Pitanje za gume
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Pokusacu da budem sto jasniji i precizniji u odogovoru :
U principu sto je veci brzinski index guma je tvrdja , ima bolji grip , i naravno brze se trosi , dok je obrnuto u slucaju kada je index nizi sto je cesto slucaj sa zimskim gumama koje su uglavnom u T i H , retko kad u V. Za neke nase puteve i potrebe H je sasvim OK , a ukoliko neko ima potrebu cesto da vozi po auto putu i magistralnim putevima preporuka je da predje na V.
Vredestein su odlicne gume koje su kod nas slabo rasprostranjene zbog loseg nacina poslovanja uvoznika . Taj pneumatik se jako lepo vozi i super se pokazao kod nas tako da je svakako dobra alternativa u tom cenovnom rangu nekim mnogo vise zastupljenim brendovima. Ja eto sam se svega i svacega dosada nagledao , ali Sport Maxx RT je nesto najbolje sta sam vozio i u cemu sam se profi vozio ...
U principu sto je veci brzinski index guma je tvrdja , ima bolji grip , i naravno brze se trosi , dok je obrnuto u slucaju kada je index nizi sto je cesto slucaj sa zimskim gumama koje su uglavnom u T i H , retko kad u V. Za neke nase puteve i potrebe H je sasvim OK , a ukoliko neko ima potrebu cesto da vozi po auto putu i magistralnim putevima preporuka je da predje na V.
Vredestein su odlicne gume koje su kod nas slabo rasprostranjene zbog loseg nacina poslovanja uvoznika . Taj pneumatik se jako lepo vozi i super se pokazao kod nas tako da je svakako dobra alternativa u tom cenovnom rangu nekim mnogo vise zastupljenim brendovima. Ja eto sam se svega i svacega dosada nagledao , ali Sport Maxx RT je nesto najbolje sta sam vozio i u cemu sam se profi vozio ...
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- DefDev
- Garaža: 147 2.0 TS Selespeed (Nightfury)
Da li je iko imao iskustva sa gumama marke Suntek, konkretno modelom Venus Sport? Ja sam ih dobio uz kola pri kupovini, i ne mogu da nadjem po netu neke informacije o njima, znam samo dimenzije, 215/45 r17 i da su valjda W index brzine. Deluju mi ok, mada imam malo labaviji osecjaj po ovoj kishi sad, pa me zanima ako neko zna kojoj klasi uopshte pripadaju, shta mogu da ochekujem od njih.
You have to remember, Alfa builds it's cars to be as good as a car can be... briefly.
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Mique
Da li bi mogao da mi preporucis neku letnju gumu za caleta 185 65 14 pasat karavan u cenovnom opsegu 4500-6000 din.
Hvala
Da li bi mogao da mi preporucis neku letnju gumu za caleta 185 65 14 pasat karavan u cenovnom opsegu 4500-6000 din.
Hvala
- Mique
Bf goodrich G-Grip Go , Kleber Dznaxer Hp3 , Debica Passio 2 ...
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
@mique ili neko drugi ko je imao iskustva sa dotičnom
kakva je guma Hankook Ventus Prime 2 - K115?
kakva je guma Hankook Ventus Prime 2 - K115?
- plastik
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Landrover Freelander 2.0
Yamaha XJR 1300 Sp - Lokacija: Beograd
Napokon stigoh u Beograd i odma kod kolega Mique-a u Planet Tyres!
Naravno Alfica je 4 nove Dunlopove cipelice.
Moram da pohvalim Milosa i sve momke u Zelezniku za extra profi odnos i svu paznju posvecenu ne samo meni nego i svim kupcima.
Verujem da je usteda poprilicna, a Mique se pobrinuo i za pokloncice kao kolega Alfistu
Prvi utisci o gumama su odlicni ako uzmemo u obzir da sam imao zimske gume na pogonskim tockovima.
Jos jednom veliko hvala posebno Milosu-Mique-u i svima ostalima u Planet Tyres!
Naravno Alfica je 4 nove Dunlopove cipelice.
Moram da pohvalim Milosa i sve momke u Zelezniku za extra profi odnos i svu paznju posvecenu ne samo meni nego i svim kupcima.
Verujem da je usteda poprilicna, a Mique se pobrinuo i za pokloncice kao kolega Alfistu

