bose probloem ;(

Ulepsavanje i odrzavanje prepoznatljivog imidza; Alfa Romeo
nnnselakovic
Garaža: 156 2.4jtd
clio 1.2
Pridružio se: Uto Avg 23, 2011 7:55 pm

bose probloem ;(

Sre Avg 31, 2011 11:51 am

cao imam alfu 156 sa bose sistemom ali mislim da mi fali woofer posto u bunkeru imam visak kablova pa je verovatno skinut.

Slika

ako neko moze da pomogne interesuje me gde moze da se nabavi,koje snage bi trebao da bude i jel moze da se zakaci bez pojacala,posto bih stavio drugi ako ne nadjem bose,i ako neko ima sliku starog pomoglo bi mi da vidim kako to treba da izgleda.unapred hvala :) :djparty
Korisnikov avatar
losdokosti
Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 5:03 pm

Re: bose probloem ;(

Sre Avg 31, 2011 12:56 pm

vufer bez pojacala ne mozes da kacis a mozes da stavis bilo koji vufer sa odgovarajucom omazom a sto se tice snage ja stavljam bar za 30%jace zvucnike u piku nego sto je snaga pojacala to mu dodje kao mala zastita za zvucnik da ga pojacalo ne pokida

trebalo bi da ti napojacalu pise koliko kanala, vati, oma :wave:
Korisnikov avatar
Deki_GT
Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m
Pridružio se: Uto Jun 12, 2012 12:00 pm

Sre Jun 13, 2012 2:00 pm

Pozdrav,

I kod mene, nešto slično.
Evo, ja sam sveži vlasnik Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V sa Bose ozvučenjem.
Auto je uvezen iz Italije, (uskoro ču zvanično da se predstavim forumu sa slikama, nisam još stigao) i prvi utisak o ozvučenju stvarno nije bio ništa poseban, s obzirom da je to BOSE i da sam očekivao WOW. Ubrzo sam shvatio da je ja uopšte nemam visokotonce (ispod one male crne mrežice sa natpisom BOSE, nema ništa!) ni napred ni pozadi... Donji zvučnici rade msm ok, i u gepeku postoji woofer i valjda pojačalo, pošto se nevidi. a nisam čačkao. U svakom slučaju ne mogu da verujem da su poskidali visokotonce, a i za druge zvučnike sunjam da su ih zamenili za neko djubre! To mi je malko umanjilo doživljaj moje nove alfe, ali GT je fantastična, ne silazi mi kez sa lica kad god joj se približim... Jel neko može da mi kaže kaže kako da prepoznam da li je ono što je ostalo od ozvučenja, stvarno BOSE i gde bi mogao da sredim sve to da bude onako kako treba?
Korisnikov avatar
Deki_GT

Sre Jun 13, 2012 3:02 pm

Upravo saznah! Kod bose ozvučenja, normalno je da iza mrežica visokotonaca nema ništa. U tom paketu imaš 2+2 zvučnika plus mali vufer u gepeku. to je to.
Sve u svemu, nekako nije baš kako sam očekivao, ali barem znam da mi nisu rasturali auto.. :)
Korisnikov avatar
bachika
Garaža: HONDA VTR1000f Firestorm
Pridružio se: Ned Apr 08, 2012 10:38 am

Sre Jun 13, 2012 3:05 pm

Hej, pa ni ja nemam visokotonce, a takodje je BOSE... Sta se to desava?

Poslato sa telenor 3,5" cigle
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sre Jun 13, 2012 3:16 pm

Nemas visokotonce, jer su oni kod Bosea ugradjeni u zvucnike u vrata, a ne posebno gore. Imas kablove jer je to ostalo od standarne instalacije.
Nije Bose nista posebno. Zapravo, zvucalo bi to malo bolje sa pristojnim HU.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Deki_GT

Sre Jun 13, 2012 3:25 pm

Dragon napisao:Nemas visokotonce, jer su oni kod Bosea ugradjeni u zvucnike u vrata, a ne posebno gore. Imas kablove jer je to ostalo od standarne instalacije.
Nije Bose nista posebno. Zapravo, zvucalo bi to malo bolje sa pristojnim HU.

Upravo! Ali onda je posebna muka sve to uklopiti sa drugim HU da radi i da funkcionišu komande na volanu itd itd... Čak sam pročitao da je u tom slučaju bolje da izbaciš ceo BOSE sistem i ugradiš sam, novo pojačalo, woofer, HU, zvučnike... što je preskupo... Ali stvarno sam se razočarao što je to oko BOSE ozvučenja čist marketinški potez, ništa više... Nije to toliko loše, ali bi moralo da je bolje...
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Sre Jun 13, 2012 3:44 pm

Mislim da moze da se ubaci neki adapter da ostanu komande na volanu, ali samo za Pioneer HU. To kosta oko 30 evra.

Inace, pokusacu da ubacim neke kvalitetnije visokotonce gore u vrata, verujem da bi popravilo zvuk je mi ovako bas fali visokih frekvencija. :grin:
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.

Povratak na “Alfa Stile”