alfa 156 1.6 16v ts
- sulcm65
- Garaža: afa romeo 156 1.6 16v ts
drugari imam veliki problem sa 156sticom 1,6,nemoga da ga resim,radi se o tome da auto dok je hladan radi dobro,kad dodje na nekih 60stepeno c pocinje da trokira opada mu ler i motor se ugasi,cim okrenes kljuc auto opet radi normalno.Probano je maltene sve i protokomer i step motor,davac na zamajcu,druge dizne i nakraju stavljen drugi racunar.Da posle ponovnog paljenja nakon minuta opet isto.Preko 3000 obrtaja prima gas i ide kao metak,ali kad trokira ako mu se dods gas prvo pocne da puca u usisnij grani.Probao sam da zacepim rupu rukom pre protokomera kad trokira i onda proradi normalno to isto uradi i ako mu podignem pritisak goriva(smanjenjem protoka povratnog voda) a i ako se skine dzek sa protokomera(tada vise neprima gas dok se nevrati dzek).vise stvarno neznam sta da radim.dijagnostika pokazuje da je sve uredu osim sto ima vise vazduha nego sto mu treba.ako neko ima ideju molim vas da mi pomognete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
tu nesto laze nema veze sto dijagnostika ne izbacuje greske to neznaci da je sve u redu samim tim stocti pokazuje da imas vise vazduha nego sto treba mogu da te lazu protokomer lambda sonda ili da ti vuce fals vazduh negde proveri ove tri stvari i sonda i protokomer mogu da budu pokvareni tj da daju lazne informacije o kolicini vazduha ili benzina pa da ecu nezna kud ce a da u isto vreme dijagnostika ne pokazuje greske jer ti senzori nisu skroz crkli proverite i lambdu i protokomerpomocu unimera koliko pokazuju ili menjajtecdelove sa auta koji radi

- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Da li si pregledao creva pogotovo ono sto ide na klapnu tj step motor rebrasto, to crevo hoce da pukne i onda dobijes fals vazduh, skini ga i proveri kompletno, razvuci ga kao harmoniku 
Takodje najvaznije lambda sonda, raskaci je pa vidi kako ce da radi, senzor radilice kazes da si menjao, ja sam ranije imao problem ali mnogo gori sa ford sijerom, kad je ladna radi normalno, kad zagreje pocinje sou, trokira, ne prima gas kako treba, kad je ugasis retko kad mozes da upalis, krajni defekt je bio da su otisle karike i da nije imao kompresiju koju treba, tj dok je hladno ulje je gusto i dihtuje, kad se zagreje taj diht sto je dolazio od hladnog ulja ne postoji vise i onda krecu problemi.
Mozda bas zato sto ne izbacuje greske moze biti problem u mehanickom delu.
Takodje najvaznije lambda sonda, raskaci je pa vidi kako ce da radi, senzor radilice kazes da si menjao, ja sam ranije imao problem ali mnogo gori sa ford sijerom, kad je ladna radi normalno, kad zagreje pocinje sou, trokira, ne prima gas kako treba, kad je ugasis retko kad mozes da upalis, krajni defekt je bio da su otisle karike i da nije imao kompresiju koju treba, tj dok je hladno ulje je gusto i dihtuje, kad se zagreje taj diht sto je dolazio od hladnog ulja ne postoji vise i onda krecu problemi.
Mozda bas zato sto ne izbacuje greske moze biti problem u mehanickom delu.
- sulcm65
hvala na savetima, cackali smo ovih dana najverivatnije je da nevalja protokomer jer auto se smiri i kad dunes u protokomer,sto nema nikakve logike ako ima visak vazduha,tacno je i to da lamda sondu nismo probali,sutra ce mo da promenimo i to.pa cu da javima sta smo nasli.
- sulcm65
nasli gresku prokleta lamda sonda cim sam je iskljucio auto radi kao doksa,neverovatno kakve je probleme proizvodila,dugo se bavim ovim poslom ali ovako nepamtim.hvala na pomoci!!!!!!! 

- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Samo da je reseno, ali cudi me da prvo nije proverena lambda sonda, nego je sve ono sto si pisao proveravano
- sulcm65
znam sada i meni zvuci besmisleno ali jednostavno sam je izbacio iz glave,dolaze mi musterje sa neispravnim sondama pa su svi radili jedino ono klasicno povecana potrosnja itd. ali nikad ovako.sta je tuje covek se uci dok je ziv.