Prvi utisci o gumama su odlicni ako uzmemo u obzir da sam imao zimske gume na pogonskim tockovima.
Jos jednom veliko hvala posebno Milosu-Mique-u i svima ostalima u Planet Tyres!
- AST
- Garaža: 156 2.0 SW JTS Selespeed-Distinctive
Jedno pitanjce ! Sada na AR 156 su mi jos uvek zimske 195/65/15 razmislajam za koji dan da stavim letnje istu dimenziju no u svim uputstvima nalazim 185/60/15 , 185/65/15 i 205/60/15 a 195 koje su mi sada na njoj niko nigde ne spominje ! Potrebno mi je vase strucno misljenje sta da uradim ?

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Nisam video u uputstvu 185/60-15, ali su fabricke prema uputstvu 185/65-15, i 205/60-15, ja ima zimski set 195/65-15, koji je u principu kompromis, ali odlican, postu su 185, previse uske za alu felne, posto su alu 6,5J a celicne 6J, a letji set 205/60-15, koja je fabricka dimenzija za alu felne 15'.
Moj ti je savet ako imas alu felne da u zavisnosti od stila voznje izaberes gume, tj
195/65-15, tj je udobnia, dok je 205/60-15, vise sportski orjentisan dimenzija, imaj na umu da je 195/65-15, dosta jeftinija od 205/60-15.
Ako imas celicne moj ti je savet da kupis 195/65-15, nisa ni vise ni manje.
Naravno, sve ovo se idnosi na fabrice felne za alfu 156, ako imas mesto drugo, prica onda zavisi od dimenzije felni.
P.S. Koliko se ja secam fabricke dimenzije felni za 156 su 15'-6J za celicen i 15'-6.5J za alu felne

Moj ti je savet ako imas alu felne da u zavisnosti od stila voznje izaberes gume, tj
195/65-15, tj je udobnia, dok je 205/60-15, vise sportski orjentisan dimenzija, imaj na umu da je 195/65-15, dosta jeftinija od 205/60-15.
Ako imas celicne moj ti je savet da kupis 195/65-15, nisa ni vise ni manje.
Naravno, sve ovo se idnosi na fabrice felne za alfu 156, ako imas mesto drugo, prica onda zavisi od dimenzije felni.
P.S. Koliko se ja secam fabricke dimenzije felni za 156 su 15'-6J za celicen i 15'-6.5J za alu felne

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- edin
- Saradnik Uprave
P.S. Ja nisam strucnjak ali sam dobar pozanavalac 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
- AST
Momci hvala vam na brzom odgovoru ! Posto su mi za sada celicne felne , a u potrazi sam za alu felnama 15" onda cu uzeti kao sto kazete 195/65/15 tako da ih samo stavim na alu sa ovih celicnih ! To mi je bio glavni problem dimenzija jer nigde nisam video 195 al sada sam se osigurao ako se i vi kao poznavaoci slazete !
Jel sam dobro razumeo ? Da ih uzimam ?

Jel sam dobro razumeo ? Da ih uzimam ?

