Imam sledeći problem: Svaki put kada upalim klimu, onaj prvi talas vazduha koji krene iz nje se dosta neprijatno oseća, neki zapekli, hemijski miris vuče. Nakon par minuta rada prestane da se oseća, ali zbog tog početka moram u početku da vozim s otvorenim prozorima i uključenom klimom. Na kolima je menjan filter za vazduh pre par nedelja i i dalje ista stvar.
Da li se nekome dešavala slična stvar, i ima li neko ideju šta da uradim da bi poboljšao situaciju, jer kako kreću paklene vrućine sve više moram da korsitim klimu?
Čudan miris pri paljenju klime 147
- DefDev
- Garaža: 147 2.0 TS Selespeed (Nightfury)
You have to remember, Alfa builds it's cars to be as good as a car can be... briefly.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Dezinfekcija klime?
Meni se na sluzbenom auto oseca cudan miris nakon sto iskljucim klimu...

Meni se na sluzbenom auto oseca cudan miris nakon sto iskljucim klimu...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
kupiš wurth sredstvo za dezinfekciju klime sprej boca + crevo, skineš polen filter i u otvore zavučeš to crevce i kako stiskaš diznu tako vučeš crevo, da bi se sredstvo jednako rasporedilo. posle toga uzmeš onaj sprej što se stavlja iza sedišta pa se pusti klima da radi 15min i njega našpricaš dok ventilacija radi i to je to.
ili odeš negde u servis da ti urade isto to.
ili odeš negde u servis da ti urade isto to.
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
- mali radojica
kad koristiš taj sprej sa crevom ventilacija je ugašena. kad koristiš ovaj drugi onda upališ.
- SoVa
- Garaža: Alfa Romeo GT (Ginna)
I ja sam imao isti problem, kupio sam u Super Veru Sonax za čišćenje klime 730din. Uključiš klimu da hladi na maximumu i namestiš cirkulaciju vazduha tj. da vrti vazduh u kabini, onda staviš bočicu sonaxa na pod ispred suvozačevog sedišta i pritisneš je kao dezedorans
zatovriš auto ostaviš ga da radi 15 min. Posle toga će ti mirisati kao na apoteku
ali ako i dalje budeš imao problem sa mirisima onda moraš nešto ozbiljnije da pokušaš

- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Ja sam menjao filter klime, tj. vazduha ili polena kako li se vec zove i radio dezinfekciju Wurth-ovim sredstvom. Mirisalo je lepo, ali opet je poceo da se oseca neprijatan miris, manje nego pre, ali se ipak oseca kad plaim klimu (samo klimu). Kad upalim ventilaciju onda je ok.
Sta tu smrdi:)?
Svaki savet je dobrodosao
Sta tu smrdi:)?
Svaki savet je dobrodosao

- mali radojica
ja imam obrnuti problem, kad radi klima sve ok, kad isključim oda počne da se oseća, i odmah mi zamagle prozori (kad pada kiša napolju). sumnjam da mi je polen filter mokar... 

- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Nakupe se bakterije, lisajevi i razni geremlini po ventilacionim kanalima. Jedino trajno resenje je pranje ventilacionih kanala. Nije jeftino, nije mali posao, ali resava problem i stvarno vredi.
- DefDev
- Garaža: 147 2.0 TS Selespeed (Nightfury)
Ja ću probati sa dezinfekcijom na način koji je opisao mali radojica, valjda ću stići sledeće nedelje to da odradim, pa javljam kako je prošlo i ako neki savet budem imao 

You have to remember, Alfa builds it's cars to be as good as a car can be... briefly.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Ljudi gde se kod 147 nalazi polen filter?
Ako moze slika ili detaljniji opis bio bih zahvalan!
Ako moze slika ili detaljniji opis bio bih zahvalan!

- Milan 166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
Koliko sam ja cuo filter je ispod instrument table, kod suvozacevih nogu. Javice se vec i neko sa 147 

- alexa
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Ja od 2 metra cu da izginem. Jako slabo duva pa sam hteo da vidim da li je filter napunjen djubretom. Sutra joj radim mali i veliki servis pa neka se oni lome, to im je posao!
Re: Čudan miris pri paljenju klime 147
Hvala prijatelju za link.alexa napisao:http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic. ... 9#p1395819" onclick="window.open(this.href);return false;

- alexa
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Proveri i ventilator kabine (turbinu) meni je procurela voda pa je malo zarđao, a našao sam i gomilu lišća i dlaka upetljanih ...
Lako se skida i prilazi pa bi mogao da im kažeš u servisu da ti pregledaju i to...
Lako se skida i prilazi pa bi mogao da im kažeš u servisu da ti pregledaju i to...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”