Veliki problem sa 147 1.6 120 ks
- diskomrav
- Garaža: alfa 147
Dakle, pri normalnoj voznji, pri paljenju, alfa mi ne trosi ulje, niti dimi bilo kakav dim. Normalno auto pali, lepo radi, nema ulja u posudi za vodu i slicno. Uradio sam veliki servis cim sam je uzeo, izmenjao sve zivo... I krenuo do Budimpeste... Na autoputu primetim, na 110, 120 km/h auto dimi... Stanem na neku pumpu, ostavim upaljen auto, nista.. ni trunke dima. Nastavim polako, vozim 80, 90... Nista, sve normalno. Kako predje 110, 120.. pocne da dimi... I ja sta cu nastavim da vozim 80, 90... Motor normalno drzi temperaturu, sve izgleda ok, ne vozim nesto cesto auto vecim brzinama, tj. na autoputu, ali kako ide more, moram ovo resiti, jer ne planiram da se vucem 1000 km do Grcke. I da, auto vuce normalno, i na uzbrdici i ovako... Lepo ubrzava... Pored nje imam i E320 benzin, pa vidim da ok vuce, ali me ovo izludjuje. Nikako nisam smeo da postavim pitanje, sta moze da bude, ako je generalna da uzmem kanapce odmah, zenim se, trebaju pare za sve, samo mi jos i to fali... A necu jos dugo izdrzati da kad izadjem na auto put ne smem da predjem 80, 90....

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
prodaš e320 i središ alfu.
čudno mi je da to ima veze sa brzinom.
jesi obraćao pažnju na obrtaje? koje boje je dim?
čudno mi je da to ima veze sa brzinom.
jesi obraćao pažnju na obrtaje? koje boje je dim?
- diskomrav
Uf... E 320 je neka druga ljubav, w124, 7 godina kod mene... Ona ce pored svih kola uvek biti tu... 
Elem, da se vratim na Alfu, pa svasta sam gledao i turirao i gledao kad se startuje motor, ali tada ni truncice dima. Cini mi se da je plavicast, onako oseti se onako cudan miris i u kabini kad se to desi. Pitam cisto ovde, posto ne bih otisao kod nekog majstora, iz Obrenovca sam inace, ima covek koji radi samo Alfe, svi kazu da je doktor za sve, ali ne bih ono otisao kod njega, da mi ono lupi nesto, da me odere onako posteno. Alfu nikad nisam imao, ova mi je prva, svasta sam izmenjao, oko nje se bas ono nista ne razumem, pa opet ovde cisto da se raspitam, mozda neko ima neki dobar savet...

Elem, da se vratim na Alfu, pa svasta sam gledao i turirao i gledao kad se startuje motor, ali tada ni truncice dima. Cini mi se da je plavicast, onako oseti se onako cudan miris i u kabini kad se to desi. Pitam cisto ovde, posto ne bih otisao kod nekog majstora, iz Obrenovca sam inace, ima covek koji radi samo Alfe, svi kazu da je doktor za sve, ali ne bih ono otisao kod njega, da mi ono lupi nesto, da me odere onako posteno. Alfu nikad nisam imao, ova mi je prva, svasta sam izmenjao, oko nje se bas ono nista ne razumem, pa opet ovde cisto da se raspitam, mozda neko ima neki dobar savet...
- diskomrav
Posto sam saznao da mi je motor crkao, ostalo je to da radim generalnu... Ipak, nosim se mislju da ako neko ima neki dobar motor 1.6 120 ks... da kupim polovan pa da ubacim njega... jeste da je i to macka u dzaku... ali ako neko ima nekog dobrog prijatelja, koji ne bi uvalio nesto, neka mi se javi na PP... Unapred hvala.. 
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Motor možeš relativno lako naći, meni su baš danas nudili 2.5 v6 za smešnu cifru
ako hoćeš mogu se malo raspitati, inače jel ti odgovara samo 1.6 ili može i nešto drugo? Kad već menjaš motor možeš da ubaciš šta hoćeš- 1.8... 2.0... 1.9jtd?
Living for the open roads.
- bachika
- Garaža: HONDA VTR1000f Firestorm
Re: Re: Veliki problem sa 147 1.6 120 ks
Kako je crkao? Sta su majstori konstatovali? Koliko su ti trazili za generalnu?diskomrav napisao:Posto sam saznao da mi je motor crkao, ostalo je to da radim generalnu... Ipak, nosim se mislju da ako neko ima neki dobar motor 1.6 120 ks... da kupim polovan pa da ubacim njega... jeste da je i to macka u dzaku... ali ako neko ima nekog dobrog prijatelja, koji ne bi uvalio nesto, neka mi se javi na PP... Unapred hvala..
Sent from my Skate using Tapatalk 2
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
pogledaj na forumu temu od clana srlealfa kako su mu majtori promenili pola auta a nisu rjesili kvar... pa da se i ne tebi ne bi isto desilo da te ogule bez razloga predlazem ti da odes u BG kod Deshe vidim da je on na dobrom glasu u BG a i tom drugaru je na kraju balade upravo on sredio auto...
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
Ja sam bio baš ugasio,znam kad sam stigao do Deše da sam baš bio u očaju,a u drugom servisu me uveravali da je sve OK.Toliko sam se naplaćao delova ruku i opet imao sam krša.Onda su ga kod Deše rasturili,sredili i evo već par hiljada km makina samo prede.Ulje i vodu gledam svake nedelje uvek na istoj crti.
Isto sam mislio da uzmem polovan motor,ali opet to bi bila mačka u džaku,savet je generalna (znaš šta si uradio i kako).Opet ako se odlučiš za generalnu traži baš dobrog majstora koji poznaje alfe.Moj savet je da ipak Deši oteraš auto jer čovek stvarno radi motore jako dobro.
Mare,mislim da bi JTD teško ubacio.Mora bi sve živo da izmenja,a opet to ne bi bio taj auto.
Isto sam mislio da uzmem polovan motor,ali opet to bi bila mačka u džaku,savet je generalna (znaš šta si uradio i kako).Opet ako se odlučiš za generalnu traži baš dobrog majstora koji poznaje alfe.Moj savet je da ipak Deši oteraš auto jer čovek stvarno radi motore jako dobro.
Mare,mislim da bi JTD teško ubacio.Mora bi sve živo da izmenja,a opet to ne bi bio taj auto.
- diskomrav
Pa ako neko ima broj od Deshe moze da mi posalje poruku, pa da skocim do bg-a za vikend posto tad ne radim.. cisto da mi on kaze, ustvari, da dobijem potvrdu i od njega... inace pregledao je auto decko koji sad radi alfu samo, radio 10, 15 godina u fiat/alfa servisu.. inace kazu da je ekspert za alfe... ali ajde da vidim jos nesto... danas sam primetio da mi negde izmedju 2 i 3 hiljade obrtaja zvecka nesto... ispod 2000 obrtaja nista... samo mi je jos ova beda falila..

- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Da nije tebi neki senzor pobrljavio, lambda sonda, protokomer ili tako nesto? Kada zagrejan motor zaturiras da li se vidi beli/plavi dim. Ako ne onda nije motor 99%
- diskomrav
Evo ovako... Resio sam da radim generalnu, s' obzirom da mi za motore traze i 600 evra, sutra je vozim kod decka koji radi u Delti, preko koga cu uzeti originalne delove, sutra cu tacno znati koliko ce me samo delovi kostati... Razmisljao sam i razmisljao, i da kupim neki polovan motor, koji je ko zna u kakvom stanju, dok ocarinim sredim sve... Muka mi je... A alficu stvarno ne planiram da prodajem, pa bar da je uradim kako valja... Jeste da mi je pokvarila i odlozila letovanje... Ali...
p.s. A bila je kod nekoliko majstora, bas iz razloga da ne bi bilo ovaj rekao ono ovaj ovo.. Uglavnom na mojoj su svi konstatovali da je motor umro... Duva na cep od ulja kao blesava... Jeste da ne dimi dok se ne stisne, ali kad se malo potera u obrtaje, kao autobus GSP-a sam...

p.s. A bila je kod nekoliko majstora, bas iz razloga da ne bi bilo ovaj rekao ono ovaj ovo.. Uglavnom na mojoj su svi konstatovali da je motor umro... Duva na cep od ulja kao blesava... Jeste da ne dimi dok se ne stisne, ali kad se malo potera u obrtaje, kao autobus GSP-a sam...
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
realno to ti jedini nacin da budes siguran sta imas pod haubom...
kako mislis duva na cep od ulja? ja koliko znam svako auto dok radi kad se otvori chep brbljoce vazduh od bregastih koje se vrte...
kako mislis duva na cep od ulja? ja koliko znam svako auto dok radi kad se otvori chep brbljoce vazduh od bregastih koje se vrte...
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Kakva je bila sa uljem ? Da nije odradio lezajeve na radilici ?diskomrav napisao:. danas sam primetio da mi negde izmedju 2 i 3 hiljade obrtaja zvecka nesto... ispod 2000 obrtaja nista... samo mi je jos ova beda falila..![]()
- diskomrav
evo ovako... Uradjena generalna na automobilu... dakle sve novo, klipovi, karike, lezajevi, semerinzi, novi ventili svi, obradjena glava i jos sitnica nekih kojih vise nisam mogao da pohvatam.. Ali mi je decko dao fakturu za sve delove nove, imam je u kolima, pokazao mi je stare delove.. Klipovi su bili popucali izmedju 2 i 3 karike... 3 komada su pukla pukla parce je bilo na svakom polomljeno... Klipove i karike sam uzeo u madjarskoj, komplet oko 350 evra... odoka delovi plus ruke oko 900 evra... sad stvarno prede kako lepo redi.. sad stvarno ima zvuk kao benzinac... sad kad dodjem na pumpu sami kazu bezolovni.. a ne kao pre ja im kazem bezolovni, a oni u cudu pitaju ne evrodizel?? za sad sam prezadovoljan.. vozim je lagano do 2 i po hiljade... bar 1000 km... pa posle polako... ostalo mi jos viljuske da narucim da zamenim i to... i onda je cakum pakum... nadam se da cemo se videti na nekom skupu, koliko posao bude dozvolio...