- AST
Za 185/65/15 sigurno sam napravio neki previd ! Ako Bog da sutra cu vec uzeti 195/65/15
letnje pa da jezdim ko covek , al kako vidim ovi na planinama za sutra najavili sneg tako da nisam mnogo pogresio sto su mi ostale zimske do sada

letnje pa da jezdim ko covek , al kako vidim ovi na planinama za sutra najavili sneg tako da nisam mnogo pogresio sto su mi ostale zimske do sada

- edin
- Saradnik Uprave
Uzmi slobdno 195, a nisi prevideo 185/65-15 i jeste fabrika dimenzija
- AST
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Imam i ja pitanje za gume, treba mi kolega Mique, ali nikako da mi privatna poruka napusti outbox!? Mique, ako te ne mrzi, baci mi neki alternativni mail, bilo ovde ili na pm, valjda će stići jer mi sanduče nije prepunjeno! Unapred se zahvaljujem 

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Ivan ti
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16v
ex:VW Corrado G60, BMW E36 325 ci,
Opel Astra F 2.0 16v, Opel Vectra C 1.8 16v,
BMW E46 320d, BMW E39 525i M-sport - Lokacija: Lesak
Ima li neko ovde iskustva sa Federal gumama,ili zna nesto vise o njima,u 17 dimenzijama?
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Cena ti sve kaze...
Donja klasa...
Skroz prosecnom korisniku ce zavrsiti posao kao mom caletu Wintera preko leta...
Ne bih bio opusten kada bih je stavio na svoj auto... Mislim da imas dosta iskustva ljudi na CRO i SLO forumima...
Tapatalk Post

Skroz prosecnom korisniku ce zavrsiti posao kao mom caletu Wintera preko leta...

Tapatalk Post
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Haj da malo dignem temu iz mrtvih, mozda se raspravljalo 100puta al ko ce sad sve stranice da procita
Trebao bih da menjam gumice na autu, 215/45/17, trenutno su mi napred Continental i nazad Champion i imaju izmedju 4 i 5 mm sharu, i mislim da je krajnje vreme da ih promenim
E sad ja predjem sa autom 8000-10000km godisnje (ne vise) i obicno je to pri brzini od 120km/h
i tri gume su mi u igri, i ako cenovno nisu iste mene zanima dal su vredne te razlike u parama, verovatno jesu ali dal bi meni nesto znacila ta razlika..
Dunlop Sp Sport Maxx 13k
Kleber Hydraxer XL 12k
Sava Intensa UHP xl 11k
Sava mi je prva na listi zbog cene naravno, dunlop verujem da je ok
A posto nisam strucnjak za gume, sta vi mislite?
Trebao bih da menjam gumice na autu, 215/45/17, trenutno su mi napred Continental i nazad Champion i imaju izmedju 4 i 5 mm sharu, i mislim da je krajnje vreme da ih promenim
E sad ja predjem sa autom 8000-10000km godisnje (ne vise) i obicno je to pri brzini od 120km/h
i tri gume su mi u igri, i ako cenovno nisu iste mene zanima dal su vredne te razlike u parama, verovatno jesu ali dal bi meni nesto znacila ta razlika..
Dunlop Sp Sport Maxx 13k
Kleber Hydraxer XL 12k
Sava Intensa UHP xl 11k
- Mique
Malo sam se umorio od pisanja i već je dosta toga napisano ovde ... Što se guma tiče moja maxima je odavno da je skuplje jeftinije a pošto je sve manja razlika između skupog i jeftinog uvek treba ići na premium .. Pogotovo u većim dimenzijama , isplati se kroz mnoge stavke ...
-Veća kilometraža
-Bolje performanse
-Kraći zaustavni put
-Manja buka
-Bolji grip
A ako imaš Dunlop po ovoj ceni nemoj uopšte razmišljati....
Pozzzz
-Veća kilometraža
-Bolje performanse
-Kraći zaustavni put
-Manja buka
-Bolji grip
A ako imaš Dunlop po ovoj ceni nemoj uopšte razmišljati....
Pozzzz
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kolega Mique mi je sve lepo objasnio, čim je Dunlop na listi sve je jasno
BTW, Mique, kod mene put protekao bez problema, ni na većim brzinama nisam primetio ništa problematično. Očekujem da će izgurati prema planu, a onda ćemo praviti posao kako smo se već dogovorili

