Pomoc oko izbora kocionih diskova i plocica
- sikirica7
- Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
Pomoc oko izbora kocionih diskova i plocica
Pozdrav svima.Doslo vreme za zamenu diskova i plocica,pa me zanima kakve su vase preporuke sto se tice delova za zamenu.Koji proizvodjac za diskove i koje plocice,a da nema cicanja,krivljenja itd. 
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Re: Pomoc oko izbora kocionih diskova i plocica
Koliko znam većina su zadovoljni ATE kompletom, ako ideš na neku hi-performanse verziju tu su Brembo i Tarox...
što se tiče škripanja- to se rešava nanošenjem masti baš za to koja ima preko neta da se kupi, a verujem i po "specijalizovanim" prodavnicama (čini mi se da je na bazi bakra) 
Living for the open roads.
- nidza
- Garaža: ex 159
Textar?
Ja sam super zadovoljan sa ATE na Stilu, ali za performans hvale Textar kod nas.
Da ti uzurpiram temu, da li je neko stavljao na 159tku prednje diskove sa otvorima za ventilaciju i zarezima? S obzirom da volim da provozam Navak, iako ne mučim auto nego se trudim da tehnički ispravno vozim, kočnice su na mukama jer je Alfa jako teška.
Ja sam super zadovoljan sa ATE na Stilu, ali za performans hvale Textar kod nas.
Da ti uzurpiram temu, da li je neko stavljao na 159tku prednje diskove sa otvorima za ventilaciju i zarezima? S obzirom da volim da provozam Navak, iako ne mučim auto nego se trudim da tehnički ispravno vozim, kočnice su na mukama jer je Alfa jako teška.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Kolege su ti sve rekle, ATE, ili Textar, brembo tesko da ces naci u originalu kod nas a tarox mislim da i nema kod nas, jer to i ja trazim 
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- YUgisa
- Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Ferodo DS Performance

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
- delic
- Garaža: 156 SS
Textar plocice samo uz Textar diskove posto u drugim kombinacijama skripe,mozda procita Dimce pa napise nesto,kod njega je Textar ploc. na Brembo diskovima..
Sto se tice ATE nema greske a Tarox je malo van konkurencije sto se tice cene,originalni Ferodo ti zavrsava posao takodje.
Sto se tice ATE nema greske a Tarox je malo van konkurencije sto se tice cene,originalni Ferodo ti zavrsava posao takodje.
- edin
- Saradnik Uprave

Kad smo kod taroxa, ima li neko ideju gde nabaviti tarox u srbiji ili okolnom zemljama?
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
http://speed-day.hr/sday/readarticle.php?article_id=14
Za 147 cirka 265 Eura komplet prednjih diskova samo.
Za 147 cirka 265 Eura komplet prednjih diskova samo.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- edin
- Saradnik Uprave

Hvala 
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Tarox možeš uzeti i preko Marina iz IT (Marin Krk), poštarina znam da nije skupa ali kako bi išli carina i porez nisam siguran... pošalji mu pm na .hr forum pa vidi šta će ti reći 
Living for the open roads.
- sikirica7
- Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
Pa imam soluciju da mi burazer donese iz Francuske,zato sam i pitao sta da mu kazem.
Inace i on vozi Alfu 156 q4,i da ne verujes koji problem kod nas da se uradi servis kvacila za nju.Niko nije radi,a skoro da niko i nece da se prihvati posla.
Hvala na savetima za diskove i plocice.
Inace i on vozi Alfu 156 q4,i da ne verujes koji problem kod nas da se uradi servis kvacila za nju.Niko nije radi,a skoro da niko i nece da se prihvati posla.
Hvala na savetima za diskove i plocice.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
(salim se)
Da nisu radili AR 156 q4 to je tacno...ali stistem nije nista specijalan i majstori hoce da rade...
Nista tu revolucionarno nije..jedino sto je 9H posla i ~20k rsd ruke ...
Paaaa bas i nije takosikirica7 napisao:Inace i on vozi Alfu 156 q4,i da ne verujes koji problem kod nas da se uradi servis kvacila za nju.Niko nije radi,a skoro da niko i nece da se prihvati posla.
Da nisu radili AR 156 q4 to je tacno...ali stistem nije nista specijalan i majstori hoce da rade...
Nista tu revolucionarno nije..jedino sto je 9H posla i ~20k rsd ruke ...
- dz08
- Garaža: Mazda MX-5 1.6
Alfa Romeo 159sw 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Beograd
Da obnovim temu...ja sam stavio Textar, ne znam koji su diskovi, za sada je sve baš kako treba. Idem uskoro na put, pa kada pređem hiljadarku i kada legnu dobro, pisaću iskustvo.
- dz08
- Garaža: Mazda MX-5 1.6
Alfa Romeo 159sw 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Beograd