Hladnjak je preslikan moj, a od kada sam ga promenuo temp ne mrda preko 90, ni u gradu a ni na otvorenom.
Tako da racunaj da si resio problem!

Pa u tome i grešiš da je neophodno menjati antifriz svake godine. Nije i zaista nema potrebe, naročito ako se sipa G12.Sauriann napisao:Možda sam preterao (ograđujem se da sam pogrešno čuo) za interval ali je razlog sigurno taj...Neredovno menjanje istog već samo kontrola i teraj.
Antifriz neće promeniti svojstvo u smislu temperature mržnjenja ali će zato promeniti kiselost sigurno nakon tog perioda...
Ko koristi isti auto 10 godina? Koliko košta da se zameni antifriz jednom godišnje a koliko košta da se zameni hladnjak jednom u 10 godina?Sauriann napisao:Neophodno je ako nećeš da imaš naknadne probleme za koje nisi svestan da nastaju u međuvremenu...Pokušao sam da objasnim, ko kapira razumeće.
Znači da pojasnim.
Nije isto kada menjaš antifriz svake godine i kada ga menjaš svake druge jer posle 10 godina korišćenja auta u prvoj varijati imaš hladnjak koji to nije osetio dok u drugoj varijanti imaš hladnjak kao na slikama gore. Ti možeš da menjaš antifriz na godinu ali ne moraš tj. neće ti pući blok motora ako ga i ostaviš pet godina (koliko proizvođač garantuje).
Bratac , onda menjaj majstora ! Netreba da si dira klima , mora da se skida branik samo , da bi doslo do srafova koji drze hladnjak sa prednje strane . Ja sam ruke platio 2000 dinara . A antifriz i ja sipam g12 .mmladen napisao:Kod mene je takodje otisao hladnjak i izgleda kao na prethodnim slikama,slazem se sa vama da je u pitanju kvalitet samo sto sam ja nabavio hladnjak jos pre godinu dana i sad cu ga za koji dan i promenit.Pre par dana je cak poceo da pusta ja se dogovorio sa majstorom koji dan da ga promenim kad on za to vreme prestao da pusta.Majstor mi je rekao da ce biti potrebno ispustat klimu valjda treba neka creva raskacit pa kad zameni hladnjak ponovno punjenje klime,pitam vas da li je to neophodno nesto mi to mirise na mnogo vise posla mozda i nepotrebnog samo da bih vise uzeo majstor za ruke,ispravite me ako gresim.
Takodje me zanima zasto sipati G12 kada proizvodjac preporucuje plavi paraflu i da li isti moze ostati u autu dve eventualno tri zime?Takodje sam primetio da mi se alfa po ovim sparinama zagreje na 90 stepeni i mozda neki milimetar i predje a opet pod klimom se zna kazaljka vratit a ponekad i ne,nesto ne praktikujem bas koristenje klime zato sto mi bas i ne godi da ne kazem ubija me.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”