet izadjem na otvoren put padne na 70!
Kupiti termostat ili ne?Pitanje je sad.......inače Alfa 156 2.5 V6 je u pitanju(v6 powaaaaaaaaa)
Zaključeno je da Alfini cajgeri lažu,da mere trenutnu temperaturu i da je bolje proveriti sve pre nego sto se upustimo u kupovinu novog termostata,elem kod mene je situacija sledeća:Na ovim nižim temperatura kazaljka dodje do 70 stepeni za nekih recimo 3 km sa upaljenim grejanjem,ostavim da radi u leru par minuta i kazaljka se popne na blizu 90 stepeni!Nastavim da vozim linearnom brzinom na otvorenom putu kazaljka pada na 70 i ne pomera se.......udjem u gradsku gužvu skače na 90......opet izadjem na otvoren put padne na 70!
Kupiti termostat ili ne?Pitanje je sad.......inače Alfa 156 2.5 V6 je u pitanju(v6 powaaaaaaaaa)
- OMP
- Garaža: GP TJet
nije ti jos vrisnuo skroz ali je na putu
cim obara temp. kad izadjes na otvoreno znaci da je poceo da zeza, kad je dobar nikad ne pada ispod 85-90* bilo da je lokal ili otvoreni put, kod mene na 155ici bilo tako prve zime, ja ga nisam zamenio i pregurao tako, posle leti naravno sve bilo ok ali na sledecoj zimi na otvorenom poceo da pada i ispod 70* (u gradu uspevao nekako da dogura 90 ali cim malo ubrzas pada) i da jedva duva mlako, par puta su kartoni u masci delimicno resavali stvar ali je ipak morao da se smeni termostat.
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Pa smanji brzinu barem ispod 200km/h
To je uvek bila vecita dilema i pitanje odakle krenuti u proveru. U principu nije crkao ali otvara ranije, medjutim kod tebe relativno brzo podize temp. i dostize max. sto je OK, a cinimi se da brza voznja i upaljeno grejanje uzimaju svoj danak. Ja tu nista nebih dirao...za sada.
Edit
Pretece me. Tesko se kuca jednom rukom
To je uvek bila vecita dilema i pitanje odakle krenuti u proveru. U principu nije crkao ali otvara ranije, medjutim kod tebe relativno brzo podize temp. i dostize max. sto je OK, a cinimi se da brza voznja i upaljeno grejanje uzimaju svoj danak. Ja tu nista nebih dirao...za sada.
Edit
Pretece me. Tesko se kuca jednom rukom