Pojacalo na fabricki cd player 147

CD, radio, ozvučenje, navigacija itd... Sve o elektrouređajima u našim Alfama.
Korisnikov avatar
savasrb
Garaža: AR 147 1.6 TS
Pridružio se: Pon Maj 07, 2012 9:30 pm

Pojacalo na fabricki cd player 147

Pon Jun 25, 2012 9:45 pm

E ovako, svasta sam nesto video ovde, svi su nesto pricali a meni i dalje nije jasno. Neki kazu da moze, a neki da se ne moze povezati pojacalo na fabricki player. Ako bosse ozvucenje koristi isti player kao moj, onda i moj moze da gura pojacalo. Kako sam video, za pojacalo trebaju 2 izlaza, koja fabricki player kao nema. Onda ja nadjem ovu sliku, gde je shema kao na mom player-u

Slika

i onda zakljucim sledece: brojevi 1, 2, 4 i 5 su neki out-i a 3 je masa, dok je 6-ica neki switcher, nzm ni ja sta. Dakle, je l su mozda to ti izlazi za pojacalo, i ako jesu, da li postoji neki dzek da se kupi koji ce se nakaciti tu, ili moram sam da nabudzim?

Imam dobar player koji ima izlaz za pojacalo, ali mi ne pada na pamet da menjam fabricki.
Ako ovo moze na fabricki, onda slede pitanja kako dovesti struju do pojacala. Pozz :D
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Re: Pojacalo na fabricki cd player 147

Pon Jun 25, 2012 11:54 pm

Moze da stavi provereno, kod mene je tako, ali moras da imas pojacalo koje ima HI-input i onda se skidaju dva kanala sa plejera i idu na pojacalo. Ili se uzme ovo http://www.elementa.rs/katalog/Audio%20 ... %20signala pa iz njega klasican cinc na pojacalo tj na LOW-input ali se za ovo skina jedan kanal sa pleyera.
Korisnikov avatar
savasrb
Garaža: AR 147 1.6 TS
Pridružio se: Pon Maj 07, 2012 9:30 pm

Uto Jun 26, 2012 10:37 am

Kako sam ja skapirao, ona slika koju sam nasao nema veze sa izlazima za pojacalo.
Onda mi nije jasno cemu sluze oni izlazi? Line out left rear, front, line out right rear, front... :S
Dakle, stavim pojacalo, skinem 2 kanala koja guraju, recimo, 2 zadnja zvucnika i nakacim ih na pojacalo. Ok to, a kako ce onda meni da sviraju zadnja 2 zvucnika, je l ce njih pojacalo da gura? :D
Korisnikov avatar
darkocar
Garaža: Alfa 147,1.6,120ks
Pridružio se: Uto Jan 31, 2012 12:57 am

Uto Jun 26, 2012 2:17 pm

Savo bolje kupi neki player bolji i noviji koji vec ima izlaze za to...Em ce zvuk biti lepsi,em mozes kupiti sa usb-om da se ne bakces sa diskovima :)
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Uto Jun 26, 2012 3:50 pm

[quote="savasrb"]Kako sam ja skapirao, ona slika koju sam nasao nema veze sa izlazima za pojacalo.
Onda mi nije jasno cemu sluze oni izlazi? Line out left rear, front, line out right rear, front... :S
Dakle, stavim pojacalo, skinem 2 kanala koja guraju, recimo, 2 zadnja zvucnika i nakacim ih na pojacalo. Ok to, a kako ce onda meni da sviraju zadnja 2 zvucnika, je l ce njih pojacalo da gura? :D[/quote

Najbolja ti je solucija, da uzmes cetvorokanalno pojacalo. Znaci skines npr dva zadnja i oni idu na pojacalo, i onda ti pojacalo gura 4 kanala, i ostanu ti jos dva koje gura plejer. Mislim ali nisam siguran da moze i preko zutog mini ISO, ali nisam siguran, ja sam prvo hteo tako ali sam odustao jer mi nije bilo sugno da li ce moci, neki kazu moze neki ne pa sam se odlucio za ovu varijantu.

Povratak na “In Elettronica Alfa”