Počelo je prošle nedelje, a u poslednjih nekoliko dana se često dešava da prozore vozača i suvozača ne mogu da podignem ili (ređe) da spustim, bez obzira da li se pritiska dugme u vratima vozača ili suvozača.
Da li je problem u Alfinoj elektronici?
Problemi sa podizanjem/spuštanjem prozora na 147ci...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Re: Problemi sa podizanjem/spuštanjem prozora na 147ci...
Da li apsolutno ne reaguju ili ide kilavo, tesko tj da li ima struje ?????
Proveri releje i da li dolazi pobuda do njih sa prekidaca....poigraj se!
Proveri releje i da li dolazi pobuda do njih sa prekidaca....poigraj se!
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Pre će biti da je problem u skoreloj prašini u vođicama stakla,koja se skroz spekla na ovim vrelinama.Skini tapacirung,očisti vođice i podmaži silikon sprejem.
A Man's Got to Know His Limitations...
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Hm, to je izgleda problem kod mene. Zadnji prozori se kilavo zatvaraju. Koliko je tesko skinuti tapacirung na 156 i vratiti ga kako treba, posto znam da su zabice lako pucaju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Nije neka mudrost samo lagano cosak po cosak zabicu po zabicu u slucaju da ti puknu evo ima ovdehttp://www.grtgroup.net/proizvodi_list.php?g=54Dragon napisao:Hm, to je izgleda problem kod mene. Zadnji prozori se kilavo zatvaraju. Koliko je tesko skinuti tapacirung na 156 i vratiti ga kako treba, posto znam da su zabice lako pucaju.
- G0XY
Extra ti je ovaj link 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
To burazere, imas pice. 

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
- dusanGT
Moglo bi biti i to što kažete, ali se dešava da oba prozora 30tak puta neće da se dignu ni malo, a onda odjednom hoće normalno. Pri tome se čuje signalni zvuk pritiska na taster.
Svakako je dobra ideja da se očiste vođice i mehanizam za podizanje/spuštanje, pa da se naprska silikon sprej. Međutim, jedan autoelektroničar kaže da je greška kad se po vođicama prska silikon sprej, jer se na njega lepi prašina - bolji je sprej za "kedere".
Pre nekog vremena sam otvarao kutiju sa tasterima za rad sa prozorima i retrovizorima (nalazi se u vozačevim vratima i lako se vadi) i video da flat kabel (koji spaja dve štampane pločice) ima loše spojeve, koji će jednom početi da prave probleme... Moguće da je to...
Najnovija vest: danas vozačev prozor strašno škripi kad se spušta, kao kočnice sa lošim diskovima... Mislim da su se svi okrenuli na parkingu kad sa spustio prozor
Svakako je dobra ideja da se očiste vođice i mehanizam za podizanje/spuštanje, pa da se naprska silikon sprej. Međutim, jedan autoelektroničar kaže da je greška kad se po vođicama prska silikon sprej, jer se na njega lepi prašina - bolji je sprej za "kedere".
Pre nekog vremena sam otvarao kutiju sa tasterima za rad sa prozorima i retrovizorima (nalazi se u vozačevim vratima i lako se vadi) i video da flat kabel (koji spaja dve štampane pločice) ima loše spojeve, koji će jednom početi da prave probleme... Moguće da je to...
Najnovija vest: danas vozačev prozor strašno škripi kad se spušta, kao kočnice sa lošim diskovima... Mislim da su se svi okrenuli na parkingu kad sa spustio prozor

Alfa je stil... ostalo je status...
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
- G0XY
Najjeftinije rešenje je namazati vođice glicerinom (ne skuplja prašinu na sebe),ima ga u svakoj apoteci.Zeznuo sam se za silikon sprej,ipak je bolje koristiti ovaj za kedere na bazi glicerina ili sam glicerin 

- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
ja sam na 3ci glicerinom ali on ispari brzo..a silikon sprej bi trebao samo da oteza. zar ne?
- dovlax2
- Garaža: 156 2.4jtd
komšo i meni se to događa od onog go.... što nam u ulici pada sa drveća.
možda je od toga
možda je od toga

- dusanGT
Ma da - lepe mi se prozori na dodir.
Ovaj Würthov sprej je možda dobar...
Ovaj Würthov sprej je možda dobar...
- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
Imao sam taj problem na Belenu, a silikonsko ulje koje sam šricem ubacio u vođice je pomoglo. Sve radi evo već 6g. Znam čoveka kome sam prodao Suzuki, pa popričamo kad se vidimo.
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- dusanGT
Pričao sa drugarom koji je imao loš kontakt na konektoru u prednjim vratima (vozač i suvozač) na 147ci... Konektor se lako skida i potrebno je da se poprska kontakt sprejom (ne WDom!), a ponekad je dovoljno samo više puta isključiti-uključiti... Evo, već dva dana nema problema.
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
meni su se odvili srafovi koji drze staklo na osovini .i onda kad podizem stakla,ona ispadnu iz lezista....i motor ih gura kilavo.proveri mozda je to problem. 

