Problem sa menjacem

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: Problem sa menjacem

Čet Avg 09, 2012 5:36 pm

Darkstar napisao:Dzabe, moram da uzimam drugi menjac, nema leba od ovog, kad krenu da vare puca sve vise i vise, idem sad posle posla kod Mirka i Vlade u Bolec da uzmem drugi menjac 150e sta da radim
Ako ti nije problem, možeš da dođeš u NS (servis "Cubi", majstori-varioci Bane, Braša, Deda i Šaca) gde su meni sredili zvono menjača tako da ne curi, a imao sam skoro sve iste simptome kao i ti (loše zavareno zvono gde curka ulje, zamena masne lamele, predihtovanje spojeva, pa opet curi, pa otkrivanje lošeg zavara-šava, pa dobro zavareno zvono, u dva meseca - pet puta u servisu)... Mislim da bi cena popravke (doneseš svoje zvono i za oko sat vremena bude gotovo) bila pet puta manja nego polovni menjač (za koji, inače, niko ne garantuje da nema pukotine/prsline), ako rupa nije velika i ako nije na nezgodnom mestu...
Poslednja izmena od dusanGT u Čet Avg 09, 2012 5:47 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
losdokosti
Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 5:03 pm

Čet Avg 09, 2012 5:46 pm

koji su to amateri zavarivali pre avarivanja treba pukotinu obraditi i sa obe strane tj pocetka ikraja pukotine treba zabusiti rupe burgijom da sexspreci dalje pucanje ili ako je naprslovu zvezdu na kraju svakog kraka se ponovi postupek busenja
jbg ja imam tig i ateste ali tenutno sam u italiji idi na net i probaj da nadjes firmu kojexsexbave zavarivanjem i proverom zavarenih spojeva ne bi trebalo da bude tesko ili pokusa kod ovih sto repariraju alu felne

:wave:
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:20 pm

Čet Avg 09, 2012 8:01 pm

Hvala drugari na svemu, ipak sam uzeo drugi menjac kod Vlade i Mirka u Bolecu, nisam mogao da rizikujem da krpim i da me ostavi negde na putu, a saveti strucnjaka da stavim onaj tecni metal pa da to drzi neka hvala.
Svaka cast za coveka iz Vinogradske 84 AC Petrovic koji mi dinara nije uzeo za pokusaj varenja, kako mi je cale preneo sve je lepo pripremio i kad je krenuo jednostavno odustao, jer kaze da je dosta porozno itd i da nema sanse da se uradi kako treba kako krene ono sve vise siri ili tako nekako, za razliku od pajsera iz Filipa Visnjica 4 kod kojeg su odneli likovi iz servisa, to je neki auspuh servis, koji je izmackao samo i uzeo 1000 din cak nije izbrusio niti pripremio (niti je hteo da brusi, kaze ja samo varim) + 500 din mi uzeo servis kao uslugu sto mi odneli menjac do njega i vratili, a nista uradnjeno nije :scratch: , posle je platio 1600 din taksi od Ugrinovacke do Vinogradske i nazad sa cekanjem taksiste.
Da neko ne moze da primeti da je zvono naprslo iz 5x mi nije jasno, ali opet zasto je druk 3x bio menjan (zadnji put samo semering na njemu) i kao da e on uzrok curenja, nesto tu meni nije bas najjasnije. Znaci ja sam zameno u martu set ceo sa drukom, jer je uzrok curenja bio druk lager (pogresna dijagnoza) a lamela je bila pri kraju pa sam rekao da se menja kad se vec rasturilo. I od tada meni curi konstantno znaci 4 meseca ja sam bio na minimumu sa menjacem , ko zna sta je mogao da uradi od zupcanika itd, da li se nesto pojelo zbog toga (nisam strucanjak), posto sam i ranie imao osecaj kako teze ubacuje u brzinu i izbacivao mi je redovno iz 3-ce npr. Zadnja 3 dana menjac kao da je bio suv isti simptomi tesko ubacivanje, znaci gram ulja unutra ili minimala (nije ni cudo kad sam ceo parking usvinjio)
Ne mogu dalje piskarati i ovo je previse, ako sad bude propisao kad se montira, i opet mi zezne nesto, kunem se, nekome ce glava leteti samo tako. Nemam vise zivaca da se zezam sa nasim "majstorima" cast izuzecima.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Čet Avg 09, 2012 10:21 pm

Nadam se da će problemi biti rešeni!
Ovakve stvari će se ređe dešavati kad počnemo da tužimo nesavesne majstore za neznanje, aljkavost, neprofesionalnost ili grubi nehat.
Znam za jedan sličan slučaj - Alfista iz NS tužio prodavca od kojeg je kupio 147cu sa faličnim motorom. Spor, na žalost, već dugo traje, iako je sve jasno... ali to je jedna druga tema.
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN

Pet Avg 10, 2012 4:23 pm

Za sad je sve ok, suvo kao barut svuda, ali mi nesto lupka kao da nije zasrafljeno dole nesto, tj kao da nije stegnuto, kako neka spona ili ne znam... videcu kasnije sta je u pitanju. To je najmanji problem sad, vazno je da za sad ne ispusta nista, kasnije cu slikati taj var na starom menjacu + jos gde se raspao, uzas
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Pet Avg 10, 2012 7:41 pm

sad kad si to sredio samo gas! :arflag
Korisnikov avatar
Darkstar
BANOVAN

Pet Avg 10, 2012 8:49 pm

Naravno, mora menjac da se razradi, ko zna koliko je stajao :D
Suvo je ko barut, problem resen, jos samo sutra da banem da mi zasrafi sraf antiroll bar sa leve stgrane kao da nije lepo leglo i to lupa nije viljuska.
Uglavnom problem resen zamenom menjaca, moze i onaj da se popravi, ali treba da se nosi kod nekoga ko je profi da to zavari, koliko znam treba da se rasturi sve pa da se stavlja u pec neku itd, ali nebitno.
Hvala svima

Povratak na “Area Servizio”