Radio sam u N.Sadu pre 7,8 dana i razmisljao da odem do Temerina po q8,medjutim u povratku nazovem Simplex i resim da ga pokupim u Bg-u na Novosadskom,preko puta Metroa,u razgovoru mi decko kaze da nisam prvi koji zove i uzima f1,da je dosta sipalo u alfe,da se ne "razbija",da ga ne trosi..stvarno je bio ljubazan,sto jes'-jes'..Problem je bio sto je pakovanje samo od 4L i predlagali su mi da uzmem 3 pakovanja,da imam za 2 servisa(sreca sto nisam)Uzmem 2x4L =5400din.cini mi se uz neki mali popust..
Prasina na pakovanju,sednem u auto i krenem,uz put vidim da je ulje iz 2010.god.,ni na oko mi se nije svidjao kvalitet ambalaze..ali jbg,reko'kazu ljudi dobro je..
U autu je bio "budjavi" GOLD,jer sam od drugara tako uzeo auto a tek je bio uradjen servis provereno,sa njim sam za 10.000 km dolio 3L ulja,sto mu dodje 300gr.na 1000km i neka granica "normale".Varijator mi se cuo jednom u 3,4 nedelje na prvom,hladnom paljenju i to dve,tri sekunde i stane..
Promenim ulje i filter,sipam 4,4 L q8 f1,srecan kao malo dete,misleci da je sad pesma..Auto mi sad purnja kao elektrana na prvom paljenju,znaci da se ugusis,varijator se cuje SVAKI put kada upalim,javi se posle sekunde i cekica par sekundi,nivo ulja svlaci kao blesav..I stvarno sam u situaciji da ne znam sta da radim,bacio sam pare dzabe,da li da ga odmah ispustam i menjam ili da vozim malo da ispratim jos..
Ulje je KRS nad KRSEVIMA i moj savet je zaobici ga u sirokom luku.Da je stvarno dobro do sada bi se razgranala mreza,izreklamiralo bi se,proculo..ovako nista.Opet kazem ovo je moj slucaj,ja sam uveren da je ulje bas lose..