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- dusanGT
Nekako mi izgleda da je problem u elektronici. Naime, po savetu drugara koji je imao sličnu stvar, nekoliko puta sam isključio/uključio pomenute konektore u vratima, pa od tada sve radi prilično dobro. Jedino se dešava da ujutro (znači posle duže pauze u aktiviranju prozora) moram duže (sekund ili dva) da držim pritisnute tastere, pa da posle toga sve radi kako treba...
- dusanGT
Dakle, problem je bio u dva flat kabela (svaki sa po 18 žica) koji spaja dve ploče sa dvoslojnom štampom i sa elektronskim komponentama u modulu za manipulaciju prozorima i retrovizorima (nalazi se u vozačevim vratima).
U fabričkoj verziji ta dva flat kabela su sa krutim žicama koje se lome, ako se modul često otvara i flat kabel savija (kod starijih vozila posebno izrađeno, zbog korozije žica). Umesto toga su stavljena dva nova flat kabela sa licnastim žicama (ukupno 72 lemljenja, bravo i hvala Ivane).
Imali smo problem zbog jednog slučajnog kratkog spoja (ima ukupno 144 tačke koje bi trebalo proveriti - Dewillex našao grešku - bravo Peđa) i sada sve radi...
U fabričkoj verziji ta dva flat kabela su sa krutim žicama koje se lome, ako se modul često otvara i flat kabel savija (kod starijih vozila posebno izrađeno, zbog korozije žica). Umesto toga su stavljena dva nova flat kabela sa licnastim žicama (ukupno 72 lemljenja, bravo i hvala Ivane).
Imali smo problem zbog jednog slučajnog kratkog spoja (ima ukupno 144 tačke koje bi trebalo proveriti - Dewillex našao grešku - bravo Peđa) i sada sve radi...
- nikolabo
- Garaža: 147 JTDm 16V
Posto sam i ja imao isti problem hajde da podelim resenje mozda nekom znaci.
Kod mene je bio isti slucaj da odjednom nicim izazvano ne mogu da otvorim ili jos gore zatvorim prozore na 147ci. Kada bih pokusao u tim momentima samo bih cuo kratko pistanje ali odziva na motorima nije bilo. To bi nekad prolazilo u par sati, nekad sutradan prorade. Na kraju sam zavrsio na tome da nisam vise otvarao prozor uopste iz straha da ne ostanem sa otvorenim prozorima preko noci. Kad je doslo leto pustim klimu i to je to.
Sve dok mi se nije desilo da sam se zaj.. i otvorio prozore i nisam vise mogao da ih zatvorim. Tada sam panicno odvezao kod drugara koji se inace bavi elektronikom pa izmedju ostalog i autoelektronikom koji je posle Serlok Holms istrage od par sati dosao do zakljucka da mi konzola koja upravlja radom motora gubi uzemljenje. Zica od uzmljenja ide od vrata (vozackih) u kabinu i kaci se na mestu koje je ispod tapacirnga negde ispod (ili malo desno) od odmorista za levu nogu. Jednostavno dzeksna zice za uzmljenje se svukla i prozori su radili kada bih nogom pritisnuo ili od truckanja ta zica dobije kontakt.
Kada je ovu dzeksnu vratio na mesto problem se nije javljao sto je sada vise od godinu dana.
Za ovo treba skuti prag vozacevih vrata i podici tapacirung ali vredi probati mozda nekima od vas pomogne.
Mom drugaru Rokiju veliko hvala! Spasao mi je 100 kila zivaca.
Kod mene je bio isti slucaj da odjednom nicim izazvano ne mogu da otvorim ili jos gore zatvorim prozore na 147ci. Kada bih pokusao u tim momentima samo bih cuo kratko pistanje ali odziva na motorima nije bilo. To bi nekad prolazilo u par sati, nekad sutradan prorade. Na kraju sam zavrsio na tome da nisam vise otvarao prozor uopste iz straha da ne ostanem sa otvorenim prozorima preko noci. Kad je doslo leto pustim klimu i to je to.
Sve dok mi se nije desilo da sam se zaj.. i otvorio prozore i nisam vise mogao da ih zatvorim. Tada sam panicno odvezao kod drugara koji se inace bavi elektronikom pa izmedju ostalog i autoelektronikom koji je posle Serlok Holms istrage od par sati dosao do zakljucka da mi konzola koja upravlja radom motora gubi uzemljenje. Zica od uzmljenja ide od vrata (vozackih) u kabinu i kaci se na mestu koje je ispod tapacirnga negde ispod (ili malo desno) od odmorista za levu nogu. Jednostavno dzeksna zice za uzmljenje se svukla i prozori su radili kada bih nogom pritisnuo ili od truckanja ta zica dobije kontakt.
Kada je ovu dzeksnu vratio na mesto problem se nije javljao sto je sada vise od godinu dana.
Za ovo treba skuti prag vozacevih vrata i podici tapacirung ali vredi probati mozda nekima od vas pomogne.
Mom drugaru Rokiju veliko hvala! Spasao mi je 100 kila zivaca.

...every time I see someone going the other way in a Merch or BM or an Audi I just want to get the window down and shout at them: “YOU BOUGHT THE WRONG CAR!!...”
http://www.youtube.com/watch?v=jgG1wF7OZn4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=jgG1wF7OZn4" onclick="window.open(this.href);return false;