BTW, Mique, kod mene put protekao bez problema, ni na većim brzinama nisam primetio ništa problematično. Očekujem da će izgurati prema planu, a onda ćemo praviti posao kako smo se već dogovorili

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- fan
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001 - Lokacija: Valjevo
Ako mozes malo i da doplats naravno Michelin jer kroz eksplataciju dodje kao naj rentabilniji.
Re: Pitanje za gume
Dunlop naravno od ove tri.Bug napisao:Haj da malo dignem temu iz mrtvih, mozda se raspravljalo 100puta al ko ce sad sve stranice da procita
Dunlop Sp Sport Maxx 13k
Kleber Hydraxer XL 12k
Sava Intensa UHP xl 1
Ako mozes malo i da doplats naravno Michelin jer kroz eksplataciju dodje kao naj rentabilniji.
- fan
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001 - Lokacija: Valjevo
Fabrike u zemljama Slovenija , Nemacka, Turska, Poljska, Francuska...
Re: Pitanje za gume
Naravno treba znati da su Dunlop I Sava odavno u vecinskom vlasnistvu Good year-a. tako da uglavnom zavisno od dimenzije i dezena silaze sa istih traka.fan napisao:Dunlop naravno od ove tri.Bug napisao:Haj da malo dignem temu iz mrtvih, mozda se raspravljalo 100puta al ko ce sad sve stranice da procita
Dunlop Sp Sport Maxx 13k
Kleber Hydraxer XL 12k
Sava Intensa UHP xl 1
Fabrike u zemljama Slovenija , Nemacka, Turska, Poljska, Francuska...
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Imam jedno malo "glupavo" pitanje ...
Pošto sam sinoć popaso jednu rupu na seljačkom putu dobio sam poklon u vidu klobuka
E sad znam da to ne može da se popravi, ali je pitanje može li to vulkanizer da ojača nekom zakrpom da bar doguram do sldeće sezone pa ću da kupim dve nove (nema se para kriza).
I evenutalno prebacim pozadi tu potlobučenu kako bih smanjio opterećenje na istoj.
Pošto sam sinoć popaso jednu rupu na seljačkom putu dobio sam poklon u vidu klobuka

E sad znam da to ne može da se popravi, ali je pitanje može li to vulkanizer da ojača nekom zakrpom da bar doguram do sldeće sezone pa ću da kupim dve nove (nema se para kriza).
I evenutalno prebacim pozadi tu potlobučenu kako bih smanjio opterećenje na istoj.
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Ništa tu ne pomaže, ranije su trpali unutrašnju kad se to dogodi, ali to možda ide na Ladu i Zastavu, tebi ne bi značilo.
Prebaci je pozadi, mada ne bi trebalo da se dogodi ništa osim ako je ne overiš opet na istom mestu, svakako pozadi je pa ti neće raditi o glavi.
Naravno sporije vozi i ne bi trebalo da bude problema, prelazilo se sa takvim gumama u kriznim vremenima i par desetina hiljada kilometara...
Prebaci je pozadi, mada ne bi trebalo da se dogodi ništa osim ako je ne overiš opet na istom mestu, svakako pozadi je pa ti neće raditi o glavi.
Naravno sporije vozi i ne bi trebalo da bude problema, prelazilo se sa takvim gumama u kriznim vremenima i par desetina hiljada kilometara...
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Nema leba :-( Klobuk ili jaje se dobija kada popuca sloj platna i to ne može (da ja znam) da se vulkanizira, tj. nije dovoljno zalepiti gumu. Najsigurnije joj je mesto pozadi desno pa gledaj da menjaš kad se steknu uslovi.Falcon037 napisao:Imam jedno malo "glupavo" pitanje ...
Pošto sam sinoć popaso jednu rupu na seljačkom putu dobio sam poklon u vidu klobuka![]()