ksenoni
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Teško ćeš naći adekvatnu sijalicu, rešenje je skinuti tu kapicu tj graničnik a ubaciti sijalicu koja ga ima već na sebi- a takve još nisam video da se prodaju kod nas, već se mogu samo preko ebay-a i sličnih sajtova poručiti
ako skineš graničnik, a ostaviš tu sijalicu koju imaš nećeš imati cut-of i bacaće ti svetlo na sve strane!
Living for the open roads.
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Te sijalice koje spominjes, da li su H7R, ukoliko jesu one su projektovane upravo za farove za koje nisu predvidjeni ksenoni.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- bums85
- rachello
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdM
H7 R su sijalice koje su namenjene za farove bez projektora,dakle usmeravaju svetlo i dosta su dobre. Za koji auto imas problem,za 156 ili 159,imao sam xenon i u jednoj i u drugoj,cak sam i sam ugradjivao i sijalica staje tj. ima dovoljno mesta u faru.
Koliko znam kapica o kojoj pricas ima na mestu gde ide sijalica za dugo svetlo,ako je rec o 159,ali koliko je korisno stavljati xenon u dugo svetlo,ipak mu dreba par sekundi da upali gas
Koliko znam kapica o kojoj pricas ima na mestu gde ide sijalica za dugo svetlo,ako je rec o 159,ali koliko je korisno stavljati xenon u dugo svetlo,ipak mu dreba par sekundi da upali gas
RACHELLO enterijeri
- bums85
za 156. kapica ima samo u kratkom svetlu. ne moze da stane za nekin 1-2 milimetara, poludeo sam. koliko sam uspeo da vidim na netu i H7R je iste duzine, samo sto ima neki petal preko da usmerava svetlo

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
H7R - "R" označava da je sijalica za reflektor - ima malo senilo koje sprečava rasipanje svetla (ako ne ide u žižu reflektora) i zaslepljivanje... Dužina nije bitna, već položaj senila.
Alfa je stil... ostalo je status...
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Jel ima kod nas da se kupi H7R? U Novom Sadu po prodavnicama gde drže takve stvari ni ne znaju da to postoji 
Living for the open roads.
- bums85
Celu noc sam preturao po netu i nasao sam na nekom forumu da u alfu idu ksenoni H7C ili H7CR. C - oznacava da je sijalica kraca od standardne (40mm) a R - kao sto rece kolega, za reflektor. Tesko da ima to kod nas da se kupi, i ako ima sigurno kosta poprilicno.

- dusanGT
U farove 147ce i GTa (isti farovi koji se razlikuju samo po prednjoj plastici...) ulazi H7 (bez "R") xenon bez problema, a ne smeta mu ni "abažur" u kratkim svetlima...
U vezi sa nabavkom H7R kod nas... teško...
U vezi sa nabavkom H7R kod nas... teško...
- Crni
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Jedino preko Ebay-a za nekih 15-25 funti sa isporukom, kvalitet unknown. 
Pitanje za iskusne, da li bi ova H7R dala nesto bolje svetlo zato sto bi donekle usmeravala svetlost ka pravcu kretanja?
Pitanje za iskusne, da li bi ova H7R dala nesto bolje svetlo zato sto bi donekle usmeravala svetlost ka pravcu kretanja?
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- dusanGT
Osvetljenost sa H7R bila bi nešto manja u odnosu na H7, ali bi se i manje rasipalo svetlo tj. bilo bi manje zaslepljivanja vozača koji dolaze u susret...
Najviše zaslepljuju H7 xenoni u reflektorima, pa H7R u reflektorima, pa H1 ili D2S u projektorima sa musavim prednjim staklom, pa H1 ili D2S u projektorima sa čistim prednjim staklom... U odnosu na projektore (bez obzira na tip sijalice), H7R je gubljenje vremena i bacanje para...
Najviše zaslepljuju H7 xenoni u reflektorima, pa H7R u reflektorima, pa H1 ili D2S u projektorima sa musavim prednjim staklom, pa H1 ili D2S u projektorima sa čistim prednjim staklom... U odnosu na projektore (bez obzira na tip sijalice), H7R je gubljenje vremena i bacanje para...
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
@bums85
ja samo to prosto odradio, nabio srafciger i odaljio kapicu bas za toliko da ne udara, inace sam taj "metod" nasao na netu, tj bio je isti problem koji ti imas i koji sam ja imao.
ja samo to prosto odradio, nabio srafciger i odaljio kapicu bas za toliko da ne udara, inace sam taj "metod" nasao na netu, tj bio je isti problem koji ti imas i koji sam ja imao.
- bums85
a jel imas rasipanje svetlosti posto kapica nije na mestu, da li zaslepljuje vozace iz suprotnog smera?

- dusanGT
Zaslepljuje, ali mnogo veći problem je loša podešenost farova... Dobro podešeni farovi sa xenonima i sa halogenim sijalicama (ne)zaslepljuju skoro isto.
- nidza
- Garaža: ex 159
Ne baš, ako nemaju projektor. Problem je konstrukcijske prirode, jer halogena ipak emituje svetlo iz tanke niti, dok xenon ima kuglicu gasa, tako da je nešto rasipanja neminovno. Na Stilu imam vrlo dobre xenone i zaslepljuje (ne strašno, jer su vrlo dobri i farovi podešeni), čak i kada ih spustim farove da svetle ispred branika.
Rešenje bi bilo da se donji deo fara matira ili pokrije nekom pločicaom (mislim da fabrički xenon farovi za Stila imaju takvo neko rešenje, pošto nemaju projektor).
Svetle jako dobro, ali činjenica je da smetaju bez obzira što su dobro podešeni i što na zidu emituju svetlo sa vrlo jasno određenom granicom. Prava stvar su projektori, još sa dobro odrađenom automatskom nivelacijom - što ja žalost retkost.
Rešenje bi bilo da se donji deo fara matira ili pokrije nekom pločicaom (mislim da fabrički xenon farovi za Stila imaju takvo neko rešenje, pošto nemaju projektor).
Svetle jako dobro, ali činjenica je da smetaju bez obzira što su dobro podešeni i što na zidu emituju svetlo sa vrlo jasno određenom granicom. Prava stvar su projektori, još sa dobro odrađenom automatskom nivelacijom - što ja žalost retkost.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
ja sam tu kapicu skinuo i nema razlike kao da je tu.Ali sto se tice rasipanja...koliko god se trudis da napravis far i da ga nivelises uvek ce da zaslepljuje ljude u drugom pravcu. Ksenon bez sociva da ga usmeri u jednu tacku mnogo rasipa svetlost koja je poprilicno jaka i koja bas ne prija vozacima iz suprotnog pravca.
Pre par dana jedan nas kolega nije mogao sa tim ksenonima da udje u Madjarsku vratili su ga pa je nalicu mesta morao da stavlja obicne sijalice.
Ja sam skinuo ksenone H7 i stavio morimoto projektore H4. i tako resio problem svetala.
Pre par dana jedan nas kolega nije mogao sa tim ksenonima da udje u Madjarsku vratili su ga pa je nalicu mesta morao da stavlja obicne sijalice.
Ja sam skinuo ksenone H7 i stavio morimoto projektore H4. i tako resio problem svetala.
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
ima zaslepljivanja ali nista strasno, niko mi do sad evo vec godinu i kusur nije ablendovao i slicno, ne ides ko manijak srafcigerom nego polako , samo malo odaljis, inace ako budes ugradjivao projektore moraces da seces kapicu, samo da ti napomenem , da je bez projektora ksenon gori nego obicne sijalice, posto dosta rasipa svetlostbums85 napisao:a jel imas rasipanje svetlosti posto kapica nije na mestu, da li zaslepljuje vozace iz suprotnog smera?
- dusanGT
viewtopic.php?f=13&t=47810&start=625#wrapheader
- rachello
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdM
Imao sam u dve prosle 156 H7R bolji su od obicnih,manje rasipaju svetlost,mozda ne bas koliko se ocekuje,ali ipak bolje,ipak je to otvoren far bez sociva.
Imam vise novih kompleta xenon H7R i ostalih (ne bavim se prodajom xenona,odredjena kolicina je iz kompenzacije)
Ako te interesuje,javi se na 063266774 za detalje...
Imam vise novih kompleta xenon H7R i ostalih (ne bavim se prodajom xenona,odredjena kolicina je iz kompenzacije)
Ako te interesuje,javi se na 063266774 za detalje...
RACHELLO enterijeri
